От х:

Днес в x:

26 °C

Селските кметове помагат при разпределянето на храните по училищните схеми

Две от големите училища в Хасково започват раздаването на продуктите по схемата ”Училищно мляко” по график през идната седмица. В ОУ ”В. Левски” и в училище ”Христо Смирненски” имат вече изграден алгоритъм за получаването на продукта.

В училище „В. Левски” родителите, които са заявили чрез класните ръководители желание да получат полагащото се на децата им по подпомагащата схема, могат да вземат продукта на място от двора на школото на пети май. Раздаването на продуктите за учениците ще започне от 9.30 часа, информира директорката Милена Михайлова. В помощ на акцията се включват и кметовете на селата, от които има ученици в училището- Въгларово, Брягово и Гарваново. Те ще приберат всички продукти за децата от селата им и после ще ги разнесат.

„Разчитаме много на помощта на тези кметове, защото крайната ни цел е продуктите да стигнат максимално бързо до децата. Сега, както и в много други случаи, който също са свързани с подкрепа към учениците, с тези кметове сме добри партньори”, благодари на управниците от малките населени места директорката.

Продуктите, които останат непотърсени, ще бъдат разпределени към най-нуждаещите се деца от училището и от по-горните класове.

В училище „Христо Смирненски” всеки ще получи по 0,450 кг. пакетиран кашкавал, уточни директорът Венко Точевски, по информация от доставчика на поръчката. Там продуктите също ще се раздават на пети май, но от 9 часа. Ще бъдат организирани два пункта –на северния и южния вход на училището. Родителите от всеки клас ще могат да дойдат в определено по график време, за да вземат продуктите. Призивът на директора е всеки родител да прибере полагащото за детето му. Въпреки, че при предварителния сондаж през миналата седмица, когато беше обявено, че продуктите ще се носят на адрес, е имало около 170 отказа от родителите те да бъдат получени, Точeвски предполага, че при така създадената организация за получаване на храните от училищния двор и при спазването на мерките за безопасност в ситуацията на епидемия, тези, които ще дойдат да приберат храната в действителност ще са повече от деклариралите, че я искат.  

Всичко, което остане, ще бъде раздадено отново по класове на най-нуждаещите се ученици по предложение на самите родители в дадения клас. Като резервен ден за раздаване е организиран и седми май, добави директорът на училище ”Хр. Смирненски”.  

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Шефа Боци Маймуната е строг , но справедлив !
  ....
  Тропна по масата:
  "Почваме да храним само децата на Електората от Малцинствата !Те са Бъдещето ! "
  .....
  А който купи ябълка или портокал на пенсионер - директно да си готви Устафката !
 • 2
  а сега ще купя малките ромлянчета от Махалата
  с по една баничка "
  ....
  Заяви уверено лидера на Гробари Ехххт Република България Боци Маймуната
 • 3
  Ба
  бат Стою
  0 0
  20:36, 28 апр 2020
  Селските кметове помагат при разпределянето, а градския кмет барабар с областната кохорта после ще си прави снимки за медиите и за отчитане пред бат Бойко!
  • Гл
   Гладен
   2 -1
   22:06, 28 апр 2020
   Хайде вече ги дайте тия пакети 45 дена ги чакам.
   Еййй голям вой голямо чудо 10 дена ги чета за тях лигите ми текат.
   Само и само да кажат директорите работят хахаха накрая опряха на селските кметове. И пак нищо до край не докараха

Хороскоп за 03.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
03 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
03 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
03 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
03 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
03 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
03 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
03 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
03 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
03 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
03 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
03 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
03 авг 2020
Последни новини