От х:

Днес в x:

Селските кметове помагат при разпределянето на храните по училищните схеми

Две от големите училища в Хасково започват раздаването на продуктите по схемата ”Училищно мляко” по график през идната седмица. В ОУ ”В. Левски” и в училище ”Христо Смирненски” имат вече изграден алгоритъм за получаването на продукта.

В училище „В. Левски” родителите, които са заявили чрез класните ръководители желание да получат полагащото се на децата им по подпомагащата схема, могат да вземат продукта на място от двора на школото на пети май. Раздаването на продуктите за учениците ще започне от 9.30 часа, информира директорката Милена Михайлова. В помощ на акцията се включват и кметовете на селата, от които има ученици в училището- Въгларово, Брягово и Гарваново. Те ще приберат всички продукти за децата от селата им и после ще ги разнесат.

„Разчитаме много на помощта на тези кметове, защото крайната ни цел е продуктите да стигнат максимално бързо до децата. Сега, както и в много други случаи, който също са свързани с подкрепа към учениците, с тези кметове сме добри партньори”, благодари на управниците от малките населени места директорката.

Продуктите, които останат непотърсени, ще бъдат разпределени към най-нуждаещите се деца от училището и от по-горните класове.

В училище „Христо Смирненски” всеки ще получи по 0,450 кг. пакетиран кашкавал, уточни директорът Венко Точевски, по информация от доставчика на поръчката. Там продуктите също ще се раздават на пети май, но от 9 часа. Ще бъдат организирани два пункта –на северния и южния вход на училището. Родителите от всеки клас ще могат да дойдат в определено по график време, за да вземат продуктите. Призивът на директора е всеки родител да прибере полагащото за детето му. Въпреки, че при предварителния сондаж през миналата седмица, когато беше обявено, че продуктите ще се носят на адрес, е имало около 170 отказа от родителите те да бъдат получени, Точeвски предполага, че при така създадената организация за получаване на храните от училищния двор и при спазването на мерките за безопасност в ситуацията на епидемия, тези, които ще дойдат да приберат храната в действителност ще са повече от деклариралите, че я искат.  

Всичко, което остане, ще бъде раздадено отново по класове на най-нуждаещите се ученици по предложение на самите родители в дадения клас. Като резервен ден за раздаване е организиран и седми май, добави директорът на училище ”Хр. Смирненски”.  

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Шефа Боци Маймуната е строг , но справедлив !
    ....
    Тропна по масата:
    "Почваме да храним само децата на Електората от Малцинствата !Те са Бъдещето ! "
    .....
    А който купи ябълка или портокал на пенсионер - директно да си готви Устафката !
  • 2
    а сега ще купя малките ромлянчета от Махалата
    с по една баничка "
    ....
    Заяви уверено лидера на Гробари Ехххт Република България Боци Маймуната
  • 3
    Ба
    бат Стою
    0 0
    20:36, 28 апр 2020
    Селските кметове помагат при разпределянето, а градския кмет барабар с областната кохорта после ще си прави снимки за медиите и за отчитане пред бат Бойко!
    • Гл
      Гладен
      2 -1
      22:06, 28 апр 2020
      Хайде вече ги дайте тия пакети 45 дена ги чакам.
      Еййй голям вой голямо чудо 10 дена ги чета за тях лигите ми текат.
      Само и само да кажат директорите работят хахаха накрая опряха на селските кметове. И пак нищо до край не докараха
Последни новини