От х:

Днес в x:

Четирима нови заразени с коронавирус в Хасковско

Четирима души от Хасковска област, които са изследвани през последното денонощие са дали положителни проби за коронавирус. Това сочат данните от тази сутрин на НОЩ.

От Областния щаб уточниха, че от взетите дванадесет проби за коронавирусна инфекция на територията на област Хасково на 3 май, изследвани са единадесет. Седем от пробите са дали отрицателен резултат и четири - положителен. Готови са и резултатите на двадесет и деветте проби на медицински персонал и пациенти от МБАЛ Свиленград взети на 4 май. Всички те са отрицателни.

Позитивни за коронаворусна инфекция са двете жени от община Хасково на 41 и 42 години, завърнали се от Нидерналндия, за които по техни данни са били изследвани и потвърдени с PCR-тест още там. Жените са в добро общо състояние, но въпреки това са консултирани от инфекционист в хасковската болница. След поредица неуспешни опити да бъде установен шофьорът на таксито, докарало ги от София, стана ясно, че те през цялото време са заблуждавали властите и от столицата до дома си са се прибрали с автобус, който е тръгнал в петък следобед и е стигнал в Хасково привечер. Установяват се контактните лица.

Третата положителна проба е на 67-годишна жена също от община Хасково. Тя е пътувала в другия полет, завърнал се от Нидерландия на 1 май, в който е пътувало и семейството оставено за лечение в София. Жената е без симптоми и е поставена под 28-дневна домашна карантина.

Последната положителна проба е на 16-годишното момиче, дъщеря на 39-годишната жена, хоспитализирана заедно със сина си в МБАЛ -Хасково. До сега момичето се водеше с един отрицателен тест, но по преценка на здравните служби й е взета втора проба, която е положителна.

На момичето е наложена още 28-дневна карантина. Тя е без оплаквания и остава за лечение в дома си.

Очакват се резултатите и на останалите лица, тествани за коронавирусна инфекция.

Всички новодоказани пациенти с коронавирус са в домашна карантина.

Шефката на Инфекциозното отделение в Хасковската болница д-р Кинова уточни, че в момента при тях има хоспитализиран само един пациент-синът на 39-годишната жена от с.Криво поле, която  също е доказана с инфекцията  и е в ОАИЛ.

Момчето е в добро състояние и днес ще му бъде взета контролна проба, за да се разбере дали вече е изчистено от вируса. Майка му, която беше интубирана преди няколко дни, е все още е на апаратно дишане.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (49)

  • 1
    Ko
    Koteto
    144 -2
    08:39, 5 май 2020
    Честито! Ей ти булка Спасовден! Цял автобус потенциално заразени без карантина вече две седмици, а те колко хора са заразили? Трябва съд и затвор за хора които са болни и умишлено заразяват!
    • Га
      Гадния Холандец
      16 -4
      11:36, 5 май 2020
      Ние ги изгонихме - няма бачкане - не ни трябват
      ...
    • По
      Порчо
      9 -6
      13:51, 5 май 2020
      Няма да пипате електор-ата на Шибан-яка Бар-ба Ганьо-с!
    • Из
      Издислав
      11 -4
      16:31, 5 май 2020
      Коте,въпросите са ти уместни,но има по-важни които всеки трябва да си зададе.Какво се случва в Европейския съюз,имали изгода за обикновения човек от това че сме в него?За "нашите " хора които печелят субсидиите е ясно че е изгодно и те са доволни,но да почват да се натрупват факти които карат човек да се колебае.Въпросните индивиди са диагностицирани с ковид-19,но не са приети за лечение.Защо?Работили са нелегално без осигуровки или ако са имали осигуровки е по-лесно след като са си свършили работата и нямаш нужда от тях,да ги върнеш в собствената им държава за да не натоварваш здравната си система.Поне три пратки със заразено със салмонела пилешко месо от Полша е хванато от БАБХ(колко не е засечено и е отишло в предприятията за преработка никой не знае).Въпросът който се набива на очи е защо са го пропуснали полските служби??? Логичния отговор е че щом е за България може и боклук да е няма никакъв проблем.Като споменах боклук и се досетих за вкарвания от Италия у нас такъв,за изгаряне в ТЕЦ-овете,Горим боклуци,замърсяваме въздуха с токсични ФПЧ,но иначе водим борба за намаляване на замърсяването,като категоризираме автомобилите,вдигаме им данъци и такси,даже и на тези които са с газови уредби.Някак си тези "подаръци",които съм споменал,че получаваме от държавите от ЕС не ми се връзват с лозунгите "равнопоставеност", "равноправие" и т.н.
  • 2
    Хм
    Хм
    35 -22
    08:52, 5 май 2020
    Защо отварят заведенията, щом има повече заразени?!
    А детските градини - не!
    Майките нали след работа ще си забират децата и така няма да стоят при възрастните си баби!!
    Сега да не ходят на работа ли??
    Каква е тази работа!! Невиждана ярост хоп заведенивто отворено... а в парка не ни давахте да се разкараме! Явно не е толкова заразно! Някой якой лъже ама кой!
    • Пу
      Пунта Мара е всичко
      26 -6
      12:35, 5 май 2020
      Цялата ни "борба" с чумата коронавирус е една измама, огромна Пунта Мара, пълен фъш. Нормалните седим като престъпници в домовете си, носим маски, пишем декларации, глобяват ни, прес;ледват ни, искат ни обяснения.... А тия ци....и се шматкат напред-назад както им скимне и никойййййй не ги санкционира, нито преглежда, нито наказва.... Абе егати тъпотията и дискриминацията и пълното безхабери е на властите
    • То
      това е пълно безумие
      33 -1
      13:02, 5 май 2020
      Който където работи да си стои там да се лекува.Пазим циганите, не даваме да се съобщава че предимно цигани се разболяват.Спрете ги, да не се прибират, да си се лекуват там където са работили.Никой няма да откаже там да ги лекува.Защо им позволявате да се прибират.Всички заразени в Хасково са заради тези дето са се прибрали.Докога хасковлии ще стоят под карантина а някои хора ще си джиткат насам натам.Значи нашите деца не могат да ходят на градина защото имаме гастарбайтери които пътуват и се връщат.Е, ние какво сме виновни ?
    • Не
      Не могат да ви угодят.
      7 -3
      19:03, 5 май 2020
      До вчера - защо не работят заведенията? Днес - защо отварят заведенията?
      До вчера - защо има кпп-та? Днес - защо отпадат кпп-тата?
      До вчера - Всичко говорехте няма корона! Днес - Защо пускате тези с короната в България?
      Нали до вчера всички ревахте че сте били заключени по домовете си по 2 месеца?
      Сега всички ревете че ще ви заразят?
  • 3
    Ми
    Милко
    85 -4
    09:01, 5 май 2020
    Жена с дъщеря и син, болни пътуват 2,5 часа в автобус до Хасково, а сега познайте колко човека са заразени в автобуса? И тези заразените от автобуса колко са заразили до момента? Мазало!
    • 25
      2551
      3 -19
      13:44, 5 май 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
    Въ
    Въпросителна
    52 -4
    09:04, 5 май 2020
    А тези завърналите се с автобуса дали ще ги глобят?
    • Пи
      Питам
      2 0
      23:35, 5 май 2020
      Аз пък питам какви автобуси вървят ?!
  • 5
    ..
    ...
    69 -2
    09:10, 5 май 2020
    Браво! Отговорни и съвместни граждани... Индийците и кучетата само от пръчка разбират
    • Аз
      Аз
      46 -3
      10:19, 5 май 2020
      Айде да не сравявате без мозъчните ******и с кучета! Животните са умни и добри!
  • 6
    Фъ
    ФъКю
    82 -3
    09:12, 5 май 2020
    На 100% на тези майчиния език не е българския. Вродено тъпи същества достойни с постъпката си за затвор.
  • 7
    ..
    ...
    87 -4
    09:13, 5 май 2020
    Тъпи селски пръчки кога лъжат не знам, поне след като я изпишете осъдете я да отиде да полежи в сливенския това си се води тероризъм да си тежко болен и да си в автобус с 40 човека най-малко. Съд за такива терористи!
  • 8
    Чо
    Човек
    92 -2
    09:17, 5 май 2020
    Искам сега, Държавата да "помоли" другарките циганки да платят разходите, които се правят.
  • 9
    Кк
    Ккк
    67 -2
    09:21, 5 май 2020
    Хубава работа ама циганска, всички завърнали се от там са такива
  • 10
    Ха
    Хаха
    43 -3
    09:30, 5 май 2020
    Как става така всички циганки които сенвърнаха от холандия са болни, а нито един българин върнал се оттам не е болен..
    • 05
      050520
      31 -2
      12:00, 5 май 2020
      Живеят на едно място и се заразяват по между си. Стана ясно че тази категория са вносители на вируса така че от щаба да не спят а да ги локализират още на летището.
  • 11
    Сп
    Спрете тези самолети!
    90 -2
    09:30, 5 май 2020
    Сега искам да попитам това не е ли вид тероризъм? Лъжат и подвеждат властите знаейки, че са болни и се возят в превозно средство с други хора! Господа власт имащи искам тези дами да бъдат публично наказани и да се задейства прокуратурата! Защото те съзнателно сеят зараза знаейки че са положителни! Това племе не подлежи на интеграция!
  • 12
    11
    11111
    27 -7
    09:39, 5 май 2020
    Бюджетът на МВР е 1 милиард 669 милиона и 575 хиляди лева, бюджетът на здравеопазването – 662 млн.лева. В цивилизованите държави от ЕС най-голям процент от републиканския бюджет се отделя за образование, за здравеопазване и социални дейности. При нас най-голям бюджет има МВР, каза още Димитър Ленков.
    • 11
      11111
      5 0
      12:33, 5 май 2020
      8 са заразените медици и персонал в областната болница в Сливен, която временно спира да приема пациенти с Ковид-19. В отделението в момента са настанени 16 болни от коронавирус. До снощи общият брой на заразените медици в страната бе 178, а за съжаление преди дни двама от тях починаха.

      "Колегите от Спешна помощ ходят незащитени. Два месеца никой от хората, които пишат заповедите не разбра, че пациент може да зарази спешен медик по всяко време. Най-често се установява диагнозата при анамнеза на място и преглед на пациента. Отдавна трябваше да има заповед всички спешни медици да ходят на адресите със защитно облекло и да третират всички пациенти като потенциално болни с коронавирус", заяви председателят на Асоциацията на лекарите в Спешна помощ д-р Десислава Кателиева пред Bulgaria ON AIR.

      По думите ѝ втори месец човекът на телефона решава дали екипът да тръгне със защитно облекло или не, а пациентите не знаят или крият, че са заразени с коронавирус.

      Сливен Сливен Кой 3 дена преди извънредното си прави снимки там...
  • 13
    11
    11111
    56 -1
    09:51, 5 май 2020
    самолет...такси до автогарата в София...в автогарата...автобуса...до селото...от летището до село...пътеводител на заразата...нещо да чухте от прокуратурата...и да има някакъв обмен на информация между здравните органи на Нидерландия и България ....защото би трябвало да има ...но КОЙ да работи в министерството...пак питам...какво и как контролират по летищата ...холандците и те добри...пускат заразоносители в самолета....къде е логиката...може би я няма никъде... чух че имаме новоназначен консул от Хасково там ...какво ли прави диригента...
  • 14
    Аз
    Аз
    59 -2
    09:57, 5 май 2020
    Как ще стане тези две заразени циганки да си стоят по домовете в строга карантина 28 дни? Рязко ще станат отговорни? Да се приберат в изолатор и повдигане на обвинение! Това ще е правилна мярка за опазване на общественото здраве.
  • 15
    Мл
    Младок
    30 -3
    10:03, 5 май 2020
    Ето така,както и във Властелина на пръстените,орките завладяха Средната земя.
  • 16
    Ст
    Стенли
    32 -3
    10:54, 5 май 2020
    И кмета на брягово Делчо Митев ще ми се показва по телевизиите и ще им оправдава постъпките и лъжите. Него трябва да подведат под отговорност за укриване. Така е като е избран с ромски гласове.
  • 17
    Ho
    Holland
    14 -13
    11:14, 5 май 2020
    За три десетилетия не разбрахте ли, че циганите са по-ценни от гяурите ?
  • 18
    Не
    НЕадеквати
    40 0
    11:25, 5 май 2020
    Най-великите мерки на най-умното управление. Затваряш гражданите и внасяш заразоносители, които имат право да се разхождат неопределено време, докато се приберат. След някое време ги тестваш, ревваш с цяло гърло как лошият вирус се разпространява и усилваш мерките срещу здравите. Естествено вносът продължава. Няма лошо, ако има поне едно адекватно решение спрямо тях, но за съжаление все още се води размисъл по този въпрос.
  • 19
    Кр
    Крум
    35 -4
    12:01, 5 май 2020
    Всички болни от коронавирус са ц*****, единствените болни българи са докторите и сестрите, които ги лекуват. Тия не се научиха да си седят на кафявите задници и да спазват елементарна хигиена.
  • 20
    Ки
    Ким чен ун
    22 -4
    12:02, 5 май 2020
    Чичо ади беше прав на сапун и толкоз
  • 21
    Ед
    един от 10% извън дебилите
    10 -5
    12:05, 5 май 2020
    Хора , граждани, електорат, не разбрахте ли най- после , че цялото това ИЗВЪНАРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ
    • До
      допълвам
      15 -11
      12:08, 5 май 2020
      е просто прах в очите, всичко е игра на руска ролетка. Кай ще се зарази и кой ще оцелее е чиста проба ЛОТАРИЯ , какво е решил Господ това ще стане / макар че съм атеист по при
      рода/. Нека най-после разберем, че НОРМАЛНИЯТ ЖИВОТ И ИКОНОМИКА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ СЕГА И ВЕДНАГА , всичко останало е само ***** и повръщано и единствено печелят крадливата шайка на Бооко *******.
  • 22
    До
    допълвам допълнително
    18 -9
    12:23, 5 май 2020
    Мангусти и заразно болни тръгнаха по кафенета, села и паланки а президента се скри като мелничарски плъх .
  • 23
    11
    11111
    18 -5
    12:29, 5 май 2020
    До 5 години затвор грози семейство под карантина, направило помен на роднина

    От Нидерландия може на ПОМЕН не може
  • 24
    За
    Заинтересован
    17 -2
    14:00, 5 май 2020
    Защо не се лекуват в чужбина? Защо не спряха полетите от Нидерландия? Тези са пътували в самолет, после в такси и от автогарата с автобус.Колко хора още заразиха? Това е умишлено заразяване и е престъпление! Щом не спират полетите - да ги карантинират в София! Това е безобразие!
    • 11
      11111
      8 -1
      14:51, 5 май 2020
      явно в наредбата за карантина на летището е било писано Холандия а те са казали Нидерландия -а така ли ВЛИЗАЙТЕ няма забрана оттам...
  • 25
    00
    00
    15 -2
    14:24, 5 май 2020
    Прости тъпи безмозъчни ц***** ,това е бъдещето на българия , братя българи .
  • 26
    До
    до 11111
    12 0
    14:50, 5 май 2020
    не знам на мвр а на военните колко е бюджета и какво правят. трябва незабавно съкращения и намаляне на заплатите им
    • 11
      11111
      5 -3
      14:58, 5 май 2020
      при извънредно положение поради пандемия и шеф на НОЩ генерал на К.П.П. трябваше да има военни от хим. войски а също и обеззаразяването на големи обекти да се върши от тях...преди месец и нещо писах че това е извънредно но не и карантина защото при нея има точно определени мероприятия и действия на специализирани за това органи...МВР не е в тази графа...военен лекар и то не по специалноста си дава нареждания на МВР без участие на армията...но това на никого не му прави впечатление...
    • Пр
      Президента
      6 0
      18:47, 5 май 2020
      Не може Военните! Президента Радев не дава военните!
      Нали Радев върна закона, за да извадят военните от извънредното положение.
      Не помните ли?
  • 27
    Та
    Табаков
    7 -2
    16:20, 5 май 2020
    Тия ма*нгали Делчо Митев им е дал съвет как да лъжат властите. Трябва и него да го сложат в карантина защото му се отчитат гласоподавателите му като върнат от гурбет.
  • 28
    To
    toro
    16 -1
    16:36, 5 май 2020
    Добре бе как става така, че аз един месец не мога да мръдна от къщи, а тея спокойно се връщат със самолет, никой не ги проверява, качват се на автобус при положение, че движението на автобусите е забранено, отделно автобусът е пълен с хора, които също никой не проверява, минават си безпроблемно през КПП, ходят си където и както си искат ...... Само от тоя случай има над 100 човека за яки глоби и наказания. Къде са тея национални и областни щабове, къде е прокуратурата ? Това ако не е подигравка с нормалните хора незнам.
  • 29
    Ло
    локомотива
    11 -1
    17:47, 5 май 2020
    До кога ще търпиме тези безотговорни орки,ми вкарайте точка в закона за такива които се връщат от рискови страни ей там в импровизираните залите подложени на 14 дневна карантина под лекарско наблюдение и ще видите как ще секне трафика на тъмносини индивиди.Те сега знаят че прибирайки се в страната безпроблемно си отиват в родните места.Какво са виновни другите хора които са пътували в автобуса с тия маймуни.
    • То
      тошо
      7 0
      20:52, 5 май 2020
      Да ви *** майката на всички управници в тая скапана и бедна срана щом не можете да спрете едни прости и миризливи ******и да заразяват омишлено хора това е престапление и нищо не ви оправдава за кво ми са тия брифинги и разни простотии!
  • 30
    Аз
    аз
    6 -1
    20:38, 5 май 2020
    сега ще ни се спука на нас задника ,като отпуснаха мерките.Още днес всички на Ямача без маски,масово заразяване.Драхме лисицата и като я докарахме до носа,я зарязахме.Майките,вместо да пазят децата си,заплашват,че ще напускат работа.Патки.Че и малоумни,като всички ония,на които им дотежаха маските.За 30г.ни направиха това,което турците не можаха за 500г.-овце без акъл.Майната ви тъпаци,заради вас ще умират хора.Да сте живи и здрави./Последното не се отнася за тези,които уважават здравето на всички и мислят с главите си/.
    • Тъ
      тъп г.з
      1 -7
      21:22, 5 май 2020
      Стой си в къщи тъпанар нещастен , вместо да плещиш... Виж коментара
  • 31
    Ок
    Ок
    4 0
    20:58, 5 май 2020
    Браво заради тях загубихме много и работа пари здраве някои животи и ще продалжаваме да губим подиграфка от всички шефовете на фирми са ебават с бедният народ но има го...д той гледа
  • 32
    Кп
    Кпп
    7 0
    00:44, 6 май 2020
    Аз си мисля за автобуса - пътувал от София до Хасково, КПП ? Декларация от къде идваш и къде отиваш ? Защо стоят и какво пазят, като същественото пропускат ?!
Последни новини