От х:

Днес в x:

26 °C

Доц. д-р Живко Колев с плакет „Почетен гражданин на Харманли”

2 май е датата, на която Харманли отбелязва своя 510-годишен юбилей, съобщиха от общинската администрация. Ден, в който православната общност почита летния Атанасовден и 185 години от освещаването на старата църква „Свети Атанасий“ станала символ на националната идентичност, обединител на държавната власт, православната вяра и харманлийци.

Празникът започна с видео излъчване в страницата на Община Харманли на тържествена Света литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли, отслужена от Архиерейски наместник на харманлийска духовна околия Живко Петров и йеромонах Максим. По-късно с официално обръщение кметът Мария Киркова поздрави своите съграждани. В своето поздравително слово тя подчерта „Гордеем се с 510-та годишнина на града ни и с достойните дела на нашите предци, защото това, което е сега Харманли е съградено с многолетните усилия на поколения преди нас. Изразявам признателност и уважение и към всички вас – днешните жители, които с труда си утвърждавате Харманли като красив и съвременен български град. Градът живее с пулса и мечтите на всеки един от нас и независимо от предизвикателствата на времето, с позитивизъм и надежда гледаме напред.“

Поздрав отправи още председателят на Общинския съвет в Харманли Иван Димитров, който напомни да бъдем верни на традициите и духа на Харманли и най-вече да продължаваме да работим, за да бъде той по-добро място за живеене и гордост за всички негови жители. Отец Живко Петров също отправи поздрав по случай двойния празник 185 г. от създаването на храм „Св. Атанасий“ и 510 г. от основаването на града. „Трябва да съхраним църковните ценности и да потърсим упование в Бога, за да излезем с достойнство и от най-тежките изпитания.“, бяха част от думите в неговото послание.

По традиция на 2 май бе връчен почетния знак на Харманли. По предложение на кмета Мария Киркова в подкрепа на идеята на клуб „Възрожденец“ тази година званието „Почетен гражданин на Харманли“ бе присъдено на доц. д-р Живко Колев Колев.

Доц. Колев има огромен принос в сферата на медицината в Харманли. Именно благодарение на неговите усилия и опит през 2003 г. е създадено неврологично отделение в харманлийската болница, което до този момент функционира като „Неврологичен сектор“ към „Вътрешно отделение“. Кметът Мария Киркова поднесе на почетния гражданин плакет, грамота и своите лични поздрави към него за приноса в развитието на медицината в града. "Днес на този голям празник за Харманли трябва да отдадем уважението и признателността си към усилията на всички онези харманлийци, които със своите постижения и труд накараха България и света да говорят за Харманли. Въпреки спазването на необходимата дистанция, Община Харманли ще ви срещне с част от ярките имена, прославили града и онези, за които той е останал завинаги в сърцето.

Официални поздрави по повод празника отправиха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, българският евродепутат Ева Майдел, председателите на групите общински съветници, председателят на клуб „Възрожденец“ Мирослав Стойчев, почетните граждани на Харманли Никола Зайчев и проф. Стефан Чернев, както и много хора на изкуството. Очаквайте и следете Facebook страницата на Община Харманли през целия ден.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Тю
  Тюфчиев
  1 0
  11:16, 3 май 2020
  Заслужено. Най вероятно спортистите и артистите са свършили, та погледнаха и към други професии. В Хасково направиха почетни граждани цялата рода на Григор Димитров.
  • Са
   Сандю
   0 0
   16:07, 3 май 2020
   И-и-и Снежа Гарабед...

Хороскоп за 03.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
03 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
03 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
03 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
03 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
03 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
03 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
03 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
03 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
03 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
03 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
03 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
03 авг 2020
Последни новини