От х:

Днес в x:

12 °C

200 нуждаещи се от Хасково ще получават „Топъл обяд у дома“

200 нуждаещи от Хасково ще получават топъл обяд от понеделник - 4 май 2020 г, съобщиха от общинската администрация. Социалната услуга стана възможна, благодарение на спечелен проект за „Топъл обяд у дома“ в условията на извънредно положение.

На телефон 038/603 395 може да се подава информация от и за хора, попадащи в целевите групи до 4 май. След старта на проекта и при наличие на свободни места, потребители могат да бъдат включвани и след тази дата.

Програмата се финансира от националния бюджет чрез Агенция за социално подпомагане. Хората ще получават топъл обяд за период от 33 работни дни.

Целевите групи, попадащи в обхвата на проекта, са:

- Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.

- Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение не са в състояние да си осигурят прехраната.

- Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си, своите ежедневни потребности от храна.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ба
  БАБА КУНАИТЕ СЕ
  6 0
  17:38, 30 апр 2020
  Кои са тези 200 човека които се нуждаят от храна наште деца дето не работят гладни ли да стоят пак ли се уредиха братята роми сигурно пак реват те са свикнали само да искат а нашите се срамуват
 • 2
  Не
  Нели
  1 -4
  22:53, 30 апр 2020
  Там са повечето българи а не роми българи те не са срамуват те даже са по нахални от ромите гладни българи все се заяждате със ромите

Хороскоп за 26.01.2021

Последни новини