От х:

Днес в x:

200 нуждаещи се от Хасково получават „Топъл обяд у дома“ (видео)

    200 нуждаещи се от Хасково получават „Топъл обяд у дома“ в условията на извънредно положение. Социалната услуга е възможна по проект, спечелен от община Хасково в условията на извънредно положение.

    Доставките на храна по домовете започна от вчера. Днес общинските служители от „Социален патронаж“ продължаваха да разнасят храна. В менюто имаше супа и основно ястие по 250 мл, поставени в съдове за еднократна употреба и хлебче.

    Сред потребителите на услугата бе 73-годишната Пенка Георгиева. Възрастната жена е самотно живееща. Тя заяви, че е доволна от социалната услуга, тъй като не може да си готви сама, защото я болят краката и не може да стои права дълго време, а нямало и кой да й помага. Тя уточни, че е с ТЕЛК-решение и получава едва 230 лева пенсия. „Аз лично много съм доволна от услугата“, заяви Пенка Георгиева.

    Друг екип от община Хасково достави „Топъл обяд у дома“ на адреса на жена, живееща в къща в хасковския квартал „Република“. Тя посрещна доставчиците на храна с благодарност. „Здрасти, ма како! Да си жива, да си здрава. 100 години да живее нашата държава“, редеше жената.

    Докато общинските служители доставяха храна, наоколо се насъбраха неколцина обитатели от квартала. „Ей това бедна, дай на него“, обърна се жена на средна възраст към доставчиците на храна.

    От услугата могат да се възползват 200 души от три целеви групи:

    • - Хора с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.
    • - Възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение не са в състояние да си осигурят прехраната.
    • - Хора, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да осигурят сами или с помощта на близките си, ежедневните си потребности от храна.

    Списъкът с потребителите вече е запълнен, но в следващите дни някои от тях ще отпаднат, тъй като им изтича задължителната 14-дневна карантина, обясниха от община Хасково. При наличие на свободни места ще бъдат включвани нови потребители. На телефон 038/603 395 всеки може да подаде информация за хора, попадащи в целевите групи.

    Програмата се финансира от националния бюджет чрез Агенция за социално подпомагане. Хората ще получават топла храна безплатно за период от 33 работни дни.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      До
      Дон
      27 -3
      15:17, 5 май 2020
      Все пак изборите наближават, лицемери!!!
    • 2
      Ха
      ХайБуй
      25 -2
      16:06, 5 май 2020
      Тя циганката с цигара,ама гладно,кака.Така,така,ухажвайте си електуратя.
    • 3
      Ре
      Републиканец
      17 -2
      16:14, 5 май 2020
      Сега ще се нахранят добре уличните помияри и кучета в махалата!
    • 4
      Гл
      Гладна
      21 -1
      16:29, 5 май 2020
      Тая циганка с цигарата в ръка е най-гладната!Възрастните ни родители,които цял живот са работили никой не им обръща внимание.Те със сигурност няма да гласуват за ГРОБ!
      • Vi
        viper
        7 -1
        17:45, 5 май 2020
        Влезте в къщата и ще видите колко са гладни. Гладни бяхме аз и колегата- няма време за ядене,работим...стигаме на адрес,циганката вади тиган с пържоли.И тя бедна. Много добре знаят тия с чорбите къде са бедните и гладните, ама там няма да идат.
    • 5
      Въ
      възмутен
      14 0
      17:03, 5 май 2020
      Няма пари за ядене а има пари за цигари -що е то ?гласоподавател
    • 6
      Из
      Извън кадър
      9 0
      17:04, 5 май 2020
      Гледам дамата в червено и си викам, ако не беше гладна дали можем я премести. И какви съседи.
    • 7
      Мн
      Много е !
      4 -1
      17:24, 5 май 2020
      100 години да живее нашата държава .....:)
    • 8
      Пи
      питбул синдикат
      1 0
      23:36, 5 май 2020
      След вкусния топъл обяд и по една четка и паста за зъби им доставете да си направят хигиена. Който няма зъби уредете ги с безплатен преглед при реномираните хасковски зъболекари. Без зъби ще минат без основното ядене.
    • 9
      ..
      ...
      0 0
      01:29, 7 май 2020
      Ей хора, само спамите.. защо не помислите... как пък само там снимаха видео..
      Така ли нямате близки и познати извън махалата, които да ползват услугата?
    • 10
      Ка
      Катето
      0 0
      18:49, 7 май 2020
      Паднало и се там да снимат.. та да се види, че и от тях има...
      Трябвало е няколко адреса да посетят..пак набързо работата,...
    Последни новини