От х:

Днес в x:

13 °C

200 нуждаещи се от Хасково получават „Топъл обяд у дома“ (видео)

  200 нуждаещи се от Хасково получават „Топъл обяд у дома“ в условията на извънредно положение. Социалната услуга е възможна по проект, спечелен от община Хасково в условията на извънредно положение.

  Доставките на храна по домовете започна от вчера. Днес общинските служители от „Социален патронаж“ продължаваха да разнасят храна. В менюто имаше супа и основно ястие по 250 мл, поставени в съдове за еднократна употреба и хлебче.

  Сред потребителите на услугата бе 73-годишната Пенка Георгиева. Възрастната жена е самотно живееща. Тя заяви, че е доволна от социалната услуга, тъй като не може да си готви сама, защото я болят краката и не може да стои права дълго време, а нямало и кой да й помага. Тя уточни, че е с ТЕЛК-решение и получава едва 230 лева пенсия. „Аз лично много съм доволна от услугата“, заяви Пенка Георгиева.

  Друг екип от община Хасково достави „Топъл обяд у дома“ на адреса на жена, живееща в къща в хасковския квартал „Република“. Тя посрещна доставчиците на храна с благодарност. „Здрасти, ма како! Да си жива, да си здрава. 100 години да живее нашата държава“, редеше жената.

  Докато общинските служители доставяха храна, наоколо се насъбраха неколцина обитатели от квартала. „Ей това бедна, дай на него“, обърна се жена на средна възраст към доставчиците на храна.

  От услугата могат да се възползват 200 души от три целеви групи:

  • - Хора с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.
  • - Възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение не са в състояние да си осигурят прехраната.
  • - Хора, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да осигурят сами или с помощта на близките си, ежедневните си потребности от храна.

  Списъкът с потребителите вече е запълнен, но в следващите дни някои от тях ще отпаднат, тъй като им изтича задължителната 14-дневна карантина, обясниха от община Хасково. При наличие на свободни места ще бъдат включвани нови потребители. На телефон 038/603 395 всеки може да подаде информация за хора, попадащи в целевите групи.

  Програмата се финансира от националния бюджет чрез Агенция за социално подпомагане. Хората ще получават топла храна безплатно за период от 33 работни дни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   До
   Дон
   27 -3
   15:17, 5 май 2020
   Все пак изборите наближават, лицемери!!!
  • 2
   Ха
   ХайБуй
   25 -2
   16:06, 5 май 2020
   Тя циганката с цигара,ама гладно,кака.Така,така,ухажвайте си електуратя.
  • 3
   Ре
   Републиканец
   17 -2
   16:14, 5 май 2020
   Сега ще се нахранят добре уличните помияри и кучета в махалата!
  • 4
   Гл
   Гладна
   21 -1
   16:29, 5 май 2020
   Тая циганка с цигарата в ръка е най-гладната!Възрастните ни родители,които цял живот са работили никой не им обръща внимание.Те със сигурност няма да гласуват за ГРОБ!
   • Vi
    viper
    7 -1
    17:45, 5 май 2020
    Влезте в къщата и ще видите колко са гладни. Гладни бяхме аз и колегата- няма време за ядене,работим...стигаме на адрес,циганката вади тиган с пържоли.И тя бедна. Много добре знаят тия с чорбите къде са бедните и гладните, ама там няма да идат.
  • 5
   Въ
   възмутен
   14 0
   17:03, 5 май 2020
   Няма пари за ядене а има пари за цигари -що е то ?гласоподавател
  • 6
   Из
   Извън кадър
   9 0
   17:04, 5 май 2020
   Гледам дамата в червено и си викам, ако не беше гладна дали можем я премести. И какви съседи.
  • 7
   Мн
   Много е !
   4 -1
   17:24, 5 май 2020
   100 години да живее нашата държава .....:)
  • 8
   Пи
   питбул синдикат
   1 0
   23:36, 5 май 2020
   След вкусния топъл обяд и по една четка и паста за зъби им доставете да си направят хигиена. Който няма зъби уредете ги с безплатен преглед при реномираните хасковски зъболекари. Без зъби ще минат без основното ядене.
  • 9
   ..
   ...
   0 0
   01:29, 7 май 2020
   Ей хора, само спамите.. защо не помислите... как пък само там снимаха видео..
   Така ли нямате близки и познати извън махалата, които да ползват услугата?
  • 10
   Ка
   Катето
   0 0
   18:49, 7 май 2020
   Паднало и се там да снимат.. та да се види, че и от тях има...
   Трябвало е няколко адреса да посетят..пак набързо работата,...

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  22 сеп 2020
  Последни новини