От х:

Днес в x:

Започва подаването на документи за „Топъл обяд“

Започва прием на документи за участие в проекта „Осигуряване на топъл обяд на територията на община Хасково“, съобщиха от кметството. Програмата се финансира от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Програмата стартира през октомври 2016 година с 350 потребители, от 1 януари храна се доставя до 600 души, а от 1 май безплатна храна получават 1000 човека. За първи път в общината се доставя храна до хората от селата, освен на тези в града.

Право на безплатна храна имат лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на член 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се гриат за тях, установане от дирекция „Социално подпомагане“, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи бездомни деца и тези с личен месечен доход до 300 лева.

Кандидатите е необходимо да подадат заявление-декларация по образец,копие на лична карта, документ от ТЕЛК. Зявлението може да бъде изтеглено от сайта на община Хасково в секция „обяви и съобщения“ или да бъде получено в деловодството на община Хасково и кметствата на селата.

Повече информация може да бъде получена на телефон 038/603 395.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    By
    bydlo
    2 -2
    11:21, 12 юли 2017
    Защо пишете "храна се доставя" аз виждам че, хората си ходят пеша на собствен ход до стола на училище Паисий.

    Я извадете фактурките да видим бензина и паричките къде се доставят и до кого достигат.
    А? А! А де !
    • На
      нахранен
      1 0
      14:03, 12 юли 2017
      Трапезарията в училището е по друг порект .Храната която се носи на хората по къщите е друго
  • 2
    Ив
    ИВА
    0 0
    16:05, 12 юли 2017
    Трябва да има различни пунтктове в кварталите, както е с млечната кухня.
    Възрастните хора не могат от Орфей или Бадема, да получават храна от училище Отец Паисий.
  • 3
    Вн
    внук
    0 0
    07:14, 15 юли 2017
    Отвратен съм от това което дават на хората в стола на Паисий Хилендарски, то е гнусно да го гледаш а как ли да го ядеш.И хората се възмущават но така са направили че щом си записан нямаш право да пропускаш и ден . Или готвачите са некадърни или с продукти за 5 порции те правят 50.Може да се направи постно ядене но да е много вкусно ,зависи от готвача. Моля обърнете сериозно внимание тези хорица не заслужават да ядат помия.СРАМ.
Последни новини