От х:

Днес в x:

27 °C

Курабии и козунаци за шофьорите на тир-паркинга край Узунджово

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова с жест към  шофьорите, изчакващи на временния тир-паркинг на бившето летище „Узунджово“, за Великден.

Губернаторът изпрати на шофьорите традиционните за Великден - козунак и курабии, информираха от държавната администрация. Водачите изчакват навръх Възкресение Христово на територията на буферния паркинг, за да преминат през ГКПП Капитан Андреево в Турция.

Жестът на областния управител е достигнал до тях благодарение на служителите, охраняващи паркинга.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Тр
  Трапоколовачев
  11 -18
  19:33, 19 апр 2020
  Докога с тия простотии,докога.Освобождавайте народ... Виж коментара
 • 2
  Ха
  Ханко
  18 -17
  20:21, 19 апр 2020
  Тази измислена ветеринарка е със същия интелектуален потенциал като на Станко обратното на острото. И го доказва всеки божи ден, без да пропуска празниците.
 • 3
  Qs
  Qsen
  15 -9
  22:03, 19 апр 2020
  Браво на обл. Уптавител!!! Тези хора са на път денем и нощем. Без тях няма стоките да стигнат до крайния потребите в тези трудни времена. Те не очаквт кой знае какво. Малко човешко внимание и отношение не е зле към всички които са пренебрегнали семействата си за да служат на обществото.
  • Майка на 6 деца , когато беше Военен Министър на Бундестима на 1 сеанс тръшкаше 1 взвод СС арийци до смърт
 • 4
  Понеже Областната била заета с Шеф с Бръсната глава
  ...
  По турско с бръснати тикви са били само гаджалите :))
 • 5
  Ди
  Дидо
  9 -6
  22:15, 19 апр 2020
  Понякога в малките жестове има толкова човещина.
 • 6
  А ако има нещо общо между споменатите в тая молитва раби божии и животни, то българският зоолог и доктор (ъ-хъ! доктор ами?) Начо Планински, който беше написал едно време "Зоология за българите", нека се потруди да реши тази велика задача, този всемирен вопрос, та на Куковден, когато се напечати тази книга, да види ученият свят какво ще рече: "Зоология за българите". Дотогава ний ще се препираме, че нито Генович, нито Найденов имат нещо общо с животните и с човека. И наистина какво общо напр. между занятията на магарето и работата на ефендето и черибашият? Философът с дългите уши носи на гърба си: дърва, вода, брашно, хора, и с това принася голяма полза, а ефендето издава органа на шпионите "Турция", а черибашият - органа на идиотите "Правото" и с това приносят вреда; философът върши само онова, що може, а черибашият сичко, що не може; магарето никога не лъже, а ефендето го е срам да каже някога право; магарето пости и затова ще отиде в християнския рай, Генович яде пилаф и ще отиде в кочината на Мохамеда - а черибашият, който в турско село държи рамазан, а в българско яде сланина, той на оня свят ще яде от коритото на Гилдебранда.

  А-ха, има едно нещо, за кое, ако се улови българският зоолог, ще може да обори мнението ни. То не е тъй важно, та можехме да го премълчим, но "понеже обаче сърцето ми плаче за моя народ", както казва г-н Великсин в едно стихотворение, ще го кажем: юларят! Юларят и самарят! "Звънчатий Глумчо", вместо да говори глупости, добре би сторил да прикачи юларя на ефендето, а самаря на черибашият, па хайде като сюрюджия на изложбата във Виена, та да видят и европейците какви стоки има българският народ, когото едни наричат "немци на юг", други - "английци на восток", а той не е друго освен вол в хомот, роб на бръснатата глава и на калимавката, роб и сам на себе си.
 • 7
  Бе
  Безплатен обяд
  10 -3
  06:08, 20 апр 2020
  Този жест колко пари ни струва на нас данъкоплатците? Интересно дали прави жест и с пътуването си от арманли?
 • 8
  Бе
  Безпристрастен
  6 -1
  12:37, 20 апр 2020
  Не съм запознат с плащането и затова имам две коренно различни мнения./каквото ида се говори винаги става дума за пари/
  1.Ако ги е платила с пари от заплатата си - моите поздравления за чисто човешкия жест. Да покаже доказателство, че са чисто лични нейни пари и ще и сторя дълбок поклон.
  2.Ако е харчила пари от бюджета,/така наречения фонд за гости/, които са всъщност моите пари и тези на останалите данъкоплатци, без да ме е питала т.е. дето вика народа "С чужда пита помен прави", тогава да одите да им извърти по една "свирка" на всички тираджии и да си подложи дупето /със или без вазелин/, като допълнение към козунака и курабиите дето им е изпратила.
  Кое от двете коренно противоположни мнения ще избере , само тя си знае.

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини