От х:

Днес в x:

Нов спад на починалите от COVID-19 в Испания, оздравелите бързо се увеличават

Изображение 1 от 2

  Втори пореден ден новите смъртни случаи заради коронавируса, известен като COVID-19, намаляват в Испания, а броят оздравели продължава да расте, сочат днешните данни на министерството на здравеопазването към 12:30 ч. българско време.

   

  За 24 часа са починали 809 души. Този брой би бил немислим в Европа само преди няколко седмици, но няколко дни тази седмица смъртността бе доста по-висока, като достигна дори 950 души, повече от най-тежките дни в Италия.

  Новите заразени остават много - със 7026 нови заразени в 24-те часа от вчера преди обед досега. Броят им обаче е отбелязал лек спад спрямо вчера и се стабилизира, след като достигна стойности от над 9000 души, също непознати в Европа допреди това.

  Починалите от началото на кризата вече са 11 744 души, а общо потвърдените случаи (заразени в момента, починали и оздравели) - 124 736, с хиляди повече от италианските.

  Рязко расте броят на оздравелите - 34 219 души, при малко над 30 хил. вчера. Това означава над 4000 оздравели за 24 часа. Така броят на болните към момента не е нараснал рязко за два дни - бе над 73 хил. души в четвъртък, а днес е малко над 78 хил.

  Броят на новите случаи и в Испания, и в Италия за момента се стабилизира, след като седмици наред двете държави са под строга блокада. Кабинетът в Мадрид реши по-рано тази седмица (след като Италия реши това в средата на март) да обяви икономическа "хибернация", за да овладее с риск за икономиката броя на новите случаи, след като те растяха по-бързо от италианските. В Италия, която бе първата тежко засегната от COVID-19 европейска държава, властите обявиха пика за преминал.

  В интервю за "Дневник" д-р Анхела Ернандес Пуенте, хирург и зам.-генерален секретар на водещ лекарски синдикат в Мадрид, каза, че се очаква ограничителните мерки да дадат плодове тази седмица, имайки предвид тенденцията в броя на новите заразени и починали.

  Междувременно като епицентър без признаци на стабилизация засега се оформиха Съединените щати, където заразените са най-малко 278 хил., почти 25% от всички случаи по света (над 1.12 млн. към момента според базата данни на университета "Джонс Хопкинс").

  Източник: dnevnik.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 02.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
  02 юни 2020
  Последни новини