От х:

Днес в x:

Нови две досъдебни производства срещу нарушители на задължителната карантина в областта

Две нови досъдебни производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Крумовград за нарушаване на предписания за карантина по време на епидемия и извънредно положение. Полицейски служители са констатирали неизпълнение на наложена карантина от 33-годишен жител на община Черноочене и 29-годишен от община Крумовград. Разследванията са по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.

Проверка за неизплатени издръжки е започната в РУ-Джебел с постановление на Районната прокуратура в Момчилград. 38-годишен дължи на децата си сумата от 1200 лв. По случая работи група „Охранителна полиция“ в управлението.

 Незаконен превоз на товар е бил установен вчера в хода на специализирана операция за осигуряване на обществения ред и противодействие на престъпността на територията на РУ-Кърджали. Около 12,30 часа в село Габрово за проверка бил спрян товарен „Форд“ с 26-годишен водач. Шофьорът не представил необходимите документи за превозваните 30 домашни животни. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Напомняме на гражданите, че се отлага тестването на системите за ранно предупреждаване и оповестяване при бедствия и аварии, планирано за 1.04.2020 година. Решението цели да не се създава допълнително напрежение сред населението. Тренировъчно тестване ще бъде проведено, когато ситуацията позволява, като датата и часът ще бъдат оповестени предварително.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини