От х:

Днес в x:

8 °C

313 с коронавирус у нас, още един фатален край

313 са случаите на хора с коронавирус, доказани у нас до тази сутрин, 37 са новозаразените през последните 24 часа. Има още един пациенти с фатален край от заразата-мъж, който е бил в тежко състояние и тази вечер е починал в "Пирогов", съобщи шефът на Националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

11 от новите случаи са в София, така в столицата стават вече 200 доказани с коронавирус. В Бургас болно е семейство-родителите и двете им деца. Бащата се е върнал от Франция на 18-ти март. Има заразен и лекар от Медицинския институт на МВР.

В най-тежко състояние е в момента 86 –годишна пациентка във ВМА, която е пред интубация. Състоянието й от безсимптомно се е влошило само за четири дни, посочи ген. Мутафчийски.  От доказаните до момента деца с коронавирус, няма хоспитализирани.

На въпрос дали е възможно да осъществяват пътуването си за летните бригади през май в САЩ хиляди студенти от България, които се готвят за това, генерал Мутафчийски отговори със  станалата крилата негова фраза:”Хиляди студенти не се  готвят да пътуват никъде”.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини