От х:

Днес в x:

25 °C

Когато не можеш да отидеш на театър, театърът идва при теб

Изображение 1 от 3

  Днес е 27 март. Празнува театърът!

  Международният ден на театралите, хасковският театър „Иван Димов” ще отбележи с премиерни видеа на част от най-хубавите си спектакли.

  Актьорите от местната трупа направиха обръщение към зрителите си с анонс за предстоящия видео онлайн театрален маратон днес.

  „Скъпи приятели, по обективни причини, няма да можем да го отпразнуваме с Вас, нашата публика! Няма да чуем аплодисментите Ви, смеха Ви, да усетим тъгата, щастието и възторга, това което е най-голямата награда за един артист, това биха били фойерверките за празника ни!

  Но това не ни пречи да Ви подарим нашето изкуство и така заедно да бъдем отново в прегръдките на Мелпомена.”

  Актьорите призовават: Бъдете здрави! Ще се видим отново, скоро, в салона на театъра!

  Драматургът на театъра в Хасково Елин Рахнев също поздрави колегите си от екипа и зрителите:

  "Театърът е път – паметен. съкровен.  Път в синтаксиса на сълзата, в поречието на усмивката. Театърът е път сред хребетите на сърцето, сред алвеолите на тъгата. Път в безвремието. Той е отсечка от сънища и викове, от мълчания и пориви, от белези и гърчове. Той е движение, което издължава изгревите и залезите, отвява хоризонти. Път, в който можеш да намериш себе си, но може и да се загубиш в плантации от нови светове. Път, в който  сърцето ти може да излезе на километри от теб, на векове и епохи от теб. Да нямаш сърце.  Театърът  е път – ритуален, единствен, който може да размести всичките ти клетки, аорти, вени. Да направи от организма ти птица в просторите на простора, да разлисти в теб всичките ти мълчания и сказания. Път – величествен и приказен  - антология на всичките ни утопии и надежди, футуристична версия на всичките ни версии. Театърът е път – изпълнен със сказания и митове, в който можеш да изтлееш или да се разпериш. Да се отдалечиш от времето и света , или просто да ги събереш в ирисите си. Той е всичко онова, което може да те накара, да се разграничиш от всичките си значения, да пренебрегнеш всичките си мнения, да се родиш отново. Да не си се раждал. Театърът е път–магичен и светъл, една от крайните точки на всички житейски процесии. Отправна точка към несъществуващи сезони. Той е всичко нова, което  може да те накара да се саморазрушиш или възкръснеш, да изтлееш или разцъфтиш. Той просто е едно съвършено продължение на сърцето. Театърът е път сред ромона на дъжда, в гръмотевицата на бурите, в процепите на вятъра, в съня на чучулигата, в деколтето на историята, в епикризата на душите. Нека ние сме пътя…”    

  А богатата театрална онлайн програма днес включва спектакли, както за деца, така и за възрастни.

  Линковете към видеата ще  бъдат публикувани на официалната Фейсбук страница на театъра.

  Първият спектакъл, който ще бъде излъчен-„Безумна нощ”, е с начало 12 часа.

  Haskovo.net

     

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 03.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  03 авг 2020
  Последни новини