От х:

Днес в x:

ВИК -Хасково затапи Ятак, ромите плащат за 15 минути

Улица "Ятак" 3 в хасковския квартал Република днес остана без вода след като ВИК Хасково преустанови водоподаването. Оказва се, че всеки втори абонат там не си плаща средно между 6 месеца и 1 година. Освен това всеки трети водомер е без пломба, сиреч незаконен. В добавка има и няколко нелегално прикачили се.



"Бате, децата са с въшки, пусни УдЪта, бате", проплакваше Ятак в младежка възраст, повел двете си отрочета. "Батето" бе шефът на ВИК район "Хасково" Атанас Димов, дошъл на място да се запознае със ситуацията. С него имаше екип, който поставяше тапи на водомери на особено задлъжнелите платци. Някои от Ятаците обаче въобще не бяха задлъжнели. Макар че редовно поливат доматите си с питейна вода, установиха ВИК специалистите. Естествено водомерите бяха незаконни, а отчитания просто липсваха.



Ромите от "Ятак" 3 посрещнаха екипа на Haskovo.net с куп квитанции за да докажат, че плащат. Молеха да им посредничим пред големите шефове. Хартийките бяха повече от интересни. Някои бяха отпреди година и явно нямаше да свършат работа пред Димов и неговите хора. Други бяха....отпреди 15 минути. Силвия Асенова например не плащала от юни миналата година. След като от ВИК й сложиха тапата на водомера/на снимката/, уж безпаричната ромка отърчала до касите и платила борча от 142 лв. Садие Кармазъ пък тъкмо се връщала от чужбина и се чудеше откъде има такава сметка.



Всъщност причината е, че водомерите на общия водопровод дават разлики с отчитанията на индивидуалните. Това е така, защото има нелегално прикачили се. По наредба тяхната вода се разпределя върху всички абонати, обясни Димов. Венага ще се погрижим за тях, категорично заявиха Ятаците. И обещаха до следобед, и най, най-късно до понеделник, всичко да си дойде на мястото.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини