От х:

Днес в x:

81 души от димитровградско под карантина, Общината получи първи дарения - моторни пръскачки, защитни маски и шлемове

Изображение 1 от 2

    81 човека от община Димитровград към момента са под карантина, съобщи кметът Иво Димов. Той подчертава, че това са хора, на които е наложено наблюдение, не означава, че са болни и призовава за съпричастност и разбиране.

    Първите си дарения е получила Община Димитровград вчера, информират още от местната администрация.

    Петър Дянков Делев е дарил 1200 маски за многократна употреба с изричната воля тези маски да достигнат до хората, които са най-уязвими - възрастните ни съграждани над 60-годишна възраст. Направена е организация и чрез общинските социални служби "Домашен социален патронаж", звено "Патронажна грижа", екипите, които доставят храни и лекарства на самотни възрастни хора по домовете, тези маски ще достигнат до възрастните наши съграждани, информира още кметът Димов.

    Хасковска фирма е дарила три моторни пръскачки Мега Тоолс 3WF-3, с които ще се извършва ежедневна дезинфекция на трудно достъпни зони в обществени пространства.

    Димитровградско шивашко предприятие започна пройзводството на защитни маски и стартира пройзводството на защитни шлемове, то ще дари 100бр. шлемове за предпазване на лице, на МБАЛ "Св. Екатерина", съобщават още от местната администрация.

    Получени са над 80 заявки от домоуправители за дезинфекция на общите части във вчерашния ден. Днес екип на Общината ще започне да ги разнася по места, а там, където са доставени, ще се слага стикер, за да следят живущите за изпълнението им, съобщават още от Общината.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ко
      кой ще обясни
      6 -1
      20:06, 24 мар 2020
      Защо след като на 20.03.20 под карантина бяха 24,а само след 4 дни станаха 81?
    • 2
      Г.
      Г.М
      7 -1
      20:35, 24 мар 2020
      Няма и да обяснят ,защото истината е друга не само тук но и навсякъде!
      Пазете се, така е дошло, че всеки според инстинкта си за самосъхранение трябва да действа , и да опази семейството си и близките си.
      Мобилизирате се и разчитайте само на себе си, да съхраните семейната клетка, жалко е но това е 90% от истината.
      Господ да е с нас и ни закриля !
    • 3
      Хх
      Ххх
      8 -1
      20:58, 24 мар 2020
      Таьи вечер нямаше контрол в Кауфланд. Вътре беше човек до човек. Имаше от тия пияните и брадатите от малцинствата които викаха силно и се кълчеха. Нямаше маски нито ръкавици. Не знам какво става вече! Ще пламнем!
    • 4
      До
      До 3
      6 -1
      08:29, 25 мар 2020
      То в Кауфланд имаше дезинфектант само първите 2-3 дни и количките не се дезинфектират всичко е толкова безотговорно.Те гледат само народ да има оборот да става. Научете се да ходите в кварталните си магазини.
    • 5
      Дг
      Дгд
      3 -1
      10:20, 25 мар 2020
      А полиция има винаги пред лидл и там вдичко е изрядно. Защо? Лидл е белия магазин ли? Или Кауфланд пак плащат на някого или земята където е магазина е на кмета или някой големец който лапа голямо наемче и са им дали свобода?
    Последни новини