От х:

Днес в x:

Доставят вода и храна на тираджиите, чакащи на опашка на границата

    Хуманитарна помощ е осигурена за шофьорите на тирове, чакащи да преминат от България в Турция. От вчера хасковската фирма "АБ" АД, поддържаща републиканската пътна мрежа в областта и магистрала "Марица", осигурява вода за хигиенни нужди на стотиците водачи на тежкотоварни автомобили.

    "Водата я доставяме с водоноска (12 или 16 тона) с придружаващи я автомобили", каза изпълнителният директор на "АБ" АД Тенчо Пасков. Той обясни, че водоноската обслужва цялата колона от тирове, която днес е достигнала до 73-ти километър на аутобана. Допълни, че водата е годна за хигиенни нужди, но не и за пиене, въпреки че се заражда от мрежата на ВиК.

    Междувременно от БЧК – Хасково започнаха раздаване на бутилирана вода (500 мл) и кроасани на шофьорите на тирове, чакащи да преминат през граничния пункт "Капитан Андреево". Акцията е съвместна с националното ТОЛ управление.

    "Днес раздаваме 1000 кроасана и 1000 бутилки с вода. За утре сме осигурили същото количество", заяви директорът на Областния съвет на БЧК в Хасково Минка Мечеринкова.

    В Хасковско колоната от тирове достигна близо 30 км. Струпването се получи заради това, че много държави затвориха граници и трафикът през България се увеличи. Отделно на българската граница са затегнати мерките за преминаващите заради разпространението на коронавирса в България.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Лу
      лудия макс
      7 -6
      15:44, 24 мар 2020
      И по една магистрална жрица да им доставят!
    • 2
      🤣
      🤣
      6 -1
      16:17, 24 мар 2020
      Водата не е за пиене? Защо?
      • Ст
        Странен
        2 -3
        23:47, 24 мар 2020
        Заради водоноската, явно не е за питейни нужди
    Последни новини