От х:

Днес в x:

МБАЛ-Първомай отделя легла за болни от коронавирус

Около 200 души от Пловдив и областта са поставени под карантина, съобщи на брифинг днес областният управител Дани Каназирева. Стана ясно, че на последното заседание на Областния щаб е взето решение, че Транспортна болница отговаря на всички условия и от управителя ще се изисква план за нейната реорганизация в инфекциозна болница. Частично преструктуриране и отделяне на легла за прием на пациенти с коронавирус ще бъде поискано и от ръководителите на болниците в Асеновград, Първомай, Карлово и Раковски.

Потвърдено е и решението си МБАЛ "Свети Мина" да стане инфекциозна. Получената от там справка сочи, че към 13:30 ч. днес няма постъпило нито едно заявление за напускане от страна на медицинските сестри.

Относно възстановяването на Белодробната болница предстоят още разговори и работа, подчерта Каназирева.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ко
    Кога
    5 0
    17:13, 17 мар 2020
    Кога стана факт? В текста се казва, че "ще бъде поискано", а в заглавието вече е факт - "ОТДЕЛЯ"???!!! Моля за по-отговорно отношение към немаловажния проблем!!!
  • 2
    Ат
    Атанаска
    11 0
    17:41, 17 мар 2020
    Крайно време е многобройните частни болници, които се навъдиха в Пловдив да спрат за малко да бъдат машини за пари, а да помогнат в тази извънредна ситуация!
Последни новини