От х:

Днес в x:

Художничка от школа “Дъга” с голямата награда от конкурс в Русия

Изображение 1 от 2

    Теодора Чакалова от Арт школа”Дъга” към Младежкия център в Хасково спечели 1-во място за България в престижния интернационален конкурс "Рисувам Санкт Петербург". Тя получи и наградата на публиката за рисунката си ”Нощ в Санк Петербург”.

     Членове на журито са били деятели на изкуството и културата от Санкт Петербург.

    Общо пет творби на деца от Арт школа „Дъга“с ръководител Даниел Русев са изпратени за участие в конкурса. Той се провежда в рамките на VII Международен конгрес „Санкт Петербург и славянски мир“. До крайния етап на класирането са допуснати творбите на деца от Марибор и Блед – Словения, Хасково- България, Враня и Крагуевац – Сърбия, Риека – Хърватия, Баня-Лука – Босна и Херцеговина.

    Наградата, която  ще получи Теодора Чакалова е безплатно посещение на Санкт Петербург и участие в най-мащабното и ярко събитие за випускниците в Русия - „Алените платна“, с което градът изпраща всяка година своите абитуриенти.

    Тогава корабът с червените платна плава по река Нева, а над него небето блести от фойерверки, брегът кипи от забавления и милиони туристи. Точно в 00:40 часа, в най-тъмната част на най-дългата бяла нощ, всички се отправят към бреговете на Нева, за да посрещнат великолепният кораб с алени платна, символизиращ надеждата, младостта и мечтите.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини