От х:

Днес в x:

300 военни и 50 от спецчастите готови да пазят границата. Преглед на печата

 

Мигранти.

"Монитор":

300 военни и 50 от спецчастите готови да пазят границата

300 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от състава на Съвместните сили за специални операции са в готовност да отидат на границата ни с Турция и Гърция. Това става ясно от издадената днес заповед от министъра на отбраната Красимир Каракачанов по писмено искане на министъра на вътрешните работи Марин Младенов.

Екипите са готови да съдействат на Гранична полиция при охрана на държавната граница при необходимост.

Днес силовият министър ще извърши наблюдение по въздух и земя на местата за евентуалното разполагане на подразделенията на армията, ако тяхното участие се наложи.

С него в екипа участват изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Съвместните сили за специални операции генерал-майор Явор Матеев и директорът на дирекция "Операции и подготовка" на Министерството на отбраната бригаден генерал Станимир Христов.

Грип.

"Сега":

Започва нова грипна ваканция в Добрич и София-област

Нова грипна ваканция започва в някои части на страната. Това съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Причината е грипният вирус тип Б.

"Утре затваряме няколко училища в област Добрич и София-област поради повишаване на заболеваемостта от грип тип Б", заяви д-р Кунчев пред БНР. В момента четири училища в Пловдив и Раковски са в принудителна ваканция заради грип.

В община Дулово от 2 до 4 март също се преустановяват занятията във всички училища, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Силистра д-р Теодора Начева. Решението за тридневната ваканция е заради постъпилата информация от личните лекари и от училищните ръководства за увеличена заболеваемост от респираторни инфекции и грип.

Перник.

"Дума":

Нинова: Г-н Борисов, обещаният от вас един месец изтече. Къде е водата в Перник

Председателят на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно- изборната конференция на БСП - Перник. Тя поздрави партийната организация за победата на местните избори. "Вашата енергия и работа направи победата в Перник възможна. Благодарение на вас имаме кмет и увеличени общински съветници", каза лидерът на БСП.

"Точно преди един месец Бойко Борисов каза- до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде готов. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече. Водопровод няма . Нещо повече- вместо от чешмите, водата се лее по улиците. Преди месец и половина Борисов заяви: правим държавен ВиК холдинг и даваме 1 милиард лв. За капитал. Нито холдинг има, нито 1 млрд. лева", отбеляза Корнелия Нинова по темата с водата на Перник. Тя допълни, че министър Димитров е огласил стряскащи данни- 40% от ВиК дружествата работят без разрешително. "Прибавете към това и че близо 400 язовира са в предаварийни състояние а на 100 не е ясен собственикът и оценката за 10-годишното управление на ГЕРБ във водния сектор е ясна- провал заради некомпетентност , кражби и никакъв контрол", коментира Нинова. Лидерът на БСП обърна внимание, че всичко това е за сметка на хората- те плащат все по високи цени за вода и стоят на режим.

Коронавирус.

"24 часа":

Монтират първите термокамери по КПП-тата до края на седмицата

На големите пунктове има понякога по осем, десет трасета и няма как една камера на хване всички. Така че по-лесно се работи с безконтактни термометри

Първите доставки и монтажът на термокамери по граничните контролно-пропускателни пунктове като защитна мярка срещу опасността от коронавируса трябва да се осъществят до края на седмицата, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНР.

"В някои от случаите, честно казано, по лесно се работи с термометрите, тъй като знаете, че на големите пунктове има понякога по осем, десет трасета и няма как една камера на хване всички трасета. Така че по-лесно се работи с безконтактни термометри. Вчера по линия на международния обмен на работата на тези пунктове бяха хоспитализирани във ВМА двама наши международни шофьори, които са престояли дълго време в Северна Италия. Те са макар и с минимални клинични прояви с температура", каза доц. Кунчев

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини