От х:

Днес в x:

21 °C

Назначиха финансов одит на Онкото в Хасково

Независим финансов одит на годишния финансов отчет ще бъде направен на „Специализираната болница за активно лечение по онкология – Хаскво” за 2019 г. Това решиха общинските съветници в областния град.

Ревизията ще направи одиторът Петранка Бойчева. Експерт-счетоводителят ще трябва да засече финасовото състояние на лечебното заведение, паричните потоци и собствения капитал.

Задължителната проверка на счетоводната отчетност от регистриран одитор цели намаляване риска от нарушаване на нормативната счетоводна уредба. „По този начин може да се осигури запазване интереса на едноличния собственик на капитала – община Хасково”, гласи докладна записката на председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева.

Предложението обаче предизвика дебати в залата и неодобрение от съветници от БСП. Богдан Кирилов и Камен Тодоров бяха против разглеждане на докладна записката. Кирилов настояваше, че тя е незаконосъобразна, тъй като одиторът е трябвало да бъде избран преди края на 2019 г., а назначаването му след този срок се счита за нарушение на Търговския закон. Тодоров пък заяви, че трябва да бъде сезирана Агенцията по вписвания и тя служебно да назначи одитор, каквото било решението на Правната комисия. Предложението обаче беше отхвърлено.

Вносителят на докладната настояваше, че срокът не е изтекъл. С изтичане на календарната година не се отнема правото на съдружниците и акционерите на дружеството да изберат експерт-счетоводителя, заяви Таня Захариева, която се позова на съдебна практика. Тя апелира за подкрепа на докладната.

Съветникът от ГЕРБ Иван Минев също бе на мнение, че срокът за назначаване на одитор не е изтекъл. Той коментира, че ако докладната не бъде приета, по-скоро Общинският съвет ще стане причина да не се избере одитор.

Един от местните парламентаристи пък посочи, че в докладната освен пропуснатия срок за назначаване на одитор, има и други нарушения. „Независим одитор се избира по предложение на принципала, а вслучая самият управител си е предложил този независим одитор, което е недопустимо”. Въпреки това, той предложи да се приеме докладната, защото в противен случай съветниците рискуват да причинят още проблеми на лечебното заведение.  

Парламентаристите се обединиха около идеята, че приемането на докладната е за благото на болницата. В крайна сметка дебатите бяха прекратени и преложенето бе прието с 32 гласа „за“, 6 гласа „против“ и 1 „въздържал се“.

При справка на Haskovo.net през миналия месец се оказа, че през 2019 г. хасковската общинска СБАЛО е плащала 7 пъти по-скъпи лекарства, отколкото в държавни болници и цените са били малко по-ниски от тези в частни лечебни заведения.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ге
  Георги Димитров
  25 -2
  15:22, 1 мар 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ди
   Дида
   2 -1
   14:38, 2 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ми
   Мираклия
   3 0
   17:09, 2 мар 2020
   Како минке пиши си адреса.
  • Бк
   БКП партиец
   2 0
   18:31, 2 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  12
  123456
  26 0
  17:28, 1 мар 2020
  В това Онко имаше един лекар с акъла си,който знае,може и не е меркантилен и те го принудиха да напусне.Дали не развали бизнеса на дистрибуторите и доставчиците на ваксини за рак ,като публично обяви,че са безсмислени и неефикасни и опасни.Сигурно и лекарите,които са ги поставяли са вземали процент от доставчика и пари от пациентите.
  • Гр
   градски
   21 0
   19:30, 1 мар 2020
   Много ясно че вземат процент от вносителите.В аптеките правят справка кой лекар какво е предписал и си взема процента.Ако разровят и цялата болница ще излезнът много интересни за прокуратурата неща.Червения кръст една баба си го има за бащиния взема си колкото иска и продава на черно.
 • 3
  Ха
  Ха ха ха
  24 -4
  19:37, 1 мар 2020
  Видяхте ли преди малко по Нова как великият мениджър д-р Близнаков се чудеше как да оправдава далаверите си? До него приятелчето му по смъркане Петър Москов се беше изцъклил и с опиянен поглед се чудеше защо съратникът му в бялото има проблеми.Ами защото е крадец. И нека не забравяме думите
  му написани на докторката анестезиолог ДГД/да го ду..хаш/.Само,че сега ти ще го ду..хаш д-р Близнаков.Пътник си!
 • 4
  Ив
  Иванов
  20 -1
  20:27, 1 мар 2020
  Близнаков е гербаджия.Защо се чудите,че е крадец?
 • 5
  Ri
  Riva
  7 0
  07:39, 2 мар 2020
  Тази Стефанова няма висше образование,т.к беше метреса на бивше партийно величие от много висок мащаб,не и трябваше. Вече 35 години си кюта на тази сенчеста и много блага служба!
 • 6
  Ло
  Лозка
  3 0
  10:17, 2 мар 2020
  В Болярово дето облъчват персонала не взема един лев от парите от здравната каса къде отиват тези клинични пътеки някъдеее в потока ли
 • 7
  Po
  poli 2020
  3 0
  10:22, 2 мар 2020
  Как къде ами някъде........ ,те пчеличките работят ,а паричките няма как да стигнат до тях!!!!

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
11 юли 2020
Последни новини