От х:

Днес в x:

-6 °C

Назначиха финансов одит на Онкото в Хасково

Независим финансов одит на годишния финансов отчет ще бъде направен на „Специализираната болница за активно лечение по онкология – Хаскво” за 2019 г. Това решиха общинските съветници в областния град.

Ревизията ще направи одиторът Петранка Бойчева. Експерт-счетоводителят ще трябва да засече финасовото състояние на лечебното заведение, паричните потоци и собствения капитал.

Задължителната проверка на счетоводната отчетност от регистриран одитор цели намаляване риска от нарушаване на нормативната счетоводна уредба. „По този начин може да се осигури запазване интереса на едноличния собственик на капитала – община Хасково”, гласи докладна записката на председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева.

Предложението обаче предизвика дебати в залата и неодобрение от съветници от БСП. Богдан Кирилов и Камен Тодоров бяха против разглеждане на докладна записката. Кирилов настояваше, че тя е незаконосъобразна, тъй като одиторът е трябвало да бъде избран преди края на 2019 г., а назначаването му след този срок се счита за нарушение на Търговския закон. Тодоров пък заяви, че трябва да бъде сезирана Агенцията по вписвания и тя служебно да назначи одитор, каквото било решението на Правната комисия. Предложението обаче беше отхвърлено.

Вносителят на докладната настояваше, че срокът не е изтекъл. С изтичане на календарната година не се отнема правото на съдружниците и акционерите на дружеството да изберат експерт-счетоводителя, заяви Таня Захариева, която се позова на съдебна практика. Тя апелира за подкрепа на докладната.

Съветникът от ГЕРБ Иван Минев също бе на мнение, че срокът за назначаване на одитор не е изтекъл. Той коментира, че ако докладната не бъде приета, по-скоро Общинският съвет ще стане причина да не се избере одитор.

Един от местните парламентаристи пък посочи, че в докладната освен пропуснатия срок за назначаване на одитор, има и други нарушения. „Независим одитор се избира по предложение на принципала, а вслучая самият управител си е предложил този независим одитор, което е недопустимо”. Въпреки това, той предложи да се приеме докладната, защото в противен случай съветниците рискуват да причинят още проблеми на лечебното заведение.  

Парламентаристите се обединиха около идеята, че приемането на докладната е за благото на болницата. В крайна сметка дебатите бяха прекратени и преложенето бе прието с 32 гласа „за“, 6 гласа „против“ и 1 „въздържал се“.

При справка на Haskovo.net през миналия месец се оказа, че през 2019 г. хасковската общинска СБАЛО е плащала 7 пъти по-скъпи лекарства, отколкото в държавни болници и цените са били малко по-ниски от тези в частни лечебни заведения.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ге
  Георги Димитров
  25 -2
  15:22, 1 мар 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ди
   Дида
   2 -1
   14:38, 2 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ми
   Мираклия
   3 0
   17:09, 2 мар 2020
   Како минке пиши си адреса.
  • Бк
   БКП партиец
   2 0
   18:31, 2 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  12
  123456
  26 0
  17:28, 1 мар 2020
  В това Онко имаше един лекар с акъла си,който знае,може и не е меркантилен и те го принудиха да напусне.Дали не развали бизнеса на дистрибуторите и доставчиците на ваксини за рак ,като публично обяви,че са безсмислени и неефикасни и опасни.Сигурно и лекарите,които са ги поставяли са вземали процент от доставчика и пари от пациентите.
  • Гр
   градски
   21 0
   19:30, 1 мар 2020
   Много ясно че вземат процент от вносителите.В аптеките правят справка кой лекар какво е предписал и си взема процента.Ако разровят и цялата болница ще излезнът много интересни за прокуратурата неща.Червения кръст една баба си го има за бащиния взема си колкото иска и продава на черно.
 • 3
  Ха
  Ха ха ха
  24 -4
  19:37, 1 мар 2020
  Видяхте ли преди малко по Нова как великият мениджър д-р Близнаков се чудеше как да оправдава далаверите си? До него приятелчето му по смъркане Петър Москов се беше изцъклил и с опиянен поглед се чудеше защо съратникът му в бялото има проблеми.Ами защото е крадец. И нека не забравяме думите
  му написани на докторката анестезиолог ДГД/да го ду..хаш/.Само,че сега ти ще го ду..хаш д-р Близнаков.Пътник си!
 • 4
  Ив
  Иванов
  20 -1
  20:27, 1 мар 2020
  Близнаков е гербаджия.Защо се чудите,че е крадец?
 • 5
  Ri
  Riva
  7 0
  07:39, 2 мар 2020
  Тази Стефанова няма висше образование,т.к беше метреса на бивше партийно величие от много висок мащаб,не и трябваше. Вече 35 години си кюта на тази сенчеста и много блага служба!
 • 6
  Ло
  Лозка
  3 0
  10:17, 2 мар 2020
  В Болярово дето облъчват персонала не взема един лев от парите от здравната каса къде отиват тези клинични пътеки някъдеее в потока ли
 • 7
  Po
  poli 2020
  3 0
  10:22, 2 мар 2020
  Как къде ами някъде........ ,те пчеличките работят ,а паричките няма как да стигнат до тях!!!!

Хороскоп за 18.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
18 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
18 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
18 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
18 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
18 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
18 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
18 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
18 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
18 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
18 яну 2021
Последни новини