От х:

Днес в x:

13 °C

Назначиха финансов одит на Онкото в Хасково

Независим финансов одит на годишния финансов отчет ще бъде направен на „Специализираната болница за активно лечение по онкология – Хаскво” за 2019 г. Това решиха общинските съветници в областния град.

Ревизията ще направи одиторът Петранка Бойчева. Експерт-счетоводителят ще трябва да засече финасовото състояние на лечебното заведение, паричните потоци и собствения капитал.

Задължителната проверка на счетоводната отчетност от регистриран одитор цели намаляване риска от нарушаване на нормативната счетоводна уредба. „По този начин може да се осигури запазване интереса на едноличния собственик на капитала – община Хасково”, гласи докладна записката на председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева.

Предложението обаче предизвика дебати в залата и неодобрение от съветници от БСП. Богдан Кирилов и Камен Тодоров бяха против разглеждане на докладна записката. Кирилов настояваше, че тя е незаконосъобразна, тъй като одиторът е трябвало да бъде избран преди края на 2019 г., а назначаването му след този срок се счита за нарушение на Търговския закон. Тодоров пък заяви, че трябва да бъде сезирана Агенцията по вписвания и тя служебно да назначи одитор, каквото било решението на Правната комисия. Предложението обаче беше отхвърлено.

Вносителят на докладната настояваше, че срокът не е изтекъл. С изтичане на календарната година не се отнема правото на съдружниците и акционерите на дружеството да изберат експерт-счетоводителя, заяви Таня Захариева, която се позова на съдебна практика. Тя апелира за подкрепа на докладната.

Съветникът от ГЕРБ Иван Минев също бе на мнение, че срокът за назначаване на одитор не е изтекъл. Той коментира, че ако докладната не бъде приета, по-скоро Общинският съвет ще стане причина да не се избере одитор.

Един от местните парламентаристи пък посочи, че в докладната освен пропуснатия срок за назначаване на одитор, има и други нарушения. „Независим одитор се избира по предложение на принципала, а вслучая самият управител си е предложил този независим одитор, което е недопустимо”. Въпреки това, той предложи да се приеме докладната, защото в противен случай съветниците рискуват да причинят още проблеми на лечебното заведение.  

Парламентаристите се обединиха около идеята, че приемането на докладната е за благото на болницата. В крайна сметка дебатите бяха прекратени и преложенето бе прието с 32 гласа „за“, 6 гласа „против“ и 1 „въздържал се“.

При справка на Haskovo.net през миналия месец се оказа, че през 2019 г. хасковската общинска СБАЛО е плащала 7 пъти по-скъпи лекарства, отколкото в държавни болници и цените са били малко по-ниски от тези в частни лечебни заведения.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ге
  Георги Димитров
  25 -2
  15:22, 1 мар 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ди
   Дида
   2 -1
   14:38, 2 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ми
   Мираклия
   3 0
   17:09, 2 мар 2020
   Како минке пиши си адреса.
  • Бк
   БКП партиец
   2 0
   18:31, 2 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  12
  123456
  26 0
  17:28, 1 мар 2020
  В това Онко имаше един лекар с акъла си,който знае,може и не е меркантилен и те го принудиха да напусне.Дали не развали бизнеса на дистрибуторите и доставчиците на ваксини за рак ,като публично обяви,че са безсмислени и неефикасни и опасни.Сигурно и лекарите,които са ги поставяли са вземали процент от доставчика и пари от пациентите.
  • Гр
   градски
   21 0
   19:30, 1 мар 2020
   Много ясно че вземат процент от вносителите.В аптеките правят справка кой лекар какво е предписал и си взема процента.Ако разровят и цялата болница ще излезнът много интересни за прокуратурата неща.Червения кръст една баба си го има за бащиния взема си колкото иска и продава на черно.
 • 3
  Ха
  Ха ха ха
  24 -4
  19:37, 1 мар 2020
  Видяхте ли преди малко по Нова как великият мениджър д-р Близнаков се чудеше как да оправдава далаверите си? До него приятелчето му по смъркане Петър Москов се беше изцъклил и с опиянен поглед се чудеше защо съратникът му в бялото има проблеми.Ами защото е крадец. И нека не забравяме думите
  му написани на докторката анестезиолог ДГД/да го ду..хаш/.Само,че сега ти ще го ду..хаш д-р Близнаков.Пътник си!
 • 4
  Ив
  Иванов
  20 -1
  20:27, 1 мар 2020
  Близнаков е гербаджия.Защо се чудите,че е крадец?
 • 5
  Ri
  Riva
  7 0
  07:39, 2 мар 2020
  Тази Стефанова няма висше образование,т.к беше метреса на бивше партийно величие от много висок мащаб,не и трябваше. Вече 35 години си кюта на тази сенчеста и много блага служба!
 • 6
  Ло
  Лозка
  3 0
  10:17, 2 мар 2020
  В Болярово дето облъчват персонала не взема един лев от парите от здравната каса къде отиват тези клинични пътеки някъдеее в потока ли
 • 7
  Po
  poli 2020
  3 0
  10:22, 2 мар 2020
  Как къде ами някъде........ ,те пчеличките работят ,а паричките няма как да стигнат до тях!!!!

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини