От х:

Днес в x:

28 °C

Назначиха финансов одит на Онкото в Хасково

Независим финансов одит на годишния финансов отчет ще бъде направен на „Специализираната болница за активно лечение по онкология – Хаскво” за 2019 г. Това решиха общинските съветници в областния град.

Ревизията ще направи одиторът Петранка Бойчева. Експерт-счетоводителят ще трябва да засече финасовото състояние на лечебното заведение, паричните потоци и собствения капитал.

Задължителната проверка на счетоводната отчетност от регистриран одитор цели намаляване риска от нарушаване на нормативната счетоводна уредба. „По този начин може да се осигури запазване интереса на едноличния собственик на капитала – община Хасково”, гласи докладна записката на председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева.

Предложението обаче предизвика дебати в залата и неодобрение от съветници от БСП. Богдан Кирилов и Камен Тодоров бяха против разглеждане на докладна записката. Кирилов настояваше, че тя е незаконосъобразна, тъй като одиторът е трябвало да бъде избран преди края на 2019 г., а назначаването му след този срок се счита за нарушение на Търговския закон. Тодоров пък заяви, че трябва да бъде сезирана Агенцията по вписвания и тя служебно да назначи одитор, каквото било решението на Правната комисия. Предложението обаче беше отхвърлено.

Вносителят на докладната настояваше, че срокът не е изтекъл. С изтичане на календарната година не се отнема правото на съдружниците и акционерите на дружеството да изберат експерт-счетоводителя, заяви Таня Захариева, която се позова на съдебна практика. Тя апелира за подкрепа на докладната.

Съветникът от ГЕРБ Иван Минев също бе на мнение, че срокът за назначаване на одитор не е изтекъл. Той коментира, че ако докладната не бъде приета, по-скоро Общинският съвет ще стане причина да не се избере одитор.

Един от местните парламентаристи пък посочи, че в докладната освен пропуснатия срок за назначаване на одитор, има и други нарушения. „Независим одитор се избира по предложение на принципала, а вслучая самият управител си е предложил този независим одитор, което е недопустимо”. Въпреки това, той предложи да се приеме докладната, защото в противен случай съветниците рискуват да причинят още проблеми на лечебното заведение.  

Парламентаристите се обединиха около идеята, че приемането на докладната е за благото на болницата. В крайна сметка дебатите бяха прекратени и преложенето бе прието с 32 гласа „за“, 6 гласа „против“ и 1 „въздържал се“.

При справка на Haskovo.net през миналия месец се оказа, че през 2019 г. хасковската общинска СБАЛО е плащала 7 пъти по-скъпи лекарства, отколкото в държавни болници и цените са били малко по-ниски от тези в частни лечебни заведения.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ге
  Георги Димитров
  25 -2
  15:22, 1 мар 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ди
   Дида
   2 -1
   14:38, 2 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ми
   Мираклия
   3 0
   17:09, 2 мар 2020
   Како минке пиши си адреса.
  • Бк
   БКП партиец
   2 0
   18:31, 2 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  12
  123456
  26 0
  17:28, 1 мар 2020
  В това Онко имаше един лекар с акъла си,който знае,може и не е меркантилен и те го принудиха да напусне.Дали не развали бизнеса на дистрибуторите и доставчиците на ваксини за рак ,като публично обяви,че са безсмислени и неефикасни и опасни.Сигурно и лекарите,които са ги поставяли са вземали процент от доставчика и пари от пациентите.
  • Гр
   градски
   21 0
   19:30, 1 мар 2020
   Много ясно че вземат процент от вносителите.В аптеките правят справка кой лекар какво е предписал и си взема процента.Ако разровят и цялата болница ще излезнът много интересни за прокуратурата неща.Червения кръст една баба си го има за бащиния взема си колкото иска и продава на черно.
 • 3
  Ха
  Ха ха ха
  24 -4
  19:37, 1 мар 2020
  Видяхте ли преди малко по Нова как великият мениджър д-р Близнаков се чудеше как да оправдава далаверите си? До него приятелчето му по смъркане Петър Москов се беше изцъклил и с опиянен поглед се чудеше защо съратникът му в бялото има проблеми.Ами защото е крадец. И нека не забравяме думите
  му написани на докторката анестезиолог ДГД/да го ду..хаш/.Само,че сега ти ще го ду..хаш д-р Близнаков.Пътник си!
 • 4
  Ив
  Иванов
  20 -1
  20:27, 1 мар 2020
  Близнаков е гербаджия.Защо се чудите,че е крадец?
 • 5
  Ri
  Riva
  7 0
  07:39, 2 мар 2020
  Тази Стефанова няма висше образование,т.к беше метреса на бивше партийно величие от много висок мащаб,не и трябваше. Вече 35 години си кюта на тази сенчеста и много блага служба!
 • 6
  Ло
  Лозка
  3 0
  10:17, 2 мар 2020
  В Болярово дето облъчват персонала не взема един лев от парите от здравната каса къде отиват тези клинични пътеки някъдеее в потока ли
 • 7
  Po
  poli 2020
  3 0
  10:22, 2 мар 2020
  Как къде ами някъде........ ,те пчеличките работят ,а паричките няма как да стигнат до тях!!!!

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини