От х:

Днес в x:

Хакерска атака блокира работата на Онкоболницата в Хасково

Хакерска атака блокира работата на Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково. 

Първоначално притеснени пациенти сигнализираха, че онко клиниката ги връща, след като имат насрочени часове за вливки, това положение е вече от една седмица.
Управителят на лечебното заведение д-р Матей Матеев обясни, че сървърите им са атакувани и всички данни-криптирани. Фирмата, която отговаря за софтуерната поддръжка, вече работи по проблема и от СБАЛО се надяват, че той ще бъде разрешен в рамките на деня. Твърде е вероятно обаче да се стигне и до по-дълго отлагане на приема на пациенти -до края на седмицата.

Заради кибератаката няма как да изписваме лекарства и съответно да ги отчитаме, всичко е блокирано и няма никакъв начин в момента да се действа, посочи д-р Матеев. Той обясни, че  няма пациенти, които да са в критично състояние и тези, които имат насрочени интервенции за тази седмица се презаписват за следващата.

За хакерските набези са изпратени докладни до кмета на Община Хасково, до РЗОК и до ГДБОП.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Хи
    Химена
    4 0
    12:15, 18 дек 2023
    Сега да намерят Цанов и да го накарат да каже къде е хакера !
  • 2
    !!
    !!!
    15 0
    13:25, 18 дек 2023
    И това е от миналата седмица, но удобно го премълчавате!!! #КОЙ им поддържа компютрите и е допуснал това да продължава толкова време???
  • 3
    Ти
    Тити
    16 -1
    13:25, 18 дек 2023
    Това положение е вече от 1 седмица, не назначават изследвани, не провеждат лечение, не издават документи. Каква е тази фирма по поддръжката, която цяла седмица не може да възстанови работата на един сървър и какво прави персонала на "лечебното" заведение цяла седмица след като не може да си върши работата. Да бъде уволнен директора веднага и да се смени поддържаща фирма
  • 4
    Яв
    ЯВЛЕНА
    2 0
    09:46, 19 дек 2023
    Колко удобно г-н Матеев да говорите без имена!Защо открито не разкажете на хората ,че г-н Яйцаров,съпруг на д-р Димитрова-Яйцарова,завеждащата на отделението поддържа компютрите
    !За 10 дни ли се възстановява един сървър ....Какво значи "няма пациенти в критично състояние".Нима всички пациенти на това отделение не се борят за ЖИВОТА си,всеки ден без лекарства им е важен!Но няма как да се знаят тези неща....Ако питате Димитрова,"Ние работим за Вас!...НЕ Димитрова,пациентите работят за Вас!Двамата Яйцарови са превърнали отделението за обслужване не на пациенти ,а на техните интереси!Жалка картина..... и всички мълчат ,а на края на месеца си получават ЗАПЛАТИТЕ!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини