От х:

Днес в x:

За 4г. щатовете в областна администрация стопени от 49 на 35

За четири години щатните бройки в администрацията от 49 са се стопили на 35, стана ясно на последната пресконференция на Райна Йовчева като областен управител в рамките на този мандат. От днес Йовчева излиза в отпуск, а от понеделник започва кампанията си като мажоритен кандидат за народното събрание, издигната от БСП.

През изтеклите години направихме доста неща, но и много неща не направихме, каза Райна Йовчева пред журналистите. Като голямо свое разочарование през тези години тя посочи неосъществената идея за разширяване на пълномощията на губернаторите. Според проекта областните управители трябваше да поемат на пряко свое подчинение изнесените държавни структури в регионите, с изключение на силовите министерства - армията и МВР. Хасково дори бе определен като пилотен проект.

160 000 километра е навъртяла с автомобил по пътищата на региона през четиригодишния период, стана ясно от отговора на Йовчева на репортерски въпрос.

Райна Йовчева благодари на представителите на всички институции, с които е работила през тези години, както и на всички жители на областта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини