От х:

Днес в x:

Калояна Налбантова се окичи с бронз и написа нова история

Първомайката Калояна Налбантова завоюва бронзов медал на Европейското първенство по бадминтон за юноши и девойки до 15 години, което се провежда във френския град Лиевен. Все още 13-годишната  Налбантова, която е втора поставена в основната схема, записа четири поредни победи и загуби полуфинала от  представителката на Турция Равза Бодур с 1:2 гейма. До момента България няма медал в тази възрастова група на европейско първенство и може да се каже, че Калояна пише нова страница в историята на българския бадминтон. Това съобщи нейната лична треньорка Деляна Петрова, която също е направила първите си стъпки в първомайската школа.

Калояна е перфекционист и  максималист, сподели треньорката ѝ, но е още много млада и ние сме сигурни, че големите ѝ успехи предстоят. Гордеем се с постиженията ѝ, а те са резултат от много усилен труд и големи амбиции.

Успоредно с личния шампионат се проведе и отборното първенство за мъже и жени, в което Калояна участва като трета ракета и записа победа срещу представителка на Уелс.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    Браво
    13 -4
    21:09, 16 фев 2020
    Браво на момичето, но поздрави заслужават и родителите и. Всички да са живи и здрави.
  • 2
    Ед
    Един от народа
    9 -4
    07:41, 17 фев 2020
    Честит бронзов медал на Калояна Налбантова! Специални поздравления за нейните родители, за КФВС"Атлет", от където където започна нейното изкачване към върховете, за клуба в Хасково, който поддържа и развива нейното спортно ниво, за нейните учители. Всички те са дали и дават своя принос, наред с учението Калояна да развива своя безспорен талант! Тя е невероятен пример за силно и борбено момиче и спортист!
Последни новини