От х:

Днес в x:

Наши гурбетчии в Германия събраха 3500лева за децата с увреждания в Кърджали

      Наши гурбетчии в Германия събраха 3500 лева за децата с увреждания в Кърджали. По инициатива на кърджалийците Мариела Иванова и Феим Буюкли в навечерието на Коледа се организира дарителска кампания във немския град Франкфурт на Майн. В нея се отзовават много кърджалийци, работещи зад граница. По волята на дарителите парите са за обитателите на защитените жилища и дома от семеен тип в Кърджали.

     Средствата са приведени по сметка на Клуба на инвалидите в Кърджали. За това съобщи за Кърджали бг вести председателят на Областната организация на Съюза на инвалидите в Кърджали Шенай Бекир. Шенай Бекир каза, че дарителите са получили надлежен документ. Ще изразходваме много икономично дарението, като ще задоволяваме най-неотложните нужди на децата, подчерта пред Кърджали бг вести  Шенай Бекир. Вече е направена първата покупка. Тя е на електрическа готварска печка за дома в кв.Гледка. В жилището до Пазара пък са заявили нужда от пасатор.

       Шенай Бекир припомни, че връзката на децата с нашите гурбетчии в Германия е установена преди повече от година. Тогава кърджалийчетата изпращат на нашенци 300 мартенички за да ги продадат сред нашите сънародници. Очакват 300 лева. Вместо това пристига сумата от 500 евро.

       Кърджалийци  в чужбина са задружни когато става дума за дарителски каузи. Желанието им да помагат става все по- голямо. Смятаме да изразходваме дарението възможно най-икономично, без разхищения. Нуждите на децата са големи. Колкото повече радост им доставим , толкова по-добре,подчерта Шенай Бекир.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини