От х:

Днес в x:

6 °C

Близо 600 ученици се явиха на математическо състезание в ПМГ

  Близо 600 деца участваха в традиционното Коледно математическо състезание в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

  В математическата надпревара участваха деца от 1 до 12 клас. Организира се от Съюза на математиците в България. Времето за работа бе фиксирано – по-малките имаха 90 минути на разположение за работа, а по-големите - 120 минути. Задачите са от учебния материал и логически задачи.

  Резултатите ще станат ясни до два дни. Учениците, постигнали добри резултати ще се класират за националния кръг

  Haskovo.net

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Д-
   д-р Радева
   6 -1
   02:12, 16 дек 2019
   На аритметиката се обръща внимание, а не се обръща никакво внимание на гръбначните изкривявания и зрението на подрастващите! Всяко второ дете е с влошено зрение или друго очно отклонение !
   • Ив
    Иван
    6 -1
    10:16, 16 дек 2019
    - всичките раждания ги правите със секцио, недоносените деца имат проблеми със зрението!
    - телефони, таблети, лаптопи, телевизия по цял ден прави миопия, засегнати са всички от 3г. до 20г.
  • 2
   Ро
   Родител
   11 -8
   08:53, 16 дек 2019
   Тези съзтезания са абсолютно безсмислени. Правят се само за събиране на пари. И за избиване на родителки комплекси. Пращах сина си на всички математически съзтезания от първи до 7 клас. Не , че е добър по математика. Точно обратното. Просто за дисциплиниране.
   50% от задачите , които се решават там са непознати на децата от всяка възрастова група. Не се преподават в училище , не познават логиката им , но въпреки това учителите по математика изнудват родителите - Хубаво е да отиде. Не зависи оценката от това , но ... . И родителите хукват - Коледно , Салабашев , Кенгуру , Великденско . И накрая 35 точки среден резултат след 7 клас.Явили се 1000 деца след 7 клас и до първите 100 се изчерпват точките до 45.
   • Jo
    John
    8 -4
    10:18, 16 дек 2019
    Май се е метнал на Вас, като гледам и по пунктуация сте тройкаджия!
  • 3
   Не
   Не е така
   12 -1
   09:08, 16 дек 2019
   Който си е математик и има логическо мислене си личи добре е децата да се пробват и развият тези възможности

  Хороскоп за 21.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Упорството и трудът ви ще се възнаградят. На път сте да финализирате проект с положителен резултат. Добри новини, свързани и с личните ви дела. Предстои ви пътуване или друго вълнуващо преживяване. Ще се впуснете в една авантюра, водени от желанието си за разнообразие и нови емоции, но бъдете внимателни.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съвместните ви действия с човека, с когото споделяте и обичате ще са резултатни и напълно ще покрият очакванията ви днес. Като израз на вниманието си към него се погрижете за нещата, които му носят удоволствие. Защото това е любовта, както непредвидима, така и зареждаща с всичко, което е живот.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Активността ви днес трябва да е налице, защото ви очакват много задачи, които ще трябва да свършите добре. Разчитайте предимно на себе си, околните също са заети със своите си ангажименти. Уреждането на важен въпрос ще погълне голяма част от времето ви, но ще ви открие възможности за бъдещето.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По въпроси от личен характер ще пристъпите към изпълнение на конкретни решения, с което ще ускорите придвижването им напред. Професионалното ви развитие налага повишаване на квалификацията при някои от вас. Паралелно с работата ще овладявате и новостите, бизнеса не търпи застой.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ви липсва увереност и това ще ви помогне да се справите със задачите, които стоят пред вас. Бъдете реалисти, задоволявайте се с това, с което разполагате. Не всички от обкръжението ви са искрени към вас, някой може да ви разочарова. Ако внимавате няма да загубите, а ще по мъдреете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С набраната инерция навлизате в добрата форма и това се забелязва от всички. Възможно е да получите отегчение от определена работа, но като цяло денят ви ще е ползотворен. Това няма да ви попречи да мислите за промяна на някои страни от живота си. Ще общувате с лекота с представители на другия пол, ще флиртувате и ще търсите забавления.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Умората ще отшуми, ако се погрижите лично за себе си. Любими занимания ще подобрят настроението ви и ще направят ролята ви по-значима за някого. Не се колебайте да го посветите в мислите и желанията си, без да ограничавате свободата му.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Очаква ви наситен с емоции ден. С каквото и да се заемете, бъдете сигурни, че ще прекарате приятно. Чувствате се добре в различни компании, а и хората около вас оценяват присъствието ви. Някои от вас се заемат с непосилни задачи, от които впоследствие ще се откажат. Не е изключено някои от вас да пътуват днес.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Среща с интересна и привлекателна за вас личност може приятно да обърка плановете ви за деня. Сами преценете как да подходите. Може би деловите ви ангажименти изискват непосредственото ви участие. Каквото и да предпочетете денят ви се очертава като много ползотворен.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ежедневието ви ще се разнообрази с романтична изненада. Вълненията ще бъдат неповторими и ще ви стимулират към повече екстравагантност. Не пренебрегвайте ангажиментите си към хора, на които особено държите. Ще научите нещо изненадващо, което обаче е свързано с хубави емоции.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Неудържимо ви влече харченето на пари, а днес спокойно можете да си го позволите. Финансовото ви състояние значително ще се подобри. Налага се да проявите повече такт във взаимоотношенията си с ваши близки.
  21 яну 2020
  Последни новини