От х:

Днес в x:

19 °C

Близо 600 ученици се явиха на математическо състезание в ПМГ

  Близо 600 деца участваха в традиционното Коледно математическо състезание в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

  В математическата надпревара участваха деца от 1 до 12 клас. Организира се от Съюза на математиците в България. Времето за работа бе фиксирано – по-малките имаха 90 минути на разположение за работа, а по-големите - 120 минути. Задачите са от учебния материал и логически задачи.

  Резултатите ще станат ясни до два дни. Учениците, постигнали добри резултати ще се класират за националния кръг

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Д-
   д-р Радева
   6 -1
   02:12, 16 дек 2019
   На аритметиката се обръща внимание, а не се обръща никакво внимание на гръбначните изкривявания и зрението на подрастващите! Всяко второ дете е с влошено зрение или друго очно отклонение !
   • Ив
    Иван
    6 -1
    10:16, 16 дек 2019
    - всичките раждания ги правите със секцио, недоносените деца имат проблеми със зрението!
    - телефони, таблети, лаптопи, телевизия по цял ден прави миопия, засегнати са всички от 3г. до 20г.
  • 2
   Ро
   Родител
   11 -8
   08:53, 16 дек 2019
   Тези съзтезания са абсолютно безсмислени. Правят се само за събиране на пари. И за избиване на родителки комплекси. Пращах сина си на всички математически съзтезания от първи до 7 клас. Не , че е добър по математика. Точно обратното. Просто за дисциплиниране.
   50% от задачите , които се решават там са непознати на децата от всяка възрастова група. Не се преподават в училище , не познават логиката им , но въпреки това учителите по математика изнудват родителите - Хубаво е да отиде. Не зависи оценката от това , но ... . И родителите хукват - Коледно , Салабашев , Кенгуру , Великденско . И накрая 35 точки среден резултат след 7 клас.Явили се 1000 деца след 7 клас и до първите 100 се изчерпват точките до 45.
   • Jo
    John
    8 -4
    10:18, 16 дек 2019
    Май се е метнал на Вас, като гледам и по пунктуация сте тройкаджия!
  • 3
   Не
   Не е така
   12 -1
   09:08, 16 дек 2019
   Който си е математик и има логическо мислене си личи добре е децата да се пробват и развият тези възможности

  Хороскоп за 21.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
  21 окт 2020
  Последни новини