От х:

Днес в x:

Бивш полицай с арести за дрога и оръжие е единият убит в Пловдив

52-годишният Васил Ботев и 32-годишният му син Христо Ботев са двамата мъже, застреляни вчера в Пловдив. Те са били убити от 45-годишния братовчед на Васил - Йордан Таков, с когото са имали съвместен бизнес.

Преди 5 години Христо Ботев, Йордан Таков и трети мъж - Иван Нейчев регистрират фирма "Сити Груп 1" с предмет на дейност търговия с различни стоки. Наемат склад на ул. "Борба" 18 в града под тепетата и започват да рециклират кафе машини и дават под наем вендинг автомати. През последните месеци заради лоши финансови резултати обаче отношенията между партньорите се влошили и започнали скандали.

До 2001 година Васил Ботев, който е син на известния треньор по борба в Пловдив Христо Ботев, е полицай от Звеното за борба с безредиците. След това напуска, а четири години по-късно е задържан за притежание на боеприпаси и в дома му е открит автомат "Калашников". През 2011 г. при спецакция на пловдивската полиция срещу наркобандата на Георги Костадинов - Кадрито, Ботев отново е арестуван. Тогава в Куртово Конаре е хванат дилър от бандата с половин килограма дрога, а пред съда бившият полицай заявил, че не е знаел нищо за дейността на групата. Бил ползван като шофьор, който да закара до определено място мулето с хероина.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов заяви, че извършителят на двойното убийство - 45-годишният Йордан Таков е направил самопризнания. Мъжът няма криминално досие, семеен е и има две дъщери. Той е обяснил пред разследващите, че между него и двамата Ботеви е избухнал скандал, който прераснал в бой. По думите на Попов, имало е свидетел, който е бил извън помещението, но е чул разправията, а след това и изстрелите.

"Повдигнато е обвинение на извършителя и му е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Прокуратурата ще поиска налагане на постоянен арест", допълни окръжният прокурор.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев съобщи, че бащата и синът са убити с по два куршума. По думите му основната причина за скандала между тримата мъже, довел до двойното убийство, е влошеното финансово състояние на фирмата им.

32-годишният Христо Ботев оставя сираче 4-годишно момиченце.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини