От х:

Днес в x:

СУ "Златаров" показаха иновации в действие

16 учители и ученици от Асеновград и Монтана бяха гости в СУ „Златаров“, за да видят как се прилага иновативен подход в овладяването на чуждите езици.

Откритият урок е част от програмата „Иновации в действие“, която има за цел различни училища да обменят опит, да се подкрепят при създаване на иновативна учебна среда, да бъдат създадени партньорства и възможност за анализиране на методите.

Демонстрираната иновация беше свързана с това как да се овладее не само английски език, но и терминологията в различни научни области. Тъй като все още е трудно да бъдат намерени преподаватели по различните предмети с английски език, в СУ „Златаров“ са започнали да прилагат обратното – в часовете по английски се учат уроци от различни области на познанието. Така освен овладяване на лексиката, учениците разширяват културата си и учат английски език за нуждите на компютърните науки, предприемачество и спорт.

Организатор на събитието беше Анета Лозева, а колежките ѝ Теодора Стоянова и Светлана Найдева демонстрираха приложението на технологиите за овладяване на езика.

Те споделиха, че учениците се чувстват облагодетелствани когато смартфоните са в ръцете ми, при все, че използването им в час е забранено от Правилника на училището. Анета Лозева посочи и друг аспект на ползването на интернет платформите и телефоните – освен, че по този начин е лесно да бъде препращана домашната работа на учителя и той може да я получи във всеки един момент, освен, че така лесно се правят проверки, децата знаят, че могат да се подготвят навсякъде – на спирката докато чакат автобуса или докато пътуват и по този начин можем да ги научим, че ученето не свършва когато излезем от класната стая.

Гостите споделиха, че харесват методите, които са видели и считат,че те салесноприложими и в техните училища.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини