От х:

Днес в x:

22 °C

Цвети Лалов: Хасково има бъдеще с млад и енергичен кмет

Изображение 1 от 4

  Г-н Лалов, Вие сте от гражданската квота в листата на кандидатите за общински съветници на ГЕРБ, какво Ви мотивира да се включите?

  На първо място е желанието ми Хасково да стане по-добро място за живеене. И определено смятам, че сега Хасково има истински шанс с кандидатурата за кмет на този млад и енергичен човек – Станислав Дечев. По мое мнение поне от осем години в града не се случва нищо съществено. Аз и семейството ми живеем от 22 години в този Хасково. Искам градът, в който живея и ще продължа да живея, да виждам повече млади, уверени и усмихнати хора.

  Но много хора, посещаващи Хасково, го намират за красив град.

  Да, може да се каже. Особено след като се санираха около 100 блока, обликът на града наистина се промени. Има и други хубави неща, които се направиха, но темповете с които се случват, са изключително бавни.

  Голяма част от проектите в миналото се изпълниха с некачествени материали и само след 2-3 години започнаха да се рушат. Вижте „любимите ми“ бордюри на изхода на града – Кърджалийска, участъкът с локалните платна. Още на 3-тата година бяха в състоянието, в което са сега. Позагледайте се и в плочките по тротоарите от последното мащабно обновяване и ще разберете за какво говоря. На мен тези неща не ми харесват и не ми създават усещане за цивилизация в 21-ви век. Понякога дори ме натъжават. Друг пример са кръговите на входовете на Хасково. Бас хващам, че ако се направи национален конкурс за най-грозни кръгови, Хасково ще го спечели. Много опасни и грозни са, с изключение на кръговото на изхода за Харманли. Колко хубаво би било например да се променят съобразно закона и в тях да се направят фонтани. Водата е символ на живот. И би било много красиво. А хубавите неща се случват само с правилна управленска визия и доза работохолизъм. В бизнеса е така. Ако не се разделиш с част от свободното си време и ако не си постоянен, нещата не стават.

  Работата в частния бизнес е различна от тази в обществения сектор. Как да се накарат общинските чиновници да работят като в частния сектор?

  С подход, неуморност и постоянство. Ето този човек на голямата снимка (сочи към снимка на кандидата за кмет Станислав Дечев) ще го направи. Това ще бъде негов дълг и отговорност, както и на екипа, с който ще работи. Убеден съм, че Хасково има шансове за просперитет само с млад и енергичен кмет. Надявам се гражданите на Хасково да осъзнаят това и да не се поддават на евтиния популизъм, който ги залива. Аз съм родом от Враца. Наскоро правихме среща на випуска на Икономическия техникум и вечерта съучениците ми се надпреварваха да се хвалят с промяната на града през последния мандат. Там си избраха млад градоначалник, Калин Каменов, който само за няколко години промени изцяло облика на Враца. Погледнете и Димитровград. Иво Димов, млад и работоспособен кмет, и резултати са повече от добри.

  Какво да каже човек на това, освен едно голямо браво!

  Искам същото да се случи и в Хасково.

  Вие сте доста ангажиран и финансово обезпечен човек.

  Защо Ви трябва да се занимавате и с това?

  Вижте, всеки човек иска в дома му да е красиво, удобно и комфортно. Всеки може да се затвори в „черупката си“, да махне с ръка и да каже: мен това не ме интересува.

  Но когато излезеш на улицата и започнеш да се спъваш по изкривените и изронени плочки. Когато вали проливен дъжд и затънеш с колата си в някоя локва покрай реката, а  в същото време коритото на реката е сухо. Когато въздухът през зимата е ужасно замърсен. Когато питейната вода всъщност е негодна за пиене. Когато повечето млади хора не остават да живеят в града, след като завършат средното си образование, и още и още много подобни примери.

  И ако след всичко това, не ти пука, значи или си дебил, или не знам какво. Е, на мен ми пука. Който ме познава, знае. Аз съм такъв. Ето за това бих се занимавал и с това, както ме питате. Дал съм немалко примери в града за това, че имам отношение към нещата. Вижте парка пред зала „Дружба“, за който се грижа от 15 години. Вижте как изглежда и се поддържа. Всеки ден го гледам и си казвам: Тази красота си струва усилието.

  Вие лично каква кауза имате, ако бъдете избран за общински съветник?

  Аз не мога да имам лична кауза за нещо, което не зависи изцяло от мен. Но мога да помагам и да бъда полезен с опита си в частния бизнес, с който се занимавам от 1987 година. Уверен съм в себе си и знам как трябва се случват нещата. В общинските дела ще работя с увереност и усърдие и ще настоявам всичко да се върши по същия начин.

  Когато бизнесмен влиза в местна власт винаги възникват подозрения, че се търси някаква облага.

  Да, аз наистина търся облага. Ако се даде възможност на бизнеса да се развива, а не да се задушава от тромава администрация, ако реализираме всички добри намерения,ако заедно направим Хасково по-добро място за живеене, каква по-голяма облага да имам? Аз живея в този град. Това е сериозно. А ако с въпроса си намеквате за друго, направо е несериозно. Моят бизнес е видим и открит, никога  не съм работил по обществени поръчки с публични средства. Единствено като заместник-председател на настоятелството на училище „Христо Смирненски“ съм гласувал подобни решения. Може да прозвучи самохвално, но с огромен ентусиазъм и въпреки трудните условия преди 15-тина години направихме „чудеса“ в материалната база на училището. Може да питате директора г-н Точевски.

  Кои според Вас трябва да са приоритетите в следващия мандат?

  Очаквах да ми зададете този въпрос. Искам да бъда реалист. Трудно е да се изброят в няколко реда. Още по-трудно би било да се подредят или степенуват. Според мен всичко е важно. Като започнем с големите инфраструктурни проекти като„водния цикъл“, подобряване качеството на питейната вода и замърсеността на въздуха през зимата, та се стигне до облагородяването на междублоковите пространства и детските площадки. За кое можем да кажем, че ще почака? Затова ако питате мен, още от първия ден трябва да се работи по всички направления. Давам си сметка обаче, че за всяко нещо си трябва съответното време и средства за реализация. За жалост много изостана градът и трябва много, много работа, за да се навакса. Лично аз доскоро бях откровен песимист за бъдещето на Хасково, но сега, с реалната възможност Станислав Дечев да бъде следващият кмет, оптимизмът ми се възвърна. Впрочем бих си позволил и по-силна оценка. Станислав е единственият кандидат, с който Хасково ще просперира.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Източник: Haskovo.NET

  Хороскоп за 30.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
  30 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
  30 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
  30 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
  30 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
  30 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  30 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
  30 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
  30 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
  30 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
  30 май 2020
  Последни новини