От х:

Днес в x:

12 °C

Цвети Лалов: Хасково има бъдеще с млад и енергичен кмет

Изображение 1 от 4

  Г-н Лалов, Вие сте от гражданската квота в листата на кандидатите за общински съветници на ГЕРБ, какво Ви мотивира да се включите?

  На първо място е желанието ми Хасково да стане по-добро място за живеене. И определено смятам, че сега Хасково има истински шанс с кандидатурата за кмет на този млад и енергичен човек – Станислав Дечев. По мое мнение поне от осем години в града не се случва нищо съществено. Аз и семейството ми живеем от 22 години в този Хасково. Искам градът, в който живея и ще продължа да живея, да виждам повече млади, уверени и усмихнати хора.

  Но много хора, посещаващи Хасково, го намират за красив град.

  Да, може да се каже. Особено след като се санираха около 100 блока, обликът на града наистина се промени. Има и други хубави неща, които се направиха, но темповете с които се случват, са изключително бавни.

  Голяма част от проектите в миналото се изпълниха с некачествени материали и само след 2-3 години започнаха да се рушат. Вижте „любимите ми“ бордюри на изхода на града – Кърджалийска, участъкът с локалните платна. Още на 3-тата година бяха в състоянието, в което са сега. Позагледайте се и в плочките по тротоарите от последното мащабно обновяване и ще разберете за какво говоря. На мен тези неща не ми харесват и не ми създават усещане за цивилизация в 21-ви век. Понякога дори ме натъжават. Друг пример са кръговите на входовете на Хасково. Бас хващам, че ако се направи национален конкурс за най-грозни кръгови, Хасково ще го спечели. Много опасни и грозни са, с изключение на кръговото на изхода за Харманли. Колко хубаво би било например да се променят съобразно закона и в тях да се направят фонтани. Водата е символ на живот. И би било много красиво. А хубавите неща се случват само с правилна управленска визия и доза работохолизъм. В бизнеса е така. Ако не се разделиш с част от свободното си време и ако не си постоянен, нещата не стават.

  Работата в частния бизнес е различна от тази в обществения сектор. Как да се накарат общинските чиновници да работят като в частния сектор?

  С подход, неуморност и постоянство. Ето този човек на голямата снимка (сочи към снимка на кандидата за кмет Станислав Дечев) ще го направи. Това ще бъде негов дълг и отговорност, както и на екипа, с който ще работи. Убеден съм, че Хасково има шансове за просперитет само с млад и енергичен кмет. Надявам се гражданите на Хасково да осъзнаят това и да не се поддават на евтиния популизъм, който ги залива. Аз съм родом от Враца. Наскоро правихме среща на випуска на Икономическия техникум и вечерта съучениците ми се надпреварваха да се хвалят с промяната на града през последния мандат. Там си избраха млад градоначалник, Калин Каменов, който само за няколко години промени изцяло облика на Враца. Погледнете и Димитровград. Иво Димов, млад и работоспособен кмет, и резултати са повече от добри.

  Какво да каже човек на това, освен едно голямо браво!

  Искам същото да се случи и в Хасково.

  Вие сте доста ангажиран и финансово обезпечен човек.

  Защо Ви трябва да се занимавате и с това?

  Вижте, всеки човек иска в дома му да е красиво, удобно и комфортно. Всеки може да се затвори в „черупката си“, да махне с ръка и да каже: мен това не ме интересува.

  Но когато излезеш на улицата и започнеш да се спъваш по изкривените и изронени плочки. Когато вали проливен дъжд и затънеш с колата си в някоя локва покрай реката, а  в същото време коритото на реката е сухо. Когато въздухът през зимата е ужасно замърсен. Когато питейната вода всъщност е негодна за пиене. Когато повечето млади хора не остават да живеят в града, след като завършат средното си образование, и още и още много подобни примери.

  И ако след всичко това, не ти пука, значи или си дебил, или не знам какво. Е, на мен ми пука. Който ме познава, знае. Аз съм такъв. Ето за това бих се занимавал и с това, както ме питате. Дал съм немалко примери в града за това, че имам отношение към нещата. Вижте парка пред зала „Дружба“, за който се грижа от 15 години. Вижте как изглежда и се поддържа. Всеки ден го гледам и си казвам: Тази красота си струва усилието.

  Вие лично каква кауза имате, ако бъдете избран за общински съветник?

  Аз не мога да имам лична кауза за нещо, което не зависи изцяло от мен. Но мога да помагам и да бъда полезен с опита си в частния бизнес, с който се занимавам от 1987 година. Уверен съм в себе си и знам как трябва се случват нещата. В общинските дела ще работя с увереност и усърдие и ще настоявам всичко да се върши по същия начин.

  Когато бизнесмен влиза в местна власт винаги възникват подозрения, че се търси някаква облага.

  Да, аз наистина търся облага. Ако се даде възможност на бизнеса да се развива, а не да се задушава от тромава администрация, ако реализираме всички добри намерения,ако заедно направим Хасково по-добро място за живеене, каква по-голяма облага да имам? Аз живея в този град. Това е сериозно. А ако с въпроса си намеквате за друго, направо е несериозно. Моят бизнес е видим и открит, никога  не съм работил по обществени поръчки с публични средства. Единствено като заместник-председател на настоятелството на училище „Христо Смирненски“ съм гласувал подобни решения. Може да прозвучи самохвално, но с огромен ентусиазъм и въпреки трудните условия преди 15-тина години направихме „чудеса“ в материалната база на училището. Може да питате директора г-н Точевски.

  Кои според Вас трябва да са приоритетите в следващия мандат?

  Очаквах да ми зададете този въпрос. Искам да бъда реалист. Трудно е да се изброят в няколко реда. Още по-трудно би било да се подредят или степенуват. Според мен всичко е важно. Като започнем с големите инфраструктурни проекти като„водния цикъл“, подобряване качеството на питейната вода и замърсеността на въздуха през зимата, та се стигне до облагородяването на междублоковите пространства и детските площадки. За кое можем да кажем, че ще почака? Затова ако питате мен, още от първия ден трябва да се работи по всички направления. Давам си сметка обаче, че за всяко нещо си трябва съответното време и средства за реализация. За жалост много изостана градът и трябва много, много работа, за да се навакса. Лично аз доскоро бях откровен песимист за бъдещето на Хасково, но сега, с реалната възможност Станислав Дечев да бъде следващият кмет, оптимизмът ми се възвърна. Впрочем бих си позволил и по-силна оценка. Станислав е единственият кандидат, с който Хасково ще просперира.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Хороскоп за 19.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
  19 ное 2019
  Последни новини