От х:

Днес в x:

Сто майки искат люлки в Орфей

В хасквоския квартал Орфей няма детски площадки, жалват се майки. Няма къде да играят децата ни, а ние едно кафе не можем да изпием на спокойствие. Сега правим подписка, която смятаме до края на седмицата да внесем в Общината и се надяваме в най-скоро време да има резултат. Досега парафи са сложили над 100 млади майки от квартала.


Зоя Колева (на снимката) коментира: Преди около две години, когато главен архитект беше Богдана Хасърджиева се говореше, че има проект и средства за детски кът, но проектът беше спрян незнайно по какви причини и вместо с люлки и пързалки се сдобихме с още една каравана - подвижно кафене. На първи юни за деня на детето се наложи да заведем децата си в Болярово, там има чудесен нов парк с детски кът, да си поиграят на воля. Пред кафе "Болеро" има две люлки, но едната от тях е счупена, а между 14-ти и 15-ти блок има пързалка с люлка, но са в окаяно състояние. Хората и на това се радват. Случвало се е дъщеря ми да чака с часове ред за люлката, признава Зоя.
Друга от майките - Захарина Димитрова, казва: Не искаме много, искаме най-елементарното, просто да имаме площадка с люлки и пързалки, за да се радват децата ни, все пак сме в 21 век и е срамота...
Haskovo.net ще продължи да следи темата. Четете в понеделник отговора на община Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини