От х:

Днес в x:

Инфекцията в Хасково: Да дойде следващия със свински грип

Да дойде следващия който се съмнява че има свински грип. Така с чувство за хумор лекарите от хасковското инфекциозно отделение коментираха състоянието на хоспитализираната при тях Кунка Стратиева. 53 годишната жена за която има съмнение че е заразена с този щам, всъщност се намира в отлично здраве и е пред изписване. Единстевното което се чака са резултатите от пробите и изпратени в националната референтна лаборатория. По думите на доктор Красимира Кинова, Кунка е в добро здраве като са отшумели дори и първоначалните симптоми-зачервено гърло и температура малко над 37 градуса.

Самата Кунка пък обясни че нямала намерение да вдига такава тревога, просто се консултирала с лекар за оплакванията си, стресната от това че идва от САЩ и от паниката която свинския грип предизвикал там. Местните лекари обаче я отпратили с думите: Изчезвай към инфекциозното! Доста разочарованата жена сподели че е притеснена от това „внимание" и бърза да се прибере вкъщи. Контактните с нея 4-ма нейни роднини също се чувстват добре.

Пробите на Кунка обаче могат да не станат днес, предполага заместник директорът на РИОКОЗ доктор Ели Ташева. В момента в националната референтна лаборатория се изследват десетки съмнителни за свински грип секрети и работата върви бавно.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини