От х:

Днес в x:

Съучастникът за трафик на 20 кг хероин остава в ареста, лежал в германски затвор

    42-годишният турски гражданин Ремзи Гунана, който е сочен за съучастник в трафик на близо 20 кг хероин, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Анна Петкова при разглеждане на мярката му за неотклонение в Хасковския окръжен съд.

    Хероинът за 1 288 300 лева е задържан на 19 август 2019 година при специализирана акция на граничния пункт "Капитан Андреево". Наркотикът е открит в естествените кухини във вратите и в багажника на лек автомобил Опел Зафира, шофиран от немския гражданин Вернер Рудолф, който вече е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". При ареста той обяснил пред разследващите, че бил на гости в Турция на Гунана, с който били приятели от години. Турският гражданин обаче се прибрал по-рано в Щутгарт, Германия, където работел. При задържането на хероина. Рудолф се обадил на приятеля си, че има здравословен проблем и не може да продължи. Тогава Гунана дошъл в България да вземе колата и на 24 август е бил арестуван в района на Свиленград.

    Днес прокурорът по делото Петър Мидов пледира турският гражданин да остане за постоянно в ареста. Служебният адвокат пък поиска по-лека мярка за клиента си, тъй като събраните доказателства са бегли и повърхности. По думите на юриста не ставало ясно с какво точно Гунана е подпомогнал извършването на престъплението.

    Турският гражданин също поиска по-лека мярка. Пред съда той обясни, чрез преводач, че е лежал 6 години в германски затвор за използване на наркотик. Пред разследващите заявил, че е натопен от немеца.

    В крайна сметка съдът реши, че обвиняемият трябва да остане за постоянно в ареста. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив. За престъплението се предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини