От х:

Днес в x:

С водосвет откриха детски площадки и игрище в "Орфей"

    С тържествен водосвет бе открито обновеното междублоково пространство в хасковския квартал "Орфей". Придобивката се намира между блоковете 30 и 34, както и в пространството между блоковете 28, 32 и 33.

    Обновяването е част от проект на община Хасково "Подобряване на градската среда чрез благоустрояване на на междублокови и вътрешно-квартални пространства и изграждане на достъпна архитектурна среда в град Хасково". Осъществява се с финансовата подкрепа на оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. В обновяването са включени още две зони - в квартал "Бадема" и в пространството между улиците "Тутракан", "Булаир", 'Одрин" и Иван Асен II". Общата стойност на обектите е 3.7 млн. лева.

    Обновяването в "Орфей" е извършено от хасковската фирма "ВиК Бунар". Там са изградени детски площадки, зони за отдих и малко игрище.

    Лентата на обекта прерязаха днес кметът на Хасково Добри Беливанов и шефът на фирмата изпълнител Фикрет Вели. Градоначалникът заяви, че новоизграднеият обект е придал нов облик в квартала заедно със санираните блокове по националната програма за енергийна ефективност. Той призова гражданите да опазят новите придобивки. "Молбата ми е да ги пазим и да им се радваме, а ние ще положим усилия това да не са единствените площадки, а да има нови и в бъдеще", каза кметът Беливанов.

    Той допълни, че община Хасково е подела нова инициатива, по която сдруженията на блоковете могат да кандидатстват за изграждане на подобни детски площадки и зони за отдих.

    Живеещите в квартала изразиха задоволството си от изграждането на зоните, каквито досега е нямало. "Това е цяло богатство за квартала, това е един оазис", коментира Атанас Камбуров, живеещ от десетилетия в квартала.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      По
      Последната снимка
      2 -15
      12:59, 7 авг 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Д.
        Д. Добрев
        4 0
        09:29, 8 авг 2019
        Оставете го Добката важно е сега да си изберем Делян Добрев и Дидо Гаргов и да ни управляват. Ще им плащаме пари, че управляват града че свят ще ни се завие. Ще видите работни места като цъфнат налъмите. Това че е Станислав Дечев е кандидат за кмет означава, че пак джуджето Добрев ще опъва конците отзад толкова нечистоплътен човек, рядко се среща. Георги Иванов се изчерпа ама поне имаше достойнство скачаше като го привлекат тоя като мишка
    • 2
      За
      запознат
      13 -6
      16:36, 7 авг 2019
      Добри,добри-търси инвеститори и откривай работни места,а не детски площадки.
    • 3
      Ди
      Дизела
      8 -4
      18:23, 7 авг 2019
      Тези проектанти и изпълнители толкова ли са малоумни, че не се сетиха да оставят места за паркиране? Толкова много пари се хвърлиха а нито едно место за паркиране не се остави, даже се направи така, че да не може да се паркира никъде с високите бутдюри. Пълна тъпотия, имаше толкова много място можеше да се оставят 20тина места поне за паркиране покрай улицата,
    • 4
      Ив
      Иванов
      10 -1
      23:45, 7 авг 2019
      Да, да! Поредно безумие. Грозен и мръсен 28 блок. Пред блока не е асфалтирано. Кръпка до кръпка. А градинката и игрището е само за безработните лентяи, пенсионерите клюкари и мургавите събратя.
    • 5
      Ди
      Димитрова
      1 0
      22:38, 8 авг 2019
      Снимали само санираните блокове. А близкия 28 блок? Грозна картина.А пред блока асфалтови кръпки...Пак нещо не е доогледано, пак наполовина свършена работа. Абсурдно!!!
    • 6
      Ни
      Николай авто борса Никием
      1 0
      15:25, 10 авг 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 7
      Ни
      Николай авто борса Никием
      1 -1
      15:33, 10 авг 2019
      Попа да ги кара и двамата за гробищата тези крадци да ги опее час по скоро че Хасково няма място за такива боклуци мамицатаваи крадлива стария път за Пловдив а дано
    Последни новини