От х:

Днес в x:

1 °C

15 бъдещи първолаци завършиха "Лятно училище"

  15 бъдещи първолаци от хасковското село Узунджово завършиха "Лятното училище" в местното ОУ "Любен Каравелов. Инициативата е по проект "Шанс за нашите деца", изпълняван от Общностния център и Община Хасково и е финансиран по програма "Развитие на човешките ресурси 2014-2020".

  Дейностите са предвидени за деца, чийто майчин език не е българският и предстои да постъпят в първи клас. Целта на проекта е децата да се адаптират по-лесно към училищната среда, обясни ръководителят на проекта Десислава Стоянова.

  Тази година активно се включиха и доброволци от БЧК, които под формата на игри запознаха децата с теми за здравословно хранене, оказване на първа помощ.

  Днес за бъдещите първокласници от ОУ "Любен Каравелов бе финалния етап на "Лятното училище". Те получиха за подаръци раници с учебни материали - тетрадки, химикали, моливи. Бяха организирани много игри и забавления за децата, беше осигурена и торта.

  "Лятно училище" се провежда за трета поредна година в месеците юли и август. Следващата група ще бъде в Начално училище "Г. С. Раковски" и заниманията за допълнителна педагогическа подготовка за още 15 ученици ще започнат в началото на август.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Аз
   Аз
   3 0
   14:31, 29 юли 2019
   Това е един много добър старт за децата. Поздравления!!!!
  • 2
   Ве
   весо
   2 0
   12:14, 30 юли 2019
   Вари го печи го,циганина си е *******,интеграция няма.

  Още новини

  Хороскоп за 18.01.2021

  Последни новини