От х:

Днес в x:

На „Сливница“ се жалват от 20 години аварии и безводие

Изображение 1 от 3

    Писна ни! 20 години аварии, кръпка до кръпка и пак безводие, жалват се хората от ул.“Сливница“ 15-19 в Хасково.

    Отсечката, на която тръбопровода като дантела непрекъснато аварира, е около 60 метра дълга. Около 3 метра тръба е изцяло подменена, но проблемът остава.

    Казват, че вече познават хората във ВиК по именно от непрекъснатите проблеми.

    „Идват от ВиК, поправят аварията и след няколко дни пак се появява теч“, обясняват хората от улицата.

    Проблемите на тази улица с водопровода са от 20 години. За последен път отсечката е била работна площадка преди две седмици. Тогава обаче от ВиК спрели водата да ремонтират в 9 вечерта. “Прибираш се от работа-чешмата пресъхнала!“

    Пред един от блоковете днес продължава да таи. На мястото се събират оси, за да пият вода и хората са притеснени, че насекомите могат да нажилят някое от децата, имат и съседка, която излизала на прибежки навън, защото била силно алергична към оси.

    От ВиК обясниха, че ще довършат работата на „Сливница“, но когато му дойде времето. В момента екипите работят приоритетно на други места. Освен това при последната авария, на които са били на този адрес, хората надали глас, че нямат вода. Завалели брожения към дружеството. А кранчетата трябвало да бъдат спрени от вечерта, за да се ограничи теча, който бил доста силен.

    В крайна сметка хората от улица „Сливница“ смятат, че на парче проблемът не може да се решава повече. Те са наясно, че ВиК дружеството само поддържа водопровода, който е собственост на общината, затова смятат, че трябва да се намеси и местната администрация. „имаме общински съвет , трябва да се помисли там за програма или общински фонд, в който да бъдат заделени пари за ситуации като при нас“, категорична е Мина Карагьозова.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини