От х:

Днес в x:

Общината спря поръчката за парка до ДНА

Общината спря обществената поръчка за избор на фирма, която да извърши инженеринг за обособяването на парк в зоната зад ДНА и преустройството на прилежащата сграда на терена, които бяха прехвърлени безвъзмездно на Хасково от МО, като обекти с отпаднала необходимост за военните.

Комисията за защита на конкуренцията образува производство по процедурата, обявена с прогнозната стойност на поръчката 8,3 млн.лв, по жалбата на Камарата на архитектите в България. Становището е пристигнало тази сутрин в 8 без 5 в кметството в Хасково.

Тепърва юристите ще се запознаят с мотивите и едва тогава ще има коментар какви действия ще се предприемат, коментираха от там.

Темата се влачи с продължение от две години. За преустройството на терена, на който е и паметникът на легендарния 10-ти Родопски полк, издигнат с дарения от хасковци в знак на признателност към войните, беше обявен конкурс за идеен проект. Заради обжалване от гилдията на архитектите обаче той беше прекратен.

В настоящата процедура кметът Добри Беливанов беше категоричен, че ще върви като инженеринг, което означава, че при изпълнението на задачата строителят, който я спечели, е водещ и наема архитект, на когото задава параметрите на обекта.

Именно заради това от гилдията на архитектите скочиха с протестни писма до всички институции. Според тях обектът е с голяма важност за града и затова категорично за него трябва да има конкурс за идеен проект, който да мине на обществено обсъждане.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  12
  123123123
  20 -8
  10:08, 26 юли 2019
  Защо кмета си помисли че е мн умен това,неразбирам с Гела си помислиха че ще могат в последния момент да минат нещата,кмете с куци коне като Жоро Гела до никъде няма да е докараш само негативи как ще се показваш в града след октомври месец Незнам
 • 2
  12
  123456
  16 -9
  10:39, 26 юли 2019
  На кмета му стана тъжно, че пенсията не порасна... След октомври, когато и неговата любовница Жоро Гела го изостави този човечец не го виждам...
 • 3
  Ма
  Марчела
  7 -5
  14:30, 26 юли 2019
  Кмета сам си е виновен за гела и тем подобни които го сринаха.Имаше едно момче Динко от ГЕРБ той му изнесе кампанията и винаги беше до него .Докато беше така работите споряха но сега само лайна.
 • 4
  Ка
  Калин
  7 0
  15:26, 26 юли 2019
  Как пък едни път не се писа нещо хубаво за Хасково ,че нещо се е направило
  една статия да имаше ....направи се еди какво си .То не спряха да пишат за Димитровград ,че се прави нещо.
  Вече се питам кога един път ще се направи нещо хубаво за Хасково ...чак ще взема да раздам
 • 5
  Хх
  Ххх
  2 -4
  17:04, 26 юли 2019
  Защото Всички обичат само да плюят. Никой не каза , че се асфалтира околовръстното че се асфалтира пътя между Хасково и Димитровград че супер много взе да се строи и да се откриват работни места никой нищо не казва
 • 6
  Бо
  Бойко лъжливото овчарче
  1 0
  21:33, 26 юли 2019
  АЛО ХИКСА къде се откриват тези работни места та да отидем да работим бе
 • 7
  89
  8968709
  0 0
  08:51, 27 юли 2019
  Ако Ангел с гайдата или Петко Киряков , влязат в конака в Кауньдере и орежат 7-8 Герберастки Патки и 3-4 Пуешки главички от ДПС ,
  Администрацията може да проработи
  ......
  В омента все повече е явно че голямото ограбване се отлага за "след Дядо Добри" :)))

Хороскоп за 01.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
01 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
01 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
01 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
01 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
01 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
01 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
01 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
01 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
01 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
01 юни 2020
Последни новини