От х:

Днес в x:

11 °C

Хасковлии искат да дадат мнение как да изглежда парка зад ДНА

  Хасковлии искат да дадат мнение как да изглежда парка зад ДНА. В анкетата на Haskovo.net близо 70 % от хората смятат, че това трябва да е така.

  На въпроса: „Трябва ли да има конкурс за проекта за парка зад ДНА и сградата в него или да остане обществената поръчка?” отговориха  общо 336 души. От тях 235 или 69.9 % смятат, че трябва да има конкурс, за да могат хората да кажат как искат да изглежда бъдещото парково пространство в центъра на града. На въпроса отговор „Не е мой проблем, специалистите да решават“, дават 50 души или 14.9 % от участвалите в допитването. Обществената поръчка да остане, за да не се бавят сроковете подкрепят 51 от далите мнението си, което е 15.2 от всички участвали в анкетата.

  Тя не е с представителна цел, но дава визия за общата нагласа на хората по темата. А тя предизвика много дебати през месеца, тъй като от общината обявиха обществена поръчка за инженеринг. Това обаче не се хареса на архитектите и те написаха протестно писмо. Според тях трябва да има конкурс за идеен проект, който ще даде повече възможности за избор на визията на бъдещото парково пространство и сградата в него. Прогнозната стойност на поръчката без ДДС е 8,3 млн. лева.

  Парите ще бъдат поети от държавния бюджет, посочи градоначалникът, кога обаче не е ясно. Кметът е категоричен, че вече има провален конкурс за терена и то точно от гилдията на архитектите, така че този път няма да се бавят с дълги срокове, което ще се случи ако има конкурс.

  Добри Беливанов обаче обеща, че все пак ще се даде възможност на хората от града да кажат мнението си за това как да изглежда парка зад ДНА.

  Теренът беше прехвърлен от МО на община Хасково, заедно с летището в Узунджово безвъзмездно.

  Документи по обществената поръчка от строителните фирми се подават в крайния срок 25-ти юли.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ни
   Николай авто борса Никием
   9 -12
   14:22, 21 юли 2019
   Продайте местона като го разделите на парцели по 1декър паркове в пълно ще стане ебалник за ромите място за размножаване местиха че са малко и махлата е на близо ще са щенят като котета
  • 2
   Ар
   Архитекта
   14 -7
   14:30, 21 юли 2019
   "Кмета е категоричен, че имало провален конкурс и то точно от гилдията на архитектите." По голяма лъжа НЯМА.... Ало господин кмете намерете си юристи, за да не се провалят поръчките ви. Една поръчка не можете да направите за смях сте.
  • 3
   Ей
   ей тъй!
   19 -1
   14:57, 21 юли 2019
   Хайде да не преекспонираме темата! Защо Градската градина се реконструира без конкурс? Защо благоустрояването на центъра на града се проектира без конкурс? Защо от началото на „демокрацията“ та досега нямаше нито един конкурс за проектиране, а сега видите ли, едно пустеещо място с една „усвоена“ от махалата изоставена казарма се превърнаха в най-значимите обекти в града?
   Идейният проект без проблеми може да бъде подложен на обществено обсъждане, но бас държа, че на него ще се явят няколко журналисти и няколко пенсионера. Иначе, по форумите сме много дейни!
   • Ар
    Архитекта
    7 -1
    16:16, 21 юли 2019
    Всички тези обекти, без да се дава и 1 лев повече щяха да са значително по добре направени, ако бяха с конкурс.
  • 4
   Еж
   ЕЖКО- БЕЖКО
   15 -1
   17:50, 21 юли 2019
   ПАРКИНГ направете така мястото ще е чисто и ******ите няма какво да крадът
  • 5
   Ра
   ракиджия, но от казана
   15 -2
   18:25, 21 юли 2019
   Няма нужда от скъпи конкурси, луксозни проекти и струващи майка си и баща си изпълнения. Най добре е да се бодне до паметника сред треволяците една табела с надпис : "Тук няма нищо, защото кмет беше Добри Беливанов!"
  • 6
   До
   ДО РАКИДЖИЯТА
   15 0
   19:47, 21 юли 2019
   Защо само беливанов,и обшинските съветници,защото в новите листи ще бъдат пак същите ,хората от земеделието,от нои,наследници на дядовци и баби.
  • 7
   Вс
   Всевишния Кенанец
   3 0
   08:47, 22 юли 2019
   Задължително трябва да има конкурс и обществено обсъждане...дори всеки лично да представи проекта и концепцията си....и да се получи един съвременен парк за отдих и развлечения. А това той да бъде опазен от близостта на ромите не е толкова трудно....Защото сегашното положение е "градска джунгла". Беливанов вече е стегнал багажа в Общината, дано този след него е по-далновиден и с мисъл за града да седне на неговото място. А не поредните реваншисти и комплексари
  • 8
   Фу
   футболиста
   1 -1
   09:27, 22 юли 2019
   искаме закрито игрище за футбол!!!
  • 9
   Гр
   Гражданин
   4 0
   09:45, 22 юли 2019
   Като се има предвид районът в който се намира парка каквото и да се направи ще бъде съсипано ( изпочупено, отрупано с боклуци...) както и много други сгради и места в нашият "чуден" град. Най-добре да си остане така и единствена инвестиция да е поддръжка като зелена площ косене на трева и рязане на храсти, поне да няма какво да се краде и чупи от нашите "мили съграждани" от кв."Република". Всичко останало което е замислено е просто едно пране на пари, лични облаги и прах в очите на гражданите.
  • 10
   Ти
   Ти да видиш
   5 0
   09:51, 22 юли 2019
   Абе айде стига сте замаявали хората, все едно нещо зависи от нас. Конкурси, обществени поръчки дрън дрън.... пак ще го дадете на някой ваш човек да му платим гражданите на човечеца вилата и почивката пък хората кучета ги яли... Я направо го дайте на тая с европроектите около блоковете, че вече и без това има опит в проектите хахахахахах... да осере и там нещата и всичко е точно .....
  • 11
   Ха
   Хасковлия
   3 0
   10:03, 22 юли 2019
   Това беше една прекрасна сграда с поддържан двор и куп хора които работеха там..... а сега е поредният съсипан от управляващите ресурс.... Вместо да ми рушите и да строите къщи на циганите (всички тухли от оградите бяха дадени само и единствено на ц***** с официално разрешително от общината, защото нали бедни българи на които да се помага няма ) да бяхте рестварирали малко сградата и ограда и да я ползвате за нещо наистина полезно.... Един приют за бездомни, дом за стари хора, дом за сираци, знам ли това са само идеи .... ноооо нееее ние ще правим обществени поръчки да може да напълним джоба на някой клето беден политик, строител, архитект ..... който да сложат 3 люлки и 2 пейки на припек и да се бият в гърдите за големи заслуги.... Жалка работа.......
  • 12
   ??
   ???????
   4 -1
   10:08, 22 юли 2019
   Абе аз да питам ние хубаво си пишем тука ама дали някой ги чете тия работи ???????
   Дали няма начин всичко това да го пишем в сайт на общината или някаква друга институция....... че тука май само дето си пишем ....... глас в пустиня
  • 13
   Ан
   Анора
   2 0
   12:08, 22 юли 2019
   да го направим открита сцена,че да може уещата Налбантова да си прави вечеринкире и сбора на кюцеци там,че да дойдат 200хил.зрители от цял свят и да налеят 100мил.лева в хотелите в Хасково,че ако не е тя града умря...ха-ха-ха!
  • 14
   00
   0000
   3 0
   13:39, 22 юли 2019
   А бившата казарма на бул. „Раковски“, кога ще се превърне в парк примерно, така от ,,Орфей“ ще си имаме местенце за отдих.Хубаво ще е да има чешма,машина за кафе, без заведения, озеленяване, пейки, детски кът,фитнес уреди на открито,къщичка за книги,аптечка,билбордове в което да се представи “Изгубеното Хасково “
  • 15
   Фу
   футболиста
   0 0
   15:09, 22 юли 2019
   абе хора за футболно игрище помислете къде ще играем ние активно спортуващите

  Хороскоп за 22.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доказали сте на себе си и на света, че никакви трудности не могат да ви откажат от посоката, която сте избрали да следвате. Това ви качество привлича към вас силните на деня и отваря възможности с широк периметър. За някои денят се свързва с уреждане на битови въпроси или промяна на местоживеенето.
  22.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е конкретен въпрос, свързан с деловите ви ангажименти да ви струва усилия днес. Ще се справите и ще получите заслужени овации от околните. Не пренебрегвайте семейните си ангажименти. Точно сега близките ви се нуждаят от вниманието ви. Правите големи планове за седмицата, предстои ви немалко работа.
  22.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Най-после ви се отдава възможност да свършите нещо, което отдавна отлагате. Нека това бъде приоритетът ви през този ден. Бъдете сигурни, че постигнатия резултат ще ви зареди с усещане за добре свършена работа и добро самочувствие. Постарайте се да се съобразявате повече с желанията на околните и да не преследвате единствено личните си интереси.
  22.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се плашете от трудностите, които е възможно да ви съпътстват днес. Те няма да са в състояние да разрушат граденото от вас в продължение на дълго време. Изчакайте по-благоприятен момент за активни действия, а докато го правите вършете нещо полезно.
  22.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Колебаете се между няколко възможности, от които можете да избирате. Имате конкретни идеи и сега е момента да преминете към осъществяването им. Имате късмета да попаднете на човек, който също се нуждае от вас. Бъдете внимателни при разговор с близък приятел. Твърде възможно е да кажете нещо, за което после ще съжалявате.
  22.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С подходящите хора денят ви ще е приятен и емоционално наситен. Предстои да научите добри вести, имащи отношение към живота ви, вашият и на близките ви, свързани със семейството и дома. Бизнесът, пътуванията и образованието също влизат в плановете ви. Няма да сте безразлични и към сигналите, идващи от другия пол.
  22.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви добра новина. Изживейте мига пълноценно и не се натоварвайте с мисли за грижите и несгодите ви. За да се справите по-добре с проблемите се доверете на най-близките си хора. Наред с активността си ще се наложи и вие да направите компромиси. Това едва ли ще е по вкуса ви, но трябва.
  22.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вътрешното ви усещане за нещата ще ви насочи в перспективна посока на действие. Имате финансовата възможност да организирате пътуване и нечие тържество. Семейството очаква от вас повече активност по отношение на планирано вече начинание. Ако сте лоялни бизнес-партньори не бива да се тревожите за изхода на търговска сделка.
  22.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес избягвайте споровете, има вероятност да влезнете в дълбоки противоречия и това да помрачи отношенията ви. Със спокоен тон ще ви се отдава по-лесно да решавате въпросите, които ви вълнуват. Желанието ви да общувате и да създавате нови познанства ще се засили, а и времето ще благоприятства това.
  22.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Умората и стреса ще ви накарат да се ориентирате към активна почивка. Подходящи занимания с хората, които ви помагат да се отпуснете са измежду добрите възможности, но ще има и такива, които ще се посветят на идея, обещаваща да е печеливша. Внимателно изпипвайте детайлите и ще постигнете резултати.
  22.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Някои от вас се сблъскват с проблем, който са пренебрегнали преди известно време и сега трябва да го решат. Не се притеснявайте от грешки, защото рано или късно ще успеете да се справите. Можете да се доверите на свой близък, който има достатъчно опит. Намерете повече време за почивка и разтоварване.
  22.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес разчитайте на себе си и не се впечатлявайте особено от забележките си на околните. Поведението ви може да породи желание у някои за дистанция, но това да не ви тревожи. Гледайте си работата и ще постигнете повече. С наличните финанси ще успеете да покриете повече от нуждите си. Вечерта се отпуснете и задоволете желанията си.
  22.09.2019
  Последни новини