От х:

Днес в x:

Съдът реши: Таксата от 1 лев на ден за детска градина е законна

Съдът отхвърли жалбата на кмета Добри Беливанов против решението на Общинския съвет в Хасково, с което таксата в детските градини бе намалена на 1 лев на присъствен ден, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ, откъдето изпратиха решението на Темида.

Съдът приема, че доводите на кмета на общината за липса на финансово-икономическа обосновка и допуснати нарушения на процедурата при приемане на решението са неоснователни. Категорично от изслушаното и прието по делото заключение на съдебно-икономическата експертиза се установи, че при приета такса за ползване на детски градини в размер на 1 лев за присъствен ден на дете е налице финансова обезпеченост на средствата от общинския бюджет, необходими за компенсиране на пълните разходи по предоставяната услуга в детските градини.

Информацията съобщи председателят на Общински съвет-Хасково Таня Захариева, която защитава в съда позицията на местния парламент. Предложението за намаляване на таксата за детски градини в община Хасково е на групата съветници от ГЕРБ Хасково, подкрепено от мнозинството в Общинския съвет. Веднага след това, таксата от 1 лев на ден за посещение на детска градина беше оспорена от кмета на общината Добри Беливанов в съда.

Решението на Административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    87
    8768709
    10 -8
    22:17, 11 юни 2019
    Раята , ще похарчи днес 10 лева за бензин да се житне от Орфей до Центъра на кафе,
    обаче за децата не ще да плаща :))))
    • Jo
      John
      2 -3
      09:15, 12 юни 2019
      аз и ти ще им платим масрафа, сега съдията ще каже - масата е сервирана платете по 15 лева, че не сте гладни не е голям проблем!
    • До
      до оня с номера
      1 -1
      12:36, 12 юни 2019
      тя раята всеки ден бичи цаца и бира за по 30 лева в кварталните паркове но иначе реве че е бедна и гладна. помии долни сте ей
  • 2
    Ба
    Бат Кольо
    5 -4
    08:27, 12 юни 2019
    Ти от къде разбра, че хасковлии не искат да си плащат детската градина?
    Кметът на е цяло Хасково.
    Или така са ти написали твоите господари - да тролиш без да мислиш.Ама като гледам, то нямаш и с какво!
  • 3
    Ww
    www
    7 -5
    08:34, 12 юни 2019
    Основно задължение на кмета е да работи в интерес на хасковлии. Като си спомня каква помия изля върху съветниците - некадърни били, пречили му, не работели, нямало пари, те нищо не разбирали, заплашваше директорките и те се чудеха какво да правят..... А какво се оказва сега? Той просто не искал!!! Защо бе кмете след като е законно и след като явно в общината има достатъчен финансов ресурс не искаше да направиш нещо полужително за хасковлии и децата им? Защото ГЕРБ те изритаха? Затова ли? Напук? Ти си кмет и личните ти драми въобще не ни интересуват нас хасковлии. Изложи се за пореден път.....
  • 4
    Ko
    kovo
    5 -3
    09:44, 12 юни 2019
    Това определено бе удар от най-голямата група съветници ( и други след като не са на власт го подкрепиха) към Кмета. Настоящия си отива наесен, да му мисли следващия как ще се оправи с популизма!
Последни новини