От х:

Днес в x:

„Орфей“ с награда от Националния фестивал „Нека пеем заедно“

Изображение 1 от 2

    Само ден след като получи наградата си от международния фестивал „Млади таланти“ в София, детски хор „Орфей“ към Младежкия център в Хасково получи престижна награда от Национален фестивал „Нека пеем заедно“ в Свиленград. Хасковските певици се включиха в надпреварата за изпълнение на песен от композитора Александър Текелиев, която се провежда за първи път в рамките на фестивала. Авторитетното жури с председател - самият композитор единодушно присъди наградата на орфейци, които изпълниха песента „Край лагерния огън“. Изпълнението впечатли комисията не само вокално, а и с перфектния съпровод на пианистката Красимира Генева. Така детски хор „Орфей“ стана първия носител на Наградата за изпълнение на песен от български композитор.

    „Хор „Орфей“ – пазете, обичайте и пейте винаги с „Орфей“ в душите си! Обичам ви!“. написа проф. Текелиев в Почетната книга на хора.

    Членове на журито бяха и маестро Славил Димитров – Председател на УС на БХС и диригент на Национален филхармоничен хор „Св. Обретенов“ – София, маестро Кирил Търпов – артистичен директор на фестивала, Председател на фондация „Музикална младеж“ и диригент на хорова школа – Свиленград и д-р Илиян Парасков – вокален педагог. Във фестивала участваха формации от Пловдив, Свиленград и Хасково. Наградата „Млад диригент“ получи Джулия Узунова – диригент на подготвителния състав на хор „Детска китка“ – Пловдив, а наградата на кмета бе присъдена на Емилиян Бърдарски от София.

    С диплом за успешно участие и плакет бе отличена и подготвителната формация на „Орфей“.

    До края на концертния сезон на певиците на Елена Цветкова имат много наситена програма. Утре – 6 юни е годишният концерт на „Орфей“. Той ще се състои от 18 ч. във вътрешния двор на историческия музей – място, което е откритие на диригента на хора и любима сцена в горещите летни дни. На 25 юни пред Младежкия център камерна младежка формация на хора ще пее заедно с рок група „Хала“ в концерт, организиран от сдружение „Орфей 1977“ и финансиран от община Хасково по програма „Културни инициативи“. Последното участие на децата ще бъде на 26 юни заедно с Орлин Горанов и Маргарита Хранова, под съпровода на плевенска филхармония. За този концерт певците получиха покана от диригента Левон Манукян.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини