От х:

Днес в x:

Съветниците със „стоп“ на кметското предложение за ремонт на спортните бази със заем

Изображение 1 от 2

    Общинските съветници на Хасково не подкрепиха предложението на кмета Добри Беливанов да бъде изтеглен дългосрочен кредит от близо 10.5 млн. лева за ремонт на спортните зали и бази в областния град.

    Въпреки, че на общественото обсъждане снощи спортните деятели и гражданите, които присъстваха на него, дадоха картбланш за идеята, днес намерението на градоначалника беше отхвърлено в Общинския съвет с 13 гласа "за", 14 "против", а 12 от съветниците се въздържаха по темата.

    По време на дебата подкрепящите идеята на кмета за тегленето на кредит за пореден път поискаха част от парите да отидат за изграждането на закрит общински плувен байсейн, какъвто Хасково няма. И отново се завъртяха терени, обсъждани вече, на които това може да се случи. Беливанов обаче за пореден път посочи, че за момента няма подходящ терен.

    Стана ясно, че дори и да бъде изтеглен кредит, това може да стане най-рано през ноември, т.е. след местните избори.

    В зала "Хасково" днес отново беше припомнено, че за ремонт на спортните съоръжения общината не може да кандидатства по проект за отпускане на средства безвъзмездно и единственият начит това да се случи е чрез кредит.

    Haskovo.net
     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      S
      s
      44 -19
      10:24, 31 май 2019
      Беливанов цял мандат нищо не направи и сега на залеза на мандата си - иска да се остави милиони кредити наследство след себе си... Това е наглост и простотия . Една равна улица няма в този град - само дупки и закърпи - трошим си колите. Те искат 11 милиона да крадат!! А иначе на клуба по футбол за 10 хилки се стискат, но нали не може да откраднат от тях. А 11 милиона 5 ще усвоят и 6 откраднат. После хасковлии ще плащат огромен дълг, поради несъобразителността на тъпия кмет
      • Jo
        John
        26 -9
        10:31, 31 май 2019
        ритни-топковците ги искат тези пари за ядене и пиене, и искаха 100 хиляди преди месец!
      • Тъ
        тъпаци
        8 -1
        17:43, 31 май 2019
        Е тя и сега общината плаща заеми, преди 10 години дето намаца бай георги булевардите с една чернилка. и тогава мърморехме че само са боядисани..ама изтърпяха 10 години.и кредита още се плаща.Как го казвате ще го плащаме всички ние??2 Сега не плащате ли? Данъци има такси има...кое ще е повече? естествено че трябва някой да плати като се прави нещо. Популистки е да се казва "плащат хората" Дрън дрън -плаща общинския бюджет -тия пари няма да идат директно в джобовете ви както и да се напъвате и да плаща и да не плаща общината тоя ремонт -тия пари си остават
        Нормално е като има изгоден кредит да се вземе да се ремонтират- вие какво мисличе че 15 години омже да събере общината пари за ремонт ли??? Да да ама не! И като все не уцелваме кметове, които да бъдатобичани от централната влас т е така е трябва сами да си се справяме.
        Георги Иванов не го харесваха..мъчи се човека въртя 16 години ...ей не го бендиса ни един министър председател да развърже кесията за хасково. Викаме айде тоя да е уж от герб уж може да го харесат..ей пак не стана работа....Пак не го харесват в Софето..На вълка му бил дебел врата щото си вършел работат сам. Да се стегнат общкинските съветници и да не чакат благодеяния от тук от там ами да вземат едни пари и да оправят тия бази. Само гръмки рази слушаме как били за децата за спорта...с нищо не го показват
    • 2
      На
      Нар
      33 -9
      10:36, 31 май 2019
      Спорт няма, деца няма, спортното е празно, стадионите са празни.. Браво на всички вас, че унищожихте единсвената национална гордост, спорта.
      • Се
        сенсей Годжи Рю
        21 -7
        13:35, 31 май 2019
        айде стига с тоя спорт, ако говорите за масовия спорт, той отдавна умря, добре че е Кенана и всеки който има желание ходи там, ако говорим за децата е друг въпрос, но и там нещата не опират до това как изглежда една сграда отвън..... ами къде са ни велоалеите, децата имат колела, а няма къде да ги карат безопасно
    • 3
      78
      78608099
      13 -6
      11:08, 31 май 2019
      Как да засилим Общината и да намалим разходите ? :
      - една от старите казарми се прави затворническо общежитие
      - всичките дребни крадци и наркомани се осъждат на обществено-полезен труд или 6-7 месеца ефективни на лек режим ( демек ако бачкат лежат 1:3:))
      - общесвено-полезния труд го полагат в Общински проекти и облагорадяване на града
      - а със спестените средства се ремонтират стадионите и спортните зали
      ......
      а за Басейна .... Ами в Парка който почва от у-ще Васил Левски към Куба по дерето има място ... като че ли Бай Добри не знае ..... Хитрец - сега пак свали гащите пред Гроб :))
    • 4
      Др
      Др Андонов
      25 -9
      12:25, 31 май 2019
      С бъздомните кучета кмете какво правим?Не виждам резултат от направеното.Събуди се кмете.
      • Y
        Y
        10 -19
        12:50, 31 май 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 5
      Ве
      Веско
      11 -6
      13:56, 31 май 2019
      Аскуууууу си е Аскуууууу до Армалииииии сичко Асссссссфаллтттт,прост град си остана за съжаление.Срам и позор за децата поне направете нещо бе гяури продажни
    • 6
      До
      До Y
      7 -6
      15:24, 31 май 2019
      Кавал е бащати че не те изпраскал на камък като те правил вместо на майкати в п.....!Нещастник
      • Y
        Y
        1 0
        22:56, 31 май 2019
        Недей се опитва да мислиш бе кавал прост
    • 7
      Ко
      Кога?
      4 -7
      16:45, 31 май 2019
      Кога ще го видим Добрето Талшибанов с гривнички на ръцете като колегата му от Божурище и другаря Ралев районен кмет на район Север в Пловдив?
    • 8
      Пр
      Пришълец
      11 -1
      18:04, 31 май 2019
      Това, което се случва не е сериозно. Не става въпрос , нито за децата, нито за спорта, нито за спортните съоръжения. Дори за кражби идеята е още някъде далеч на хоризонта. Просто почна предизборната сага за местните избори. Добри се позиционира. Но не само той. Вижте първата редица. Шалапатов е като "лъвът се готви за скок". Готов е да убие всяка идея, ако не е негова, за да вземе на избираемо място в листата на ГЕРБ, е ако не става може и друга партия, само да го харесат. Антон Иванов и той е един о нищо не правещите с амбиции...за кмет ли , за съветник ли, още е рано да се каже. и при положение, че тези хасковски нотабили не намериха време за 3 години и половина да направят една обща стратегия да развитието на града, а просто изгубиха на хората това време, сега се правят , че нещо работят. Да лъжат, обаче само себе си, защото никой вече не им вярва.

    Още новини

    Последни новини