От х:

Днес в x:

9 °C

Бъдещи медици от Хасково с отличия от БЧК за доброволчество

    Петима добровлци от Хасковска област бяха отличени от БЧК по повод днешния Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец.

    Две от доброволките са представителки на младежката организация. Това са единайсетокласничките Антония Хубенова и Неврие Феим от хасковската ПМГ "Акад. Боян Петканчин". Двете девойки са доброволки в червеноскръстката организация от около 4 години. Днес те получиха грамоти и значки от БЧК за всеотдайната си работа. Те споделиха, че наградите са признание за труда им. И двете споделиха, че им харесва работата в организацията, защото имат възможност да помагат на хора, но от друга страна се учат на търпение, екипна работата, усвояват много нови умения. Мотивира ги позитивната реакция на хората отсреща. Гимназистките са категорични, че ще продължат да се занимават с доброволчество в бъдеще. Занапред и двете смятат да учат медицина.

    При възрастните доброволци бяха отличени Мария Христова от Хасково, Тодора Дичева от Харманли и Мустафа Юмер от Стамболово.

    Наградите връчиха д-р Стефка Младенова - председател на Областния съвет на БЧК-Хасково и Минка Мечеринкова - директор на секретариата на областната организация. Те пожелаха на доброволците да работят все така всеотдайно в бъдеще.

    Хасковската областна червенокръстка организация наброява 4750 членове и 365 доброволци, които са подходящо подбрани и и обучени.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини