От х:

Днес в x:

Журито на Националния фестивал на камерния танц в Хасково "лови" таланти

    Хасково ще е домакин за 17 -ти път на единствения по рода си у нас Национален фестивал на камерния танц, който ще се проведе от 3-ти до 5-ти май.

    Танцовите концерти откриха днес мажоретките към Младежкия център, който е домакин на събитието.

    Кметът на Хасково Добри Беливанов приветства участниците и им даде кураж от името на публиката. „Не се притеснявайте, танцувайте от сърце, а ние-публиката ще ви аплодираме. Ще се радваме, ако от тази сцена тръгнат изпълнители, които ще прославят страната ни по света“, каза той.

    513 изпълнители от 14 града се включват във фестивала.

    Най-малките участници започнаха състезателната част днес в първата танцова категория „Български народни танци“.

    Представянето на колективите тази година оценява тричленно жури в състав:

    хореографът Кремена Маринашка и Мирослав Димитров, който е хореограф на Фолклорен ансамбъл “Пирин“-Благоевград и изпълнител в група „Вакали“, с председател доц. д-р Мария Илиева -Маша.

    Въпреки че става въпрос за групови изпълнения, по време на Фестивала журито ще търси като акцент ярките изпълнители и ще дебне за таланти, посочи председателят на комисията прима-балерината Маша Илиева. „Независимо че става въпрос за камерен танц, за групови изпълнения, за мен на първо място е талантът. Винаги можеш да забележиш това дете, което се отличава от другите. В балета, например, талантът се разпознава по няколко неща: физика, артистичност и по блясъка, който струи от очите на изпълнителя.“, сподели Маша Илиева. Тя е убедена, че Хасковската сцена може да е трамплин за някои от бъдещите големи звезди на танцовото изкуство у нас.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини