От х:

Днес в x:

8 °C

В Кърджали започна международен форум за стандартите в спешната медицина

Изображение 1 от 4

  Международен  форум на  медици започна в Кърджали.Той ще се проведе от 22 до 24 април.Конференцията е посветена на стандартите за здравеопазване и безопасни условия на труд в него.Участници  в него са специалисти от съседните региони на България и Гърция.Сред гостите бяха областният управител Никола Чанев,изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” и шефът на Пожарната комисар Сергей Заимов.

  Форумът бе открит от директора на ЦСМП –Кърджали д-р Атанас Митков. Той презентира работата на центъра.

  Конференцията е по Проект Nо 1861 „Получаване на спешна/ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в  трансграничния регион Гърция – България“ по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕГ V-A Гърция – България 2014 – 2020,подчерта д-р Митков.

    

  Приветствия бяха поднесени от името на  д-р Евангелос Кампуридис –представител на Основна болница на Кавала  и  д-р Антониос Костас – представител на Медицинска асоциация на Кавала.

  Един от основните доклади е : „Получаване на спешна/ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в трансграничния регион Гърция – България“. Той ще бъде изнесен от Светла Размова – проектен ръководител,каза още директорът на ЦСМП-Кърджали.

  Медиците от Основна болница на Кавала ще   представят организацията и стандартите за здравословни и безопасни условия на труд.

   Виолета Добрева ще презентира  Аналитичния доклад - анализ на резултатите от проучване на условията на труд в ЦСМП-Кърджали и неговите филиали.

  Участниците ще бъдат запознати  с разработения  стандарт на (методика) за подобряване на условията на труд в ЦСМП-Кърджали и неговите филиали от  Виолета Добрева (Консорциум „Стандарти ФС” ДЗЗД).

  Д-р Митков съобщи също,че се предвижда  обменна визита за представители на партньорите и специалисти в областта на здравословните и безопасни условия на труд в спешната медицина и други експерти от МЗ, МТСП и други.  Планирано е посещение в ЦСМП-Кърджали  и филиали Кирково.

   Форумът ще завърши с обмен на добри практики.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  18 фев 2020

  Случаен виц

  Последни новини