От х:

Днес в x:

3 язовира остават разрешени за риболов по време на забраната

  3 язовира в Хасковска област ще останат разрешени за риболов по време на забраната, влизаща в сила от понеделник /15 април 2019 г./ Това са язовир „Сивата вода“ край Хасково, изравнител „Басамака“ край Любимец и язовир „Каламица“ край Свиленград.

  Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, се забранява уловът на риба през периода на нейното размножаване. Тя е в сила до 31 май и важи за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби във водоемите, намиращи се до 500 м надморска височина.

  За водоемите, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни 2019 г.

  Междувременно инспектори от ИАРА Хасково съвместно с ЦРОО Хасково извършиха масирана проверка на яз. „Тракиец“. От водите са извадени 5 хрилни мрежи с обща дължина 400 м, поставени от неизвестен извършител. В нея били уловени 30 каракуди, 1 шаран, 5 морунаша и 3 бели риби, които са освободени и върнати във язовира.

  По сигнал на любител риболовец от водите на яз. „Любеново“ край едноименното хасковско село са извадени, иззети и унищожени на място 3 хрилни мрежи с обща дължина 240 м. В тях били уловени 3 толстолоба, 6 шарана и 10 каракуди. Рибите са освободени и върнати обратно във водата.

  Днес рибари от Хасковско окупираха брега на язовир "Мандра" за последно, преди въвеждане на забраната. Поради променливото време "кълвеше" най-често среден и дребен шаран, каракуда и белурка.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ро
   Ро
   16 0
   16:59, 13 апр 2019
   Ок 3 язовира са оставили по време на забраната. Да попитам за Сивата вода за риболов ли е разрешен или за земеделски насаждения, тъй като вода в язовира няма, следователно и риба!!!
  • 2
   На
   Набора
   10 -1
   18:18, 13 апр 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
   Чи
   Чистачът
   10 -1
   08:55, 14 апр 2019
   Сивата е с ниско ниво и огромно количество отпадъци от "разумни" рибари, хапват и хвърлят по хратите. Кой ще почисти, трябва да се съставят и актове за боклуците по водоемите на такива "хора"?!
  • 4
   На
   Набора
   6 0
   14:14, 14 апр 2019
   И като ми изтрихте конентара какво дъртия бракониер на снимката с маломерните шаранчета по добър ли ще стане.Едва ли.Такива като него само солена глоба може да го трогне.И се изтъпанил вече да го снимат.
   • Ас
    Асан
    4 -1
    18:17, 14 апр 2019
    Не са шаранчета,а каракуди
  • 5
   Ми
   Мина
   7 0
   14:54, 14 апр 2019
   А дали риболовните знаят кой изтрови рибата в река Банска? Или само следят кой има билет и кой не.

  Хороскоп за 16.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В движение и работа ще премине деня за повечето от вас. Прекалената ви активност може да ви създаде проблеми, бъдете внимателни с онези, които не споделят идеите ви. Спазвайте добрия тон и не се поддавайте на провокации, така ще запазите спокойствието и работоспособността си.
  16.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не разчитайте на случайността, а действайте. Постарайте се сами да потърсите решение на въпросите, които ви интересуват, и едва тогава прибягвайте до помощ от другите. Откриват ви се възможности, които не бива да пренебрегвате. Успешни ще са пътуванията ви, но внимавайте с изправността на автомобила си, ако шофирате.
  16.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнесете се с разбиране към проблемите на хората от обкръжението си и не злоупотребявайте с търпението им. На работното място ще се появят нови изисквания, с които ще трябва да се съобразявате. Няма да ви е лесно, но предвид уменията ви, ще се справите. В края на деня потърсете подходящи начини за разпускане.
  16.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Търсещите промяната ще започнат на чисто в професионалната сфера и това ще осмисли живота им. Промени се предвиждат и в личните ви взаимоотношения. Загатната до сега връзка ще премине в друга фаза, за едни напред, за други, означаваща край. Не бъдете в нищо прибързани. Внимателно обмисляйте възможностите си.
  16.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще осмислите много от нещата, които ви предстоят и ще се опитате да намерите най-доброто решение на решаващ въпрос. Не бъдете предубедени към определени подходи, а се опитайте да сте отворени към всяко едно нещо, което може да ви е от полза. Въпрос, касаещ личния ви живот не търпи отлагане, затова ще трябва да отнемете от работното си време.
  16.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Новости от интимен характер ще разнообразят деня ви. За някои те ще са свързани с появата на нова личност, а за други с обяснения и не дотам желани емоции. Във всички случаи ще се съобразявате повече със себе си и по-малко с околните. Следвайте целите си и ще останете доволни от свършеното.
  16.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очертават се успешни ходове, а вие отдавна давате заявка за тях. Ще ви се предложи възможност, която, ако добре използвате , резултатите ще ви радват. Подкрепата на близките ще ви стимулира към действие. За някои се очертава вълнуващ разговор с човек, към когото не сте безразлични.
  16.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят се очертава като особено ползотворен за повечето от представителите на зодията. Днес кипите от енергия и хъс за работа. Справяте се чудесно с професионалните си задължения и имате голям успех в контактите си с делови съмишленици. От голямо значение ще се окаже способността ви да мислите бързо.
  16.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Бъде практични и не лишавайте околните от възможността да се включат в работата ви. Денят предразполага към споделеност във всичко. Дистанцирането ще ви направи тъжни. По-малко говорете и никакъв случай за неща, които не мислите. В противен случай ще си навлечете неприятности.
  16.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще работите за собствените за интересите си, без да се съобразявате с околните. Постигнатото може и да ви удовлетвори, но дали няма да нараните някого с поведението си. Ако това ви интересува, станете по-дискретни и учтиви в отношенията си. Пазете се да не попаднете на по-хитри от вас хора.
  16.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Без да губите настроение, ще се включите в събитията на деня. Срещите ще ви носят добра перспектива за бизнеса ви, но разбира се, ако покажете активността си. Бъдете добри и не губете мярката в общуването, като не се поддавате и на ласкателства. Бъдете себе си и няма да ви липсват хубави емоции.
  16.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Очевидно доброто ви настроение е заразително. Съсредоточената ви работа върху нещо, което според вас е печелившо, дава резултати. Останете верни на себе си и не пропускайте да споделите вълненията си с близък човек. Бъдете повече време с партньора си, дори това да ви струва усилия. Сега е момента.
  16.09.2019
  Последни новини