От х:

Днес в x:

13 °C

3 язовира остават разрешени за риболов по време на забраната

  3 язовира в Хасковска област ще останат разрешени за риболов по време на забраната, влизаща в сила от понеделник /15 април 2019 г./ Това са язовир „Сивата вода“ край Хасково, изравнител „Басамака“ край Любимец и язовир „Каламица“ край Свиленград.

  Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, се забранява уловът на риба през периода на нейното размножаване. Тя е в сила до 31 май и важи за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби във водоемите, намиращи се до 500 м надморска височина.

  За водоемите, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни 2019 г.

  Междувременно инспектори от ИАРА Хасково съвместно с ЦРОО Хасково извършиха масирана проверка на яз. „Тракиец“. От водите са извадени 5 хрилни мрежи с обща дължина 400 м, поставени от неизвестен извършител. В нея били уловени 30 каракуди, 1 шаран, 5 морунаша и 3 бели риби, които са освободени и върнати във язовира.

  По сигнал на любител риболовец от водите на яз. „Любеново“ край едноименното хасковско село са извадени, иззети и унищожени на място 3 хрилни мрежи с обща дължина 240 м. В тях били уловени 3 толстолоба, 6 шарана и 10 каракуди. Рибите са освободени и върнати обратно във водата.

  Днес рибари от Хасковско окупираха брега на язовир "Мандра" за последно, преди въвеждане на забраната. Поради променливото време "кълвеше" най-често среден и дребен шаран, каракуда и белурка.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ро
   Ро
   16 0
   16:59, 13 апр 2019
   Ок 3 язовира са оставили по време на забраната. Да попитам за Сивата вода за риболов ли е разрешен или за земеделски насаждения, тъй като вода в язовира няма, следователно и риба!!!
  • 2
   На
   Набора
   10 -1
   18:18, 13 апр 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
   Чи
   Чистачът
   10 -1
   08:55, 14 апр 2019
   Сивата е с ниско ниво и огромно количество отпадъци от "разумни" рибари, хапват и хвърлят по хратите. Кой ще почисти, трябва да се съставят и актове за боклуците по водоемите на такива "хора"?!
  • 4
   На
   Набора
   6 0
   14:14, 14 апр 2019
   И като ми изтрихте конентара какво дъртия бракониер на снимката с маломерните шаранчета по добър ли ще стане.Едва ли.Такива като него само солена глоба може да го трогне.И се изтъпанил вече да го снимат.
   • Ас
    Асан
    4 -1
    18:17, 14 апр 2019
    Не са шаранчета,а каракуди
  • 5
   Ми
   Мина
   7 0
   14:54, 14 апр 2019
   А дали риболовните знаят кой изтрови рибата в река Банска? Или само следят кой има билет и кой не.

  Хороскоп за 21.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
  21 ное 2019
  Последни новини