От х:

Днес в x:

Изхвърлиха стотици стари гуми в хасковския ТЕЦ

    Стотици стари гуми са изхвърлени в хасковския ТЕЦ. Те се намират в дере край портала откъм Хайван пазар. Освен това има изхвърлени купища платове, увити в найлонови чували, извън територията на централата. За проблемите сигнализира читател на Haskovo.net.

    Според мъжът, пожелал анонимност, гумите се изхвърлят нощем тайно от работещи в автосервизи, тъй като нямат друг начин да се отърват от тях.

    Огражденията и вратите на недовършената топлоелектрическа централа са премахнати и всеки има свободен достъп. Заради това хасковлии се опасяват, че при евентуално запалване на нерегламентираното сметище за излезли от употреба гуми, целият град ще бъде обгазен.

    От община Хасково заявиха, че са запознати с проблема. Една от пречките за справяне с гумите е, че имотът е частен терен, за който преди месеци беше проведен търг за препродажба от банка. От РИОСВ обаче направили до кметството предписание, което изтича в края на юни. От общинската администрация се надяват до тогава да намерят вариант за справяне с гумите.

    Според работещи в автосервизи в Хасково, има проблем с изхвърлянето на излезлите от употреба автомобилни гуми. В областния град няма депо и затова автомонтьорите са принудени да си търсят сами алтернативни варианти. Някои от работещите в бранша ги раздавали на познати за изграждане на огради по селата. Други обаче трябвало да ги носят в специализирани фирми, предимно в София и Пловдив, като поемат сами разходите за транспорт и плащат около левче на гума, за да им я приемат за рециклиране. В тази връзка от автосервизите обмислят да въведат такси на клиентите си в случай, че решат да оставят старите си гуми след подмяната с нови.

    Становището на РИОСВ по казуса се очаква в началото на другата седмица.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Го
      гост
      18 -2
      11:33, 13 апр 2019
      А също там се правят много кучешки боеве рано сутрин :) Добре е също това да се уточни
    • 2
      РИОСВ има ли, няма ли? Наблизо има доста автокъщи, лесно ще намерят кой е нарушителят, ако се самосезират
    • 3
      Ек
      еко
      14 -1
      12:47, 13 апр 2019
      В Стара Загора е завода за рециклиране на гуми.За какъв чеп да се разхождат до София
    • 4
      Ва
      Ваня
      7 -3
      13:50, 13 апр 2019

      Проблема с гумите е сериозен.Държавата не е уредила нещата с рециклирането и когато никой не иска да ти ги приеме се чудиш какво да ги правиш.В никакъв случай не оправдавам тези които са ги захвърлили там, но този въпрос трябва да се уреди за да знаят автосервизите как да процедират.Когато гумите се трупат те заемат място а никой не иска да ти ги вземе.Според мен е редно да се вземат пари за старите гуми и после да се носят някъде.Никой няма да ти ги вземе безплатно.Ако изобщо се намери кой да ги изкупи ще ти иска пари за да ти ги вземе.

    • 5
      Ке
      Кенанския Маймун
      0 0
      04:34, 14 апр 2019
      Пак бат ви Маймуна от Зоопарка трябва да отваря Простите Кауньи кво може да направи Прогреса със гумите :)))
      ...
      https://www.youtube.com/watch?v=w1XYyLQt3Sg
      .... Употребата на гумите е на 5:06 минути от началото на видеото
    • 6
      B,
      b,g
      1 0
      18:40, 16 апр 2019
      Да направят люлки и столчета от тях за децата
    Последни новини