От х:

Днес в x:

4 °C

Почват кръговото до Язаки преди лятото

Строителството на кръгово кръстовище на пътя Димитровград - Хасково при разклона за завод „Язаки“ се очаква да започне преди новия летен сезон и да приключи до края на 2019 г, съобщиват от МРРБ.

Новото пътно съоръжение е важно за региона, тъй като трафикът по трасето е напрегнат и затруднява преминаването през сега съществуващото триклонно кръстовище. П

редстои издаване на разрешение за строеж. Стойността на договора за строителство е близо 570 хил. лв. Финансирането е по Програма „Ново строителство“ на АПИ.

Друг важен обект на територията на област Хасково е рехабилитацията на над 50 км от третокласния път Чирпан – Симеоновград, която се извършва със средства по ОП „Региони в растеж“ . Пътят е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на първокласния път Поповица – Хасково. Строително-ремонтните работи на двата лота, които са на територията на областта, стартираха в началото на юли 2018 г. и се очаква да приключат в началото на октомври тази година.

По Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ „Гърция – България“  и от държавния бюджет ще бъдат рехабилитирани и 32,3 км от второкласния път Момчилград - Крумовград – Ивайловград. Инвестицията е за над 21 млн. лв.

През втората половина на годината ще стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за строеж на обходния път на гр. Любимец. През тази година ще бъде извършен и превантивен ремонт на пътя Харманли - Силен през местност „Сивия връх“, който не е ремонтиран от 1984 г.

Haskovov.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ап
  АПИ
  23 -1
  10:57, 5 апр 2019
  Строителството на кръговото ще започне в най-подходящия момент.
 • 2
  Ма
  МастъръфДизастър
  17 -2
  11:27, 5 апр 2019
  До проектанта :
  Гледай височината на самото кръгово да е поне с 1,5 м да има (бордюри), да е тясно да не може 2 и повече коли да се движат и да се вкючва по най Глупавия начин в движението
 • 3
  Ма
  Майничка
  10 -1
  12:29, 5 апр 2019
  И кръговото не трябва да отнема предимството на движещите се по основния път - справка кръговото до НОИ - Пловдив на бул. Васил Априлов.
 • 4
  12
  12345
  17 -4
  14:43, 5 апр 2019
  Язаки са Б..............ци нали обещаваха големи заплати на хората,да ама не,лапане има за определени хора!
 • 5
  Ма
  мастикаджия
  19 -2
  15:18, 5 апр 2019
  Кой тъпак реши ,че там трябва да има кръгово кръстовище?Вие луди ли сте?Луди та луди!!! Кръгово се ПРАВИ ПРИ ПРЕСИЧАНЕ НА РАВНОСТОЙНИ УЛИЦИ,РЕСПЕКТИВНО ПЪТИЩА!!!! И не се казва "триклонно кръстовище" ,а "Т"- образно кръстовище.Престъпно е да се приравнява пътя към Русе,Бургас и София с подхода за един бардак!Бившия кмет съсипа наземната комуникация на Хасково.Престъпници !!!
 • 6
  Ма
  мастикаджия
  14 -2
  15:22, 5 апр 2019
  Крещяхте че Беливанов асфалтира улицата пред хотела на Стаматов.Сега кой се навежда на Язаки?А подхода към фирма "Мир" след надлеза?Да не минат тежкарите 200 м повече път,направиха сумалък ти конфликтни точки.Престъпници.После имало убити! Ще има!Като кьораво и сакато прави пътища.
 • 7
  Ne
  nelicha
  18 0
  16:15, 5 апр 2019
  Да на този етап едно кръгово изглежда добро решение, но на сред магистрала е абсолютна глупост. Най доброто решение, според мен е с малко изкопна работа, на близкия хълм,пътя да мини под магистралата. От гледна точка за безопасност. Проблема се решава за винаги. И още половин километър път ,зад винпром, бирената и прочие.Да се свържи с детелината И там проблема се решава за винаги.
 • 8
  Ас
  асковлия
  7 0
  22:35, 5 апр 2019
  Да ама няма да има лапаница за КАТ. Дебелан Пеевски ще прави кръговото и помнете какво ви пиша -ще бъде най тясното и най малкото за да е по-голям келепира.Там ще има постоянно задръствания и ще се чака по 10-20 минути за преминаване.Не е необходимо кръгово има си надлез на стария път за София и да има още един надлез на разклона за Крепост ще са достатъчни. Всички други излази да се затворят и скороста да стане 90км.ч.Ще се осигури достатъчна пропоскливост на натоварените и без това платна.
 • 9
  Az
  az
  2 0
  23:04, 5 апр 2019
  Ами за село Добрич защо не направите кръгово,Там е не по малко натоварено и доста катастрофи стават
 • 10
  Ха
  Хасковлия
  6 0
  23:28, 5 апр 2019
  А никой не говори за ремонт на пътя Димитровград - Старозагорска област! Толкова автомобили минават ежедневно, бусове, камиони, коли, а и лятно време от там минава цяла Румъния за Гърция. Участъка е с дължина цели 8 километра, срамота, срамота. Преди две години написахте статия, че започва процедура за обществена поръчка. Каква е тази двугодишна поръчка поръчка? Защо не напишете нещо за тази отсечка?
 • 11
  Бъ
  Бългрски гражданин
  4 0
  07:32, 6 апр 2019
  Този,който е измислил това кръгово на такъв път или е пълен идиот или не разбира нищо от пътна инфраструктура. Как може да направиш кръгово на високоскоростен път,както в България му казваме магистрала. Добре в да се знае името на идеолога на това недоразумение,защото там за жалост ще има доста пътно-транспортни проишествия. Дано поне да няма с фатален край!
 • 12
  Се
  Селянин в Германия
  3 0
  10:50, 6 апр 2019
  След като има пешеходни пътеки на магистралите защо сега да няма и кръгово.??
  Това ще е единственото кръгово на магистрала в целия свят.
  България е страната на чудесата и на неограничените идиотски решения.

Хороскоп за 08.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се чувствате добре, ако не се отдадете на желанието си да бездействате, а поемете инициатива и станете полезни с умения, опит и рутина. Довършителната работа по дома трябва да се свърши и това ще постигнете с леко, в случай, че я започнете днес. Беритбата на плодовете отложете за по-късно.
08 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Успявате напълно да осъществите намеренията си. Случващото се около вас ще се подрежда по начин, какъвто на вас е удобен, и това ще ви дава възможност с лекота да се справяте със задачите си. Много от вас ще пътуват. Родителите ви очакват повече участие във фамилните дела. Точно сега не ги разочаровайте.
08 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Несгодите около вас ви правят нервни и раздразнителни. Помислете в какво грешите и се постарайте да се поправите. Така животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви. Гостуване на приятел ще ви зарадва и помогне да се отпуснете. Други ще посветят времето си в усвояване на нови знания.
08 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Овладяното ви поведение и разумните изводи, които правите ще се окажат вашия печеливш ход. На моменти може да се почувствате отегчени, но крайната цел ще ви държи в добра кондиция. Интересът ви към развлеченията ще ви направи активни в организирането на подходящо мероприятие. Много хора около вас ще се включат в него.
08 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Късметът ви днес е добър и ви позволява доста смели действия. Не трябва да се притеснявате от последствията (те естествено ще са чудесни за вас). Все пак това не значи, че непременно трябва да забравите за чувството си на мярка и да кажете неща, за които да съжалявате. В личен план сте объркани, но научавате добри новини, които ще ви обнадеждят.
08 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Днес е добър ден за разрешаване на проблемите. Напрежението около вас ще е голямо, но запазете спокойствие и се опитайте да намерите най-доброто решение във всяка ситуация. Не се притеснявайте от промените, които се случват около вас. Бързо ще се адаптирате. Намерете начини да се разтоварите вечерта.
08 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете дали не пропускате важни неща. Работата ви налага да вземете неотложни мерки. Не взимайте присърце критиката на околните, но въпреки това е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате.
08 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С добри намеренията сте, но общуването днес е възможно да направи критично отношението ви към хора и събития. Починете си. Разходка сред природата ще ви зареди и изпълни с добри очаквания. Любимите ви хора ще ви носят настроение.
08 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес няма причини настроението ви да не е прекрасно. Атмосферата в дома ви е спокойна, вашите близки са сърдечни и подхождат с разбиране към нещата, които ви вълнуват. Успявате да изгладите недоразуменията с човека до вас. Най-после водите разговор, към който отдавна сте се стремили. Държите развоя на събитията в свои ръце.
08 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мислите за почивката си, но няма да пренебрегнете и очакващите вниманието ви задачи. В желанието си да свършите всичко може да останете разочаровани, но не бързайте да унивате, с бързи действия ще успеете да се справите. Любимите ви хора ще се погрижат да направят денят ви интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията им.
08 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повечето от представителите на знака предпочитат да се отдадат на заслужена почивка днес. Останете си у дома и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви действа разтоварващо. Някои от вас посрещат гости, които ще ги изненадат приятно. Очаквайте новини от ваш близък, когото не сте виждали отдавна. Радвате се на успеха на близък приятел.
08 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Главоболията не могат ви откажат да действате така, както ви повелява сърцето. Нямате нужда от съвети, вие най-добре знаете към какво се стремите и как да го постигнете. Ще успеете. Здравето няма да ви създава проблеми, но въпреки това е добре да се храните балансирано, без да стигате до крайности в нещо.
08 дек 2019
Последни новини