От х:

Днес в x:

Почват кръговото до Язаки преди лятото

Строителството на кръгово кръстовище на пътя Димитровград - Хасково при разклона за завод „Язаки“ се очаква да започне преди новия летен сезон и да приключи до края на 2019 г, съобщиват от МРРБ.

Новото пътно съоръжение е важно за региона, тъй като трафикът по трасето е напрегнат и затруднява преминаването през сега съществуващото триклонно кръстовище. П

редстои издаване на разрешение за строеж. Стойността на договора за строителство е близо 570 хил. лв. Финансирането е по Програма „Ново строителство“ на АПИ.

Друг важен обект на територията на област Хасково е рехабилитацията на над 50 км от третокласния път Чирпан – Симеоновград, която се извършва със средства по ОП „Региони в растеж“ . Пътят е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на първокласния път Поповица – Хасково. Строително-ремонтните работи на двата лота, които са на територията на областта, стартираха в началото на юли 2018 г. и се очаква да приключат в началото на октомври тази година.

По Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ „Гърция – България“  и от държавния бюджет ще бъдат рехабилитирани и 32,3 км от второкласния път Момчилград - Крумовград – Ивайловград. Инвестицията е за над 21 млн. лв.

През втората половина на годината ще стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за строеж на обходния път на гр. Любимец. През тази година ще бъде извършен и превантивен ремонт на пътя Харманли - Силен през местност „Сивия връх“, който не е ремонтиран от 1984 г.

Haskovov.net


Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ап
  АПИ
  23 -1
  10:57, 5 апр 2019
  Строителството на кръговото ще започне в най-подходящия момент.
 • 2
  Ма
  МастъръфДизастър
  17 -2
  11:27, 5 апр 2019
  До проектанта :
  Гледай височината на самото кръгово да е поне с 1,5 м да има (бордюри), да е тясно да не може 2 и повече коли да се движат и да се вкючва по най Глупавия начин в движението
 • 3
  Ма
  Майничка
  10 -1
  12:29, 5 апр 2019
  И кръговото не трябва да отнема предимството на движещите се по основния път - справка кръговото до НОИ - Пловдив на бул. Васил Априлов.
 • 4
  12
  12345
  17 -4
  14:43, 5 апр 2019
  Язаки са Б..............ци нали обещаваха големи заплати на хората,да ама не,лапане има за определени хора!
 • 5
  Ма
  мастикаджия
  19 -2
  15:18, 5 апр 2019
  Кой тъпак реши ,че там трябва да има кръгово кръстовище?Вие луди ли сте?Луди та луди!!! Кръгово се ПРАВИ ПРИ ПРЕСИЧАНЕ НА РАВНОСТОЙНИ УЛИЦИ,РЕСПЕКТИВНО ПЪТИЩА!!!! И не се казва "триклонно кръстовище" ,а "Т"- образно кръстовище.Престъпно е да се приравнява пътя към Русе,Бургас и София с подхода за един бардак!Бившия кмет съсипа наземната комуникация на Хасково.Престъпници !!!
 • 6
  Ма
  мастикаджия
  14 -2
  15:22, 5 апр 2019
  Крещяхте че Беливанов асфалтира улицата пред хотела на Стаматов.Сега кой се навежда на Язаки?А подхода към фирма "Мир" след надлеза?Да не минат тежкарите 200 м повече път,направиха сумалък ти конфликтни точки.Престъпници.После имало убити! Ще има!Като кьораво и сакато прави пътища.
 • 7
  Ne
  nelicha
  18 0
  16:15, 5 апр 2019
  Да на този етап едно кръгово изглежда добро решение, но на сред магистрала е абсолютна глупост. Най доброто решение, според мен е с малко изкопна работа, на близкия хълм,пътя да мини под магистралата. От гледна точка за безопасност. Проблема се решава за винаги. И още половин километър път ,зад винпром, бирената и прочие.Да се свържи с детелината И там проблема се решава за винаги.
 • 8
  Ас
  асковлия
  7 0
  22:35, 5 апр 2019
  Да ама няма да има лапаница за КАТ. Дебелан Пеевски ще прави кръговото и помнете какво ви пиша -ще бъде най тясното и най малкото за да е по-голям келепира.Там ще има постоянно задръствания и ще се чака по 10-20 минути за преминаване.Не е необходимо кръгово има си надлез на стария път за София и да има още един надлез на разклона за Крепост ще са достатъчни. Всички други излази да се затворят и скороста да стане 90км.ч.Ще се осигури достатъчна пропоскливост на натоварените и без това платна.
 • 9
  Az
  az
  2 0
  23:04, 5 апр 2019
  Ами за село Добрич защо не направите кръгово,Там е не по малко натоварено и доста катастрофи стават
 • 10
  Ха
  Хасковлия
  6 0
  23:28, 5 апр 2019
  А никой не говори за ремонт на пътя Димитровград - Старозагорска област! Толкова автомобили минават ежедневно, бусове, камиони, коли, а и лятно време от там минава цяла Румъния за Гърция. Участъка е с дължина цели 8 километра, срамота, срамота. Преди две години написахте статия, че започва процедура за обществена поръчка. Каква е тази двугодишна поръчка поръчка? Защо не напишете нещо за тази отсечка?
 • 11
  Бъ
  Бългрски гражданин
  4 0
  07:32, 6 апр 2019
  Този,който е измислил това кръгово на такъв път или е пълен идиот или не разбира нищо от пътна инфраструктура. Как може да направиш кръгово на високоскоростен път,както в България му казваме магистрала. Добре в да се знае името на идеолога на това недоразумение,защото там за жалост ще има доста пътно-транспортни проишествия. Дано поне да няма с фатален край!
 • 12
  Се
  Селянин в Германия
  3 0
  10:50, 6 апр 2019
  След като има пешеходни пътеки на магистралите защо сега да няма и кръгово.??
  Това ще е единственото кръгово на магистрала в целия свят.
  България е страната на чудесата и на неограничените идиотски решения.

Хороскоп за 15.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
15.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
15.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
15.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
15.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
15.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
15.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
15.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
15.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
15.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
15.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
15.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
15.09.2019
Последни новини