От х:

Днес в x:

18 °C

Почват кръговото до Язаки преди лятото

Строителството на кръгово кръстовище на пътя Димитровград - Хасково при разклона за завод „Язаки“ се очаква да започне преди новия летен сезон и да приключи до края на 2019 г, съобщиват от МРРБ.

Новото пътно съоръжение е важно за региона, тъй като трафикът по трасето е напрегнат и затруднява преминаването през сега съществуващото триклонно кръстовище. П

редстои издаване на разрешение за строеж. Стойността на договора за строителство е близо 570 хил. лв. Финансирането е по Програма „Ново строителство“ на АПИ.

Друг важен обект на територията на област Хасково е рехабилитацията на над 50 км от третокласния път Чирпан – Симеоновград, която се извършва със средства по ОП „Региони в растеж“ . Пътят е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на първокласния път Поповица – Хасково. Строително-ремонтните работи на двата лота, които са на територията на областта, стартираха в началото на юли 2018 г. и се очаква да приключат в началото на октомври тази година.

По Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ „Гърция – България“  и от държавния бюджет ще бъдат рехабилитирани и 32,3 км от второкласния път Момчилград - Крумовград – Ивайловград. Инвестицията е за над 21 млн. лв.

През втората половина на годината ще стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за строеж на обходния път на гр. Любимец. През тази година ще бъде извършен и превантивен ремонт на пътя Харманли - Силен през местност „Сивия връх“, който не е ремонтиран от 1984 г.

Haskovov.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ап
  АПИ
  23 -1
  10:57, 5 апр 2019
  Строителството на кръговото ще започне в най-подходящия момент.
 • 2
  Ма
  МастъръфДизастър
  17 -2
  11:27, 5 апр 2019
  До проектанта :
  Гледай височината на самото кръгово да е поне с 1,5 м да има (бордюри), да е тясно да не може 2 и повече коли да се движат и да се вкючва по най Глупавия начин в движението
 • 3
  Ма
  Майничка
  10 -1
  12:29, 5 апр 2019
  И кръговото не трябва да отнема предимството на движещите се по основния път - справка кръговото до НОИ - Пловдив на бул. Васил Априлов.
 • 4
  12
  12345
  17 -4
  14:43, 5 апр 2019
  Язаки са Б..............ци нали обещаваха големи заплати на хората,да ама не,лапане има за определени хора!
 • 5
  Ма
  мастикаджия
  19 -2
  15:18, 5 апр 2019
  Кой тъпак реши ,че там трябва да има кръгово кръстовище?Вие луди ли сте?Луди та луди!!! Кръгово се ПРАВИ ПРИ ПРЕСИЧАНЕ НА РАВНОСТОЙНИ УЛИЦИ,РЕСПЕКТИВНО ПЪТИЩА!!!! И не се казва "триклонно кръстовище" ,а "Т"- образно кръстовище.Престъпно е да се приравнява пътя към Русе,Бургас и София с подхода за един бардак!Бившия кмет съсипа наземната комуникация на Хасково.Престъпници !!!
 • 6
  Ма
  мастикаджия
  14 -2
  15:22, 5 апр 2019
  Крещяхте че Беливанов асфалтира улицата пред хотела на Стаматов.Сега кой се навежда на Язаки?А подхода към фирма "Мир" след надлеза?Да не минат тежкарите 200 м повече път,направиха сумалък ти конфликтни точки.Престъпници.После имало убити! Ще има!Като кьораво и сакато прави пътища.
 • 7
  Ne
  nelicha
  18 0
  16:15, 5 апр 2019
  Да на този етап едно кръгово изглежда добро решение, но на сред магистрала е абсолютна глупост. Най доброто решение, според мен е с малко изкопна работа, на близкия хълм,пътя да мини под магистралата. От гледна точка за безопасност. Проблема се решава за винаги. И още половин километър път ,зад винпром, бирената и прочие.Да се свържи с детелината И там проблема се решава за винаги.
 • 8
  Ас
  асковлия
  7 0
  22:35, 5 апр 2019
  Да ама няма да има лапаница за КАТ. Дебелан Пеевски ще прави кръговото и помнете какво ви пиша -ще бъде най тясното и най малкото за да е по-голям келепира.Там ще има постоянно задръствания и ще се чака по 10-20 минути за преминаване.Не е необходимо кръгово има си надлез на стария път за София и да има още един надлез на разклона за Крепост ще са достатъчни. Всички други излази да се затворят и скороста да стане 90км.ч.Ще се осигури достатъчна пропоскливост на натоварените и без това платна.
 • 9
  Az
  az
  2 0
  23:04, 5 апр 2019
  Ами за село Добрич защо не направите кръгово,Там е не по малко натоварено и доста катастрофи стават
 • 10
  Ха
  Хасковлия
  6 0
  23:28, 5 апр 2019
  А никой не говори за ремонт на пътя Димитровград - Старозагорска област! Толкова автомобили минават ежедневно, бусове, камиони, коли, а и лятно време от там минава цяла Румъния за Гърция. Участъка е с дължина цели 8 километра, срамота, срамота. Преди две години написахте статия, че започва процедура за обществена поръчка. Каква е тази двугодишна поръчка поръчка? Защо не напишете нещо за тази отсечка?
 • 11
  Бъ
  Бългрски гражданин
  4 0
  07:32, 6 апр 2019
  Този,който е измислил това кръгово на такъв път или е пълен идиот или не разбира нищо от пътна инфраструктура. Как може да направиш кръгово на високоскоростен път,както в България му казваме магистрала. Добре в да се знае името на идеолога на това недоразумение,защото там за жалост ще има доста пътно-транспортни проишествия. Дано поне да няма с фатален край!
 • 12
  Се
  Селянин в Германия
  3 0
  10:50, 6 апр 2019
  След като има пешеходни пътеки на магистралите защо сега да няма и кръгово.??
  Това ще е единственото кръгово на магистрала в целия свят.
  България е страната на чудесата и на неограничените идиотски решения.

Хороскоп за 16.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
16 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
16 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
16 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
16 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
16 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
16 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
16 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
16 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
16 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
16 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
16 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
16 окт 2019
Последни новини