От х:

Днес в x:

24 °C

Почват кръговото до Язаки преди лятото

Строителството на кръгово кръстовище на пътя Димитровград - Хасково при разклона за завод „Язаки“ се очаква да започне преди новия летен сезон и да приключи до края на 2019 г, съобщиват от МРРБ.

Новото пътно съоръжение е важно за региона, тъй като трафикът по трасето е напрегнат и затруднява преминаването през сега съществуващото триклонно кръстовище. П

редстои издаване на разрешение за строеж. Стойността на договора за строителство е близо 570 хил. лв. Финансирането е по Програма „Ново строителство“ на АПИ.

Друг важен обект на територията на област Хасково е рехабилитацията на над 50 км от третокласния път Чирпан – Симеоновград, която се извършва със средства по ОП „Региони в растеж“ . Пътят е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на първокласния път Поповица – Хасково. Строително-ремонтните работи на двата лота, които са на територията на областта, стартираха в началото на юли 2018 г. и се очаква да приключат в началото на октомври тази година.

По Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ „Гърция – България“  и от държавния бюджет ще бъдат рехабилитирани и 32,3 км от второкласния път Момчилград - Крумовград – Ивайловград. Инвестицията е за над 21 млн. лв.

През втората половина на годината ще стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за строеж на обходния път на гр. Любимец. През тази година ще бъде извършен и превантивен ремонт на пътя Харманли - Силен през местност „Сивия връх“, който не е ремонтиран от 1984 г.

Haskovov.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ап
  АПИ
  23 -1
  10:57, 5 апр 2019
  Строителството на кръговото ще започне в най-подходящия момент.
 • 2
  Ма
  МастъръфДизастър
  17 -2
  11:27, 5 апр 2019
  До проектанта :
  Гледай височината на самото кръгово да е поне с 1,5 м да има (бордюри), да е тясно да не може 2 и повече коли да се движат и да се вкючва по най Глупавия начин в движението
 • 3
  Ма
  Майничка
  10 -1
  12:29, 5 апр 2019
  И кръговото не трябва да отнема предимството на движещите се по основния път - справка кръговото до НОИ - Пловдив на бул. Васил Априлов.
 • 4
  12
  12345
  17 -4
  14:43, 5 апр 2019
  Язаки са Б..............ци нали обещаваха големи заплати на хората,да ама не,лапане има за определени хора!
 • 5
  Ма
  мастикаджия
  19 -2
  15:18, 5 апр 2019
  Кой тъпак реши ,че там трябва да има кръгово кръстовище?Вие луди ли сте?Луди та луди!!! Кръгово се ПРАВИ ПРИ ПРЕСИЧАНЕ НА РАВНОСТОЙНИ УЛИЦИ,РЕСПЕКТИВНО ПЪТИЩА!!!! И не се казва "триклонно кръстовище" ,а "Т"- образно кръстовище.Престъпно е да се приравнява пътя към Русе,Бургас и София с подхода за един бардак!Бившия кмет съсипа наземната комуникация на Хасково.Престъпници !!!
 • 6
  Ма
  мастикаджия
  14 -2
  15:22, 5 апр 2019
  Крещяхте че Беливанов асфалтира улицата пред хотела на Стаматов.Сега кой се навежда на Язаки?А подхода към фирма "Мир" след надлеза?Да не минат тежкарите 200 м повече път,направиха сумалък ти конфликтни точки.Престъпници.После имало убити! Ще има!Като кьораво и сакато прави пътища.
 • 7
  Ne
  nelicha
  18 0
  16:15, 5 апр 2019
  Да на този етап едно кръгово изглежда добро решение, но на сред магистрала е абсолютна глупост. Най доброто решение, според мен е с малко изкопна работа, на близкия хълм,пътя да мини под магистралата. От гледна точка за безопасност. Проблема се решава за винаги. И още половин километър път ,зад винпром, бирената и прочие.Да се свържи с детелината И там проблема се решава за винаги.
 • 8
  Ас
  асковлия
  7 0
  22:35, 5 апр 2019
  Да ама няма да има лапаница за КАТ. Дебелан Пеевски ще прави кръговото и помнете какво ви пиша -ще бъде най тясното и най малкото за да е по-голям келепира.Там ще има постоянно задръствания и ще се чака по 10-20 минути за преминаване.Не е необходимо кръгово има си надлез на стария път за София и да има още един надлез на разклона за Крепост ще са достатъчни. Всички други излази да се затворят и скороста да стане 90км.ч.Ще се осигури достатъчна пропоскливост на натоварените и без това платна.
 • 9
  Az
  az
  2 0
  23:04, 5 апр 2019
  Ами за село Добрич защо не направите кръгово,Там е не по малко натоварено и доста катастрофи стават
 • 10
  Ха
  Хасковлия
  6 0
  23:28, 5 апр 2019
  А никой не говори за ремонт на пътя Димитровград - Старозагорска област! Толкова автомобили минават ежедневно, бусове, камиони, коли, а и лятно време от там минава цяла Румъния за Гърция. Участъка е с дължина цели 8 километра, срамота, срамота. Преди две години написахте статия, че започва процедура за обществена поръчка. Каква е тази двугодишна поръчка поръчка? Защо не напишете нещо за тази отсечка?
 • 11
  Бъ
  Бългрски гражданин
  4 0
  07:32, 6 апр 2019
  Този,който е измислил това кръгово на такъв път или е пълен идиот или не разбира нищо от пътна инфраструктура. Как може да направиш кръгово на високоскоростен път,както в България му казваме магистрала. Добре в да се знае името на идеолога на това недоразумение,защото там за жалост ще има доста пътно-транспортни проишествия. Дано поне да няма с фатален край!
 • 12
  Се
  Селянин в Германия
  3 0
  10:50, 6 апр 2019
  След като има пешеходни пътеки на магистралите защо сега да няма и кръгово.??
  Това ще е единственото кръгово на магистрала в целия свят.
  България е страната на чудесата и на неограничените идиотски решения.

Хороскоп за 04.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
04 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
04 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
04 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
04 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
04 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
04 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
04 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
04 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
04 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
04 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
04 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
04 юли 2020
Последни новини