От х:

Днес в x:

На Благовец дупчат ушите на малки и големи в Хасково

    Родители с малки и големи деца извиха опашки пред салоните за красота за поставяне на обеци на днешния празник Благовещение. Смята се, че на този ден дупките и всяка рана зарастват бързо.

    Колкото по-рано се пробият ушите на деца, толкова е по-безболезнено за тях, защото все още не осъзнават какво се случва, съветва козметичката Александра Георгиева.

    В салона, в който работи тя, в списъка на чакащите е 3-месечно бебе, а най-възрастната им клиентка е на около 60 години.

    Сред първите клиенти тази сутрин бяха семейството на Валерия на година и половина, малко по-голямата от нея Михаела и 3-годишната Габриела Димитрова. Всяко от децата получи балон за подарък, както и бонбони. Въпреки предварително подготвената изненада, някои от децата си тръгваха разплакани. По-предвидливите родители пък бяха подготвили свой подарък с цел да привлекат вниманието на децата си, за да не мислят за дупченето на ушите.

    Цените на обеците започват от 12 лева, а най-предпочитани са тези с безболезнената система 75.

    На Благовещение се възпоменава благата вест, донесена от Архангел Гавраил на Дева Мария - че тя ще роди Спасителя на човечеството, сина Божий Иисус Христос. Имен ден празнуват Благовест, Благовеста, Благой, Блага.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини