От х:

Днес в x:

Сълзи и усмивки при пробиването на ушите на Благовещение в Хасково

    Християните днес празнуват един от най-светлите празници – Благовещение. Това е денят, в който Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария, че ще роди Божия син. Отбелязва се както от православните, така и от католиците и протестантите.

    Благовещение е свързван с много чистота и положителна енергия. На този ден хората трябва да мислят за красиви неща и да изхвърлят всякакви тревоги. Празникът всяка година се чества на 25 март и съвпада с Великия пост. Съществуват много традиции и обичаи, свързани с Благовец. Една от тях е пробиването на ушите на малките момиченца. Много родители избират празника, тъй като се вярва, че децата няма да ги боли при поставянето на обеците. Счита се, че на Благовещение всяка  рана зараства много по-бързо. Затова и днес  в хасковско „Студио 3“ имаше наплив от желаещи за пробиване на уши. Повечето от тях бяха бебета и малки момичета. Сред първите клиенти бяха 5-месечната Пресияна, Мария Благоева на 1 година и 4 месеца, Ванеса на 1 година и 7 месеца. Те бяха доведени от майките си, присъстваше и един татко.

    И трите деца проляха сълзи при пробиването на ушите. Веднага след приключването на бързата процедура децата получаваха балони и близалки, тръгвайки си усмихнати и със задоволство от страна на родителите им.

    Пробиването на ушите се извърша по два начина – стара и нова система (система 75), която е по-безболезнена и по-предпочитана, каза козметикът Кристина Бонева. Тя сподели, че днес графикът им е пълен. Има записани часове не само за малки деца, но и за по-големи – тийнейджъри, включително и мъж на зряла възраст.

    Имен ден празнуват: Блага, Благо, Благовест, Благовеста, Благой, Благойна, Вангелия, Ева, Евангелина.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Мн
      мнение
      1 0
      08:35, 26 мар 2024
      прекрасен празник, съчетан с варварски ритуал, оставете на момичето да прецени кога само ще си сложи обеци, не бъдете като своите родители
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини