От х:

Днес в x:

2 °C

Литургия в хасковските храмове на Благовещение и молитва срещу коронавируса

  Празнична литургия бе отслужена по традиция тази сутрин в хасковските храмове. В църквата "Св. Георги" богослужението води отец Димитър.

  Да запалят свещ и да се помолят, в божия храм дойдоха десетина миряни. Половината от тях бяха млади хора. Повечето от вярващите носеха предпазни маски и стояха на дистанция един от друг.

  Днешният празник Благовещение е един от най-големите, отбелязвани от православната църква. Това е денят, в който Дева Мария разбира благата вест от Архангел Гавраил, че ще има син. На този ден се почитат майките. Дупчат се уши, тъй като се смята, че на днешния ден раните зарастват бързо. Заради пандемията от коронавируса, обаче в Хасково не се дупчат уши.

  По-късно в църквата имаше молитва към св. Никифор Прокажения Чудотворец. Смята се, че светецът дава надежда за изцерение от коронавируса.

  Въпреки пандемията от заразата в световен мащаб, българските храмове остават отворени. Още преди дни българският патриарх Неофит призова вярващите да се молят от домовете си.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Ян
   Янко Митев
   26 -27
   11:09, 25 мар 2020
   Безотговорност равна на престъпление!
   • Ка
    Кардинал Николай Ролекса
    1 -3
    20:45, 25 мар 2020
    Ще ударим Тройна далавера :
    - заразяваме
    - след това прибираме парите за опелото
    - и парите за свещите
  • 2
   Пр
   протоерей Никонор
   18 -13
   11:59, 25 мар 2020
   С маска в храма е все едно да влезеш със шапка на главата! По добре не влизайте, а се моллете по домовете си! С маска на лицето господ няма да ви познае и няма да чуе молитвите ви !
   • Ей
    ейй
    13 -5
    12:40, 25 мар 2020
    Ай стига вече а магазините хората които работят по десет часа вътре с маска или кво правим не нормална работа
   • Кр
    Красимира
    16 -4
    14:20, 25 мар 2020
    Господ ще чуе молитвите ви дори и с маски.
    Молете се.
    Молете се и от домът си ,той ще чуе молитвите ви.

    Молитва към Господ Иисус Христос
    Господи Иисусе Христе, Боже наш, истински Лекарю на душите и телата, Който прояви толкова добротворство и направи здрави страдащи телесно и душевно люде, приеми благосклонно нашето моление. Боже, Чудотворче, със Своята мощна сила прогони убийствения вирус, който предизвиква страх, страдание и смърт. В тези дни на изпитание на вярата ни успокой тревогите и изцели заболелите. Господи, прекрати силата на болестта, младежите запази и вразуми. Заболелите и старите хора подкрепи и ги дари със здраве, спокойствие и бодрост по застъпничеството на нашата Владичица Пресвета Богородица, на преподобния наш отец Йоан Рилски Чудотворец, на светите Безсребреници и Лечители Христови, и на всички светии. Амин!

    Молитва към свети Никифор Прокажения Чудотворец
    О, пречудни отче свети Никифоре, велик застъпниче пред Господа, като се прекланям пред твоята воля и сила на духа, с които си изтърпял толкова тежки мъки и страдания, но не си предал Божията воля, застъпи се за нас, грешните, пред Всевишния да опази Светата Православна църква и всички Божии чеда от нашествия на врагове и иноверци, болести и зарази.
    О, пречудни отче свети Никифоре, ти най-добре знаеш що е страдание. Избави ни! Велик застъпниче пред Господа, смирено те моля: застъпи се за мен и моите близки (имената) пред нашия Господ Бог и Го моли да ни избави от всяка епидемия, болест и душевно страдание.
    О, пречудни отче Никифоре, велик застъпниче пред Господа, моли Го и тази година да даде на всички нас благоденствие – да няма напаст по посевите, овошките и животните, да паднат добри валежи, да грее ярко слънце, да се роди богата и изобилна реколта. Амин!
   • Га
    Гавраил
    3 -12
    16:20, 25 мар 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
   Ми
   Мишо бирата
   12 -13
   13:08, 25 мар 2020
   Да се молят на Архангел Михаил по бързо да им вземе душата.
  • 4
   Зл
   Златка
   12 -14
   13:35, 25 мар 2020
   Известен хасковски свещеник търси спонсори за обзавеждане на новата му къща .
   • Ян
    Янко Митев
    5 -5
    17:26, 25 мар 2020
    Попа комунист е и май руски активист.
    Тарикат с тарифа и май прикрит артист.
    Офицерин бивш е другаря наш !
   • То
    Тоя Поп явно е и Голям Ебач
    2 -3
    21:07, 25 мар 2020
    Щом
    всички простихххх са ревнали :))
  • 5
   Св
   Свлн
   13 -11
   13:35, 25 мар 2020
   Молят се на тия икони там!Молете се от къщите си!Свещите нищо не помагат.Четете си библията,евангелието,и се молете.
  • 6
   Аб
   Абв
   17 -12
   13:46, 25 мар 2020
   Я не отклонявайте хората от правия път ! Като се молят , и за вас се молят ! Разбрахте , че няма лечение. Молитвата е по- важна .Богохулството е голям грях !
   • 🔤
    🔤
    1 -7
    16:17, 25 мар 2020
    Ако хапчетата не ти помагат, мини на инжекции. Виж коментара
  • 7
   Ми
   Мирянин
   21 -6
   14:08, 25 мар 2020
   След като не е забранено защо да е престъпление?В магазина може да се блъскате за тоалетна хартия,а в църквата влезнали 10 души много опасно.На някои май всичко им е криво.
  • 8
   Ан
   Антон
   12 -5
   14:29, 25 мар 2020
   Вчера реших да проверя как във щата Флорида се отнасят към вируса. Първо, никой в магазините или по улиците не носи тези смешни маски. Лекари ви казаха че те предпазват 0%..

   Но част от Американците виждат в тая мъгла и нещо друго. Това че може да се окаже самото им правителство или хора стоящи зад него, или други сили, да тръгнат в един момент срещу народа.

   Знаещи това, те са си го закрепили в конституцията си преди 200 години.

   Американците не го смятат това за право, а задължение да са въоръжени. И второ, те напълно публично си говорят, ако ли не дай си някой Божи ден, властта им да се опита да вземе власт над народа, те са задължени да отстоят на властта. Имат си и такива структури наричащи се Militia. Като те се включват в два случая, ако властта се самозабрави или при външно нападение.

   Искам да попитам тук, а в България откога властта се е самозабравила.
  • 9
   Ка
   Казъл е народа
   8 -4
   17:13, 25 мар 2020
   Казъл е народа "Лозето не ще молитва , а иска мотика".
   • ИО
    и още............
    2 0
    09:54, 26 мар 2020
    Господ дава , ама в кошара не вкарва. Пази се сам за да те пази и Господ.

  Хороскоп за 30.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
  30 ное 2020
  Последни новини