От х:

Днес в x:

Литургия в хасковските храмове на Благовещение и молитва срещу коронавируса

  Празнична литургия бе отслужена по традиция тази сутрин в хасковските храмове. В църквата "Св. Георги" богослужението води отец Димитър.

  Да запалят свещ и да се помолят, в божия храм дойдоха десетина миряни. Половината от тях бяха млади хора. Повечето от вярващите носеха предпазни маски и стояха на дистанция един от друг.

  Днешният празник Благовещение е един от най-големите, отбелязвани от православната църква. Това е денят, в който Дева Мария разбира благата вест от Архангел Гавраил, че ще има син. На този ден се почитат майките. Дупчат се уши, тъй като се смята, че на днешния ден раните зарастват бързо. Заради пандемията от коронавируса, обаче в Хасково не се дупчат уши.

  По-късно в църквата имаше молитва към св. Никифор Прокажения Чудотворец. Смята се, че светецът дава надежда за изцерение от коронавируса.

  Въпреки пандемията от заразата в световен мащаб, българските храмове остават отворени. Още преди дни българският патриарх Неофит призова вярващите да се молят от домовете си.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Ян
   Янко Митев
   26 -27
   11:09, 25 мар 2020
   Безотговорност равна на престъпление!
   • Ка
    Кардинал Николай Ролекса
    1 -3
    20:45, 25 мар 2020
    Ще ударим Тройна далавера :
    - заразяваме
    - след това прибираме парите за опелото
    - и парите за свещите
  • 2
   Пр
   протоерей Никонор
   18 -13
   11:59, 25 мар 2020
   С маска в храма е все едно да влезеш със шапка на главата! По добре не влизайте, а се моллете по домовете си! С маска на лицето господ няма да ви познае и няма да чуе молитвите ви !
   • Ей
    ейй
    13 -5
    12:40, 25 мар 2020
    Ай стига вече а магазините хората които работят по десет часа вътре с маска или кво правим не нормална работа
   • Кр
    Красимира
    16 -4
    14:20, 25 мар 2020
    Господ ще чуе молитвите ви дори и с маски.
    Молете се.
    Молете се и от домът си ,той ще чуе молитвите ви.

    Молитва към Господ Иисус Христос
    Господи Иисусе Христе, Боже наш, истински Лекарю на душите и телата, Който прояви толкова добротворство и направи здрави страдащи телесно и душевно люде, приеми благосклонно нашето моление. Боже, Чудотворче, със Своята мощна сила прогони убийствения вирус, който предизвиква страх, страдание и смърт. В тези дни на изпитание на вярата ни успокой тревогите и изцели заболелите. Господи, прекрати силата на болестта, младежите запази и вразуми. Заболелите и старите хора подкрепи и ги дари със здраве, спокойствие и бодрост по застъпничеството на нашата Владичица Пресвета Богородица, на преподобния наш отец Йоан Рилски Чудотворец, на светите Безсребреници и Лечители Христови, и на всички светии. Амин!

    Молитва към свети Никифор Прокажения Чудотворец
    О, пречудни отче свети Никифоре, велик застъпниче пред Господа, като се прекланям пред твоята воля и сила на духа, с които си изтърпял толкова тежки мъки и страдания, но не си предал Божията воля, застъпи се за нас, грешните, пред Всевишния да опази Светата Православна църква и всички Божии чеда от нашествия на врагове и иноверци, болести и зарази.
    О, пречудни отче свети Никифоре, ти най-добре знаеш що е страдание. Избави ни! Велик застъпниче пред Господа, смирено те моля: застъпи се за мен и моите близки (имената) пред нашия Господ Бог и Го моли да ни избави от всяка епидемия, болест и душевно страдание.
    О, пречудни отче Никифоре, велик застъпниче пред Господа, моли Го и тази година да даде на всички нас благоденствие – да няма напаст по посевите, овошките и животните, да паднат добри валежи, да грее ярко слънце, да се роди богата и изобилна реколта. Амин!
   • Га
    Гавраил
    3 -12
    16:20, 25 мар 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
   Ми
   Мишо бирата
   12 -13
   13:08, 25 мар 2020
   Да се молят на Архангел Михаил по бързо да им вземе душата.
  • 4
   Зл
   Златка
   12 -13
   13:35, 25 мар 2020
   Известен хасковски свещеник търси спонсори за обзавеждане на новата му къща .
   • Ян
    Янко Митев
    5 -4
    17:26, 25 мар 2020
    Попа комунист е и май руски активист.
    Тарикат с тарифа и май прикрит артист.
    Офицерин бивш е другаря наш !
   • То
    Тоя Поп явно е и Голям Ебач
    2 -3
    21:07, 25 мар 2020
    Щом
    всички простихххх са ревнали :))
  • 5
   Св
   Свлн
   13 -10
   13:35, 25 мар 2020
   Молят се на тия икони там!Молете се от къщите си!Свещите нищо не помагат.Четете си библията,евангелието,и се молете.
  • 6
   Аб
   Абв
   17 -12
   13:46, 25 мар 2020
   Я не отклонявайте хората от правия път ! Като се молят , и за вас се молят ! Разбрахте , че няма лечение. Молитвата е по- важна .Богохулството е голям грях !
   • 🔤
    🔤
    1 -7
    16:17, 25 мар 2020
    Ако хапчетата не ти помагат, мини на инжекции. Виж коментара
  • 7
   Ми
   Мирянин
   20 -6
   14:08, 25 мар 2020
   След като не е забранено защо да е престъпление?В магазина може да се блъскате за тоалетна хартия,а в църквата влезнали 10 души много опасно.На някои май всичко им е криво.
  • 8
   Ан
   Антон
   12 -5
   14:29, 25 мар 2020
   Вчера реших да проверя как във щата Флорида се отнасят към вируса. Първо, никой в магазините или по улиците не носи тези смешни маски. Лекари ви казаха че те предпазват 0%..

   Но част от Американците виждат в тая мъгла и нещо друго. Това че може да се окаже самото им правителство или хора стоящи зад него, или други сили, да тръгнат в един момент срещу народа.

   Знаещи това, те са си го закрепили в конституцията си преди 200 години.

   Американците не го смятат това за право, а задължение да са въоръжени. И второ, те напълно публично си говорят, ако ли не дай си някой Божи ден, властта им да се опита да вземе власт над народа, те са задължени да отстоят на властта. Имат си и такива структури наричащи се Militia. Като те се включват в два случая, ако властта се самозабрави или при външно нападение.

   Искам да попитам тук, а в България откога властта се е самозабравила.
  • 9
   Ка
   Казъл е народа
   8 -4
   17:13, 25 мар 2020
   Казъл е народа "Лозето не ще молитва , а иска мотика".
   • ИО
    и още............
    2 0
    09:54, 26 мар 2020
    Господ дава , ама в кошара не вкарва. Пази се сам за да те пази и Господ.

  Хороскоп за 08.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се разпилявайте в странични занимания, само ще отнемат от времето ви и ще разпилеят енергията, без да свършите своите задачи. Бъдете отговорни към себе си и бизнеса си, имате ангажименти, които не търпят отлагане. Здравето ви също не търпи пренебрегване, възможни са изненади, които могат да ви изведат от кондиция и да ви навредят.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е някои от вас да се отдадат на делови ангажименти, имате възможност да свършите наистина добра работа. Не се отказвайте и от предложение за приятно прекарване на втората част от деня. Очаква ви интересно откритие в личен план. Отворете се повече към възможностите, които ви се предлагат.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес ще ви носи повече удоволствие, отколкото сте очаквали. Това е така, защото най-после виждате реалните резултати от упоритата си работа напоследък. Приятна среща с човек от вашата професионална сфера ще разнообрази деня ви. Подходете по-дипломатично към личен въпрос, който вълнува и ваш близък и се постарайте заедно да се справите.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете недоброжелателни към вас хора, затова бъдете предпазливи и не отстъпвайте от собствените си интереси. Не се главозамайвайте и мислете трезво върху плановете си. Също така не си поставяйте неизпълними задачи. Близките ви подкрепят и това ви дава допълнителни сили.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате чудесната възможност да осъществите намеренията си. Ще се радвате на късмет във всяко едно отношение. Ще успеете да се възползвате от ситуацията на работното място и то по начин, който да ви гарантира добри позиции и за в бъдеще. В личен план ви предстоят промени, към които се стремите от доста време насам.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се почувствате много добре ако опитате да не налагате на всяка цена мнението си, особено що се отнася до въпроси от служебен характер. Успеете ли да видите позитивното в предложенията на хората около вас ще спечелите много не само в материален план. Отношението към вас също ще се подобри и може би това е по-важното в случая, тъй като ще се създадат условия за бъдеща ползотворна работа.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Твърдо решени сте да промените нещата, които ви пречат да живеете пълноценно и спокойно. На първо време ще се заемете със себе си, давайки отговор на това, какво и от кого го искате. Има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите, а защо не и от отрицателни мисли.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предлага много изкушения и мнозина от вас едва ли ще устоят, пък и не е нужно. Интимните ви похождения ще се увенчават с успех, а опитите ви да укрепите финансовото си състояние също няма да са напразни. Все пак въздържайте се от прекалено смели покупки.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешният ден ще е успешен за вас, тъй като подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Свойството ви да действате постъпателно и да не избързвате ще ви бъде от особена полза на този етап. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Възможно е да се замислите по-сериозно върху предложение, което получавате днес.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Още един напрегнат и наситен с предизвикателства ден. Бъдете достатъчно концентрирани и максимално прецизни в работата си, за да си спестите от неприятности времето. Ако може да си го позволите е препоръчително да сведете излизанията си от вкъщи до минимум, като потърсите защитата на домашния уют. Това ще ви предпази и от излишно харчене.
  08 апр 2020
  Последни новини