От х:

Днес в x:

След безплатно ски-обучение, смолянски малчугани доказват уменията си на състезание


Над седемдесет второкласници от ОУ „Иван Вазов“ – град Смолян се включиха в проекта „Научи се да караш ски“ 2019 г. Малчуганите направиха първите си стъпки в зимните спортове. Четири дни те се обучаваха напълно безплатно от квалифицирани ски учители. Децата ползваха напълно  безплатни лифт карти, обяд, транспорт и ски оборудване.
След усилени тренировки се проведе състезание, на което се излъчиха десетте най-добри скиори от училището - Александър Парунски, Анастасия Петрова, Ивайло Жанаваров, Петър Бояджиев, Мая Дрянкова, Ивайла Балакчиева, Йоана Гигова, Джордж Камерън Фергюсън, Андрей Кехайов и Ралица Рускова. Те ще участват във финално състезание, което ще се проведе в края на програмата. В надпреварата ще се включат всички класирали се скиори от различните училища в региона.
Програмата „Научи се да караш ски“ е организирана от Министерството на образованието и науката чрез Регионално управление на образованието – Смолян, Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по ски и „Пампорово“ АД.

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини