От х:

Днес в x:

Строежът на ул. „Одрин“ спира заради несъответствия с ПУП

Строежът на улица „Одрин“, в Хасково, който върви непосредствено до детска градина, е спрян. За това съобщиха от общинската администрация на Хасково. За стопирането му издадената заповед на кмета Добри Беливанове от днес, а причината е, че експертите са засекли отклонение на строежа от Подробния устройствен план на града, действащ от 2015 година. Според това решение на Общинския съвет отпреди 4 години се допуска строежът на сграда на един етаж с височина до 4, 50м. В случая етажността на строящата се сграда надхвърля одобрения от Общински съвет ПУП.

Освен това строежът е в отклонение на одобрените инвестиционни проекти. Изградените конзолни стълби например са с армировка, които не е закотвена в пояс или греда. Това е нарушение пък по разпоредбите от Закона за устройство на територията. Външният размер по конструктивен проект е 5, 06 м, а изпълненото място е 5, 36 м, обясняват още от общината.

Проверката по строежа започна след статия в Haskovo.net и репортаж на eTV.

Собственикът на строежа е получил констативния акт от инспекцията на 27 февруари.

Той е входирал възражение, което обаче според специалистите на общинската дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“, е с неоснователни аргументи.

Строителството може да бъде продължено, когато бъде внесен нов проект, кореспондиращ с ПУП.

„По много бърз начин са реагириали от общината и архитектурата, което означава, че това е поръчка срещу мен и бившия главен архитект Деляна Панйотова. Тя е издала визата за измяна на височината на строежа, с която се  изменя ПУП-а абсолютно законно.   Освен това, разрешителното за строеж не съм го взел от книжарницата, то ми е издадено от общината. ", обясни собственикът на имота Светослав Чакъров.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (24)

 • 1
  Ст
  строител
  14 -39
  12:07, 7 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Зн
   знаещият
   3 -2
   11:37, 8 мар 2019
   А защо никога никой не казва, кой всъщност проектира този строеж и даде виза за поректирането му в разрез на решение на общински съвет за ПУП- бившият, за щастие, вече главен архитект Деляна Панайотова. Тя проектира заедно с приятеля си, тя дава визата за поректиране.
   изгоря човека инвеститор, дал е едни пари и ако тя беше още главен архитект щеше да се случи сградичката , обаче като се смени архитекта..не е сигурно. Човек искай си парите от татковото момиче! изпързаля те
  • Ар
   Архитекта
   0 0
   17:40, 8 мар 2019
   Като гражданин те интересува кой го проектира ли? То си пише по надолу в коментарите. Следейки проблема се вижда, че проблема е стройтелство на тротоар, който Георги Иванов е направил частен имот. Дали сградата е красива, грозна въпрос на вкус. Гражданите на град Хасково ги интересува, защо няма децата им от къде да минавата, интересува ги майките с колички, защо трябва да са на платното за движение на автомобили. Това е проблема там. Архитектката, която го е изпроектирала си проектира в частен имот. Тя вина няма, ако не е тя, щеше да е някой от друг град. Въпроса е защо там има частен имот.
 • 2
  12
  12345
  47 -2
  12:11, 7 мар 2019
  Те и втората плоча наляха - те спирали строежа!
 • 3
  Км
  Кмете
  15 -28
  12:16, 7 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Бо
  Бондьо
  41 -1
  12:28, 7 мар 2019
  всеки се крие зад закона и зад вишестоящия и никой от властоимащите не иска да си сложи ръка на сърцето и да каже, че това си е една изгъзица на средата на тротоара.
  Ама там ималко съборетина. Ми имало, то е имало много недомислици на тоя свят ама нали трябва да се развиваме и да го направим по-добър и по- разумен.
 • 5
  Ме
  Местен
  36 -2
  12:43, 7 мар 2019
  Браво .. трудно ше стане ама ще стане. Ще видите ,че с пари не може да се купи всичко. Кола и нещо лъскаво да ,но акъл и разрешително неееее.
  • Ха
   хасковлия
   18 -4
   14:54, 7 мар 2019
   Ще си преправят проекта и пак ще продължат. Не забелязвате ли, че няма отмяна или забрана, а препоръки да се вместят в плана.
 • 6
  Dk
  DKK
  41 -2
  12:51, 7 мар 2019
  Спирали го, защото не съответствал на издадените документи, а не защото е върху тротоара..... хахахах..... Това е възможно само в България......
 • 7
  Ге
  Гео
  39 -3
  13:50, 7 мар 2019
  Този строеж е пълно безумие, веднага трябва да се спре и премахне. И чиновниците разрешили тази вандалщина до детска градина и без тротоар наказани сурово.
 • 8
  Дж
  ДЖАЗО НА КОЙ ПЛАТИ !
  20 -1
  14:11, 7 мар 2019
  Джазо на кого палте е въпроса ? ! ?! !
 • 9
  Вс
  Всевишния Кенанец
  44 -2
  14:17, 7 мар 2019
  От каквато и гледна точна на този строеж мястото му не е там...от градоустройствена директно на тротоара в никакво съответствие с околни сгради, за други неща ще те накарат освен ПУП да правиш и РУП, да доказваш разстояния, отстояния и какво ли не, включително и място за паркиране за обекта. От морална гледна точка..да направиш тази грозотия до обновената детска градина и нейния двор...пълно безумие. Този обект няма нито някакъв естетичен архитектурен облик, нито някаква специална функция за да бъде на това място...поредното търговско обектче за кафе и пакетирани вафли и цигари. Казано направо ..един ЦИРЕЙ!!!!
 • 10
  Въ
  Възмутен
  40 -1
  15:21, 7 мар 2019
  Ееее тва е върха на безумието ! И клиента като отваря вратата на магазина трябва да стои на пътното платно, където минават коли, ами майки с колички ? Този обект трябва със заповед да се разруши и да се възстанови тротоара !
  • Ха
   хасковлия
   3 -20
   18:05, 7 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 11
  С
  С
  32 -4
  15:38, 7 мар 2019
  Ако не го премахнат, ги пращаме на БТВ и НОВА, пък дано това послужи за нещо. Страх лозе брани.
 • 12
  Ке
  Кенанския Маймун
  26 -5
  16:54, 7 мар 2019
  Архитекти + Собственици на Заложни къщи = Чалготека "Ой Тигре , Тигре"
 • 13
  Ар
  Архитектка
  20 -1
  17:18, 7 мар 2019
  Кой е този колега автор на тоя прекрсаен проект ?
  • Ар
   Архитекта
   14 -1
   17:45, 7 мар 2019
   Кремена Цонева
  • A
   a
   9 -4
   19:28, 7 мар 2019
   архитекта какво ти е виновен?идва клиент,вземаш му парите,проектираш според терена,разрешителното,какво иска клиента и толкова.на такъв терен едва ли нещо повече може да се измисли.въпроса е защо са разрешили строеж там
  • Ар
   Архитекта
   15 -1
   20:18, 7 мар 2019
   Никой не е казал, че е виновен. Тук виновниците са Георги Иванов, който е направил това възможно, като създава този имот. Добре Беливанов, за неадекватните му действия (Тоня маркова) за главен архитект. Тя е издала разрешителното за строеж. Сега нейните подчинени казват, че документа, който е подписала е незаконосъобразен. Заглавиетое, че ПУП-а не отговаря на строежа. Стаматов по ПУП е 10 метра, и едно тяло 15м. Визуализацийте на сградата показани в тази сайт, не отговарят на ПУП-а, защо не го спрат преди да е започнал стройтелството.
 • 14
  Ст
  Строеж
  13 -2
  18:29, 7 мар 2019
  Кой е строителния надзор/ консултант или техническия ръководител та не е обърнал внимание какво се строи. Глоби ще има ли
 • 15
  12
  123
  19 -1
  19:29, 7 мар 2019
  Правилно,без значение откъде е вратата,ако наистина законите са в сила за всички,това недомислие няма място там.И разбира се,че разрешителното е от Общината,но сигурно някой е взел пари за да го издаде.Навремето, кмет и главен архитект, бяха престижни длъжности,сега ги превърнаха в далавераджийски.
  • Фи
   финансист
   2 -1
   09:05, 8 мар 2019
   Точно така!!! За забранени от закона неща РУШВЕТИТЕ са най-големи
 • 16
  Съ
  Съсед
  2 -1
  10:57, 8 мар 2019
  Пред общината Оставка!

Хороскоп за 15.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
15.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
15.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
15.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
15.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
15.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
15.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
15.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
15.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
15.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
15.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
15.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
15.09.2019
Последни новини