От х:

Днес в x:

5 °C

Строежът на ул. „Одрин“ спира заради несъответствия с ПУП

Строежът на улица „Одрин“, в Хасково, който върви непосредствено до детска градина, е спрян. За това съобщиха от общинската администрация на Хасково. За стопирането му издадената заповед на кмета Добри Беливанове от днес, а причината е, че експертите са засекли отклонение на строежа от Подробния устройствен план на града, действащ от 2015 година. Според това решение на Общинския съвет отпреди 4 години се допуска строежът на сграда на един етаж с височина до 4, 50м. В случая етажността на строящата се сграда надхвърля одобрения от Общински съвет ПУП.

Освен това строежът е в отклонение на одобрените инвестиционни проекти. Изградените конзолни стълби например са с армировка, които не е закотвена в пояс или греда. Това е нарушение пък по разпоредбите от Закона за устройство на територията. Външният размер по конструктивен проект е 5, 06 м, а изпълненото място е 5, 36 м, обясняват още от общината.

Проверката по строежа започна след статия в Haskovo.net и репортаж на eTV.

Собственикът на строежа е получил констативния акт от инспекцията на 27 февруари.

Той е входирал възражение, което обаче според специалистите на общинската дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“, е с неоснователни аргументи.

Строителството може да бъде продължено, когато бъде внесен нов проект, кореспондиращ с ПУП.

„По много бърз начин са реагириали от общината и архитектурата, което означава, че това е поръчка срещу мен и бившия главен архитект Деляна Панйотова. Тя е издала визата за измяна на височината на строежа, с която се  изменя ПУП-а абсолютно законно.   Освен това, разрешителното за строеж не съм го взел от книжарницата, то ми е издадено от общината. ", обясни собственикът на имота Светослав Чакъров.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (24)

 • 1
  Ст
  строител
  14 -39
  12:07, 7 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Зн
   знаещият
   3 -2
   11:37, 8 мар 2019
   А защо никога никой не казва, кой всъщност проектира този строеж и даде виза за поректирането му в разрез на решение на общински съвет за ПУП- бившият, за щастие, вече главен архитект Деляна Панайотова. Тя проектира заедно с приятеля си, тя дава визата за поректиране.
   изгоря човека инвеститор, дал е едни пари и ако тя беше още главен архитект щеше да се случи сградичката , обаче като се смени архитекта..не е сигурно. Човек искай си парите от татковото момиче! изпързаля те
  • Ар
   Архитекта
   0 0
   17:40, 8 мар 2019
   Като гражданин те интересува кой го проектира ли? То си пише по надолу в коментарите. Следейки проблема се вижда, че проблема е стройтелство на тротоар, който Георги Иванов е направил частен имот. Дали сградата е красива, грозна въпрос на вкус. Гражданите на град Хасково ги интересува, защо няма децата им от къде да минавата, интересува ги майките с колички, защо трябва да са на платното за движение на автомобили. Това е проблема там. Архитектката, която го е изпроектирала си проектира в частен имот. Тя вина няма, ако не е тя, щеше да е някой от друг град. Въпроса е защо там има частен имот.
 • 2
  12
  12345
  47 -2
  12:11, 7 мар 2019
  Те и втората плоча наляха - те спирали строежа!
 • 3
  Км
  Кмете
  15 -28
  12:16, 7 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Бо
  Бондьо
  41 -1
  12:28, 7 мар 2019
  всеки се крие зад закона и зад вишестоящия и никой от властоимащите не иска да си сложи ръка на сърцето и да каже, че това си е една изгъзица на средата на тротоара.
  Ама там ималко съборетина. Ми имало, то е имало много недомислици на тоя свят ама нали трябва да се развиваме и да го направим по-добър и по- разумен.
 • 5
  Ме
  Местен
  36 -2
  12:43, 7 мар 2019
  Браво .. трудно ше стане ама ще стане. Ще видите ,че с пари не може да се купи всичко. Кола и нещо лъскаво да ,но акъл и разрешително неееее.
  • Ха
   хасковлия
   18 -4
   14:54, 7 мар 2019
   Ще си преправят проекта и пак ще продължат. Не забелязвате ли, че няма отмяна или забрана, а препоръки да се вместят в плана.
 • 6
  Dk
  DKK
  41 -2
  12:51, 7 мар 2019
  Спирали го, защото не съответствал на издадените документи, а не защото е върху тротоара..... хахахах..... Това е възможно само в България......
 • 7
  Ге
  Гео
  39 -3
  13:50, 7 мар 2019
  Този строеж е пълно безумие, веднага трябва да се спре и премахне. И чиновниците разрешили тази вандалщина до детска градина и без тротоар наказани сурово.
 • 8
  Дж
  ДЖАЗО НА КОЙ ПЛАТИ !
  20 -1
  14:11, 7 мар 2019
  Джазо на кого палте е въпроса ? ! ?! !
 • 9
  Вс
  Всевишния Кенанец
  44 -2
  14:17, 7 мар 2019
  От каквато и гледна точна на този строеж мястото му не е там...от градоустройствена директно на тротоара в никакво съответствие с околни сгради, за други неща ще те накарат освен ПУП да правиш и РУП, да доказваш разстояния, отстояния и какво ли не, включително и място за паркиране за обекта. От морална гледна точка..да направиш тази грозотия до обновената детска градина и нейния двор...пълно безумие. Този обект няма нито някакъв естетичен архитектурен облик, нито някаква специална функция за да бъде на това място...поредното търговско обектче за кафе и пакетирани вафли и цигари. Казано направо ..един ЦИРЕЙ!!!!
 • 10
  Въ
  Възмутен
  40 -1
  15:21, 7 мар 2019
  Ееее тва е върха на безумието ! И клиента като отваря вратата на магазина трябва да стои на пътното платно, където минават коли, ами майки с колички ? Този обект трябва със заповед да се разруши и да се възстанови тротоара !
  • Ха
   хасковлия
   3 -20
   18:05, 7 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 11
  С
  С
  32 -4
  15:38, 7 мар 2019
  Ако не го премахнат, ги пращаме на БТВ и НОВА, пък дано това послужи за нещо. Страх лозе брани.
 • 12
  Ке
  Кенанския Маймун
  26 -5
  16:54, 7 мар 2019
  Архитекти + Собственици на Заложни къщи = Чалготека "Ой Тигре , Тигре"
 • 13
  Ар
  Архитектка
  20 -1
  17:18, 7 мар 2019
  Кой е този колега автор на тоя прекрсаен проект ?
  • Ар
   Архитекта
   14 -1
   17:45, 7 мар 2019
   Кремена Цонева
  • A
   a
   9 -4
   19:28, 7 мар 2019
   архитекта какво ти е виновен?идва клиент,вземаш му парите,проектираш според терена,разрешителното,какво иска клиента и толкова.на такъв терен едва ли нещо повече може да се измисли.въпроса е защо са разрешили строеж там
  • Ар
   Архитекта
   15 -1
   20:18, 7 мар 2019
   Никой не е казал, че е виновен. Тук виновниците са Георги Иванов, който е направил това възможно, като създава този имот. Добре Беливанов, за неадекватните му действия (Тоня маркова) за главен архитект. Тя е издала разрешителното за строеж. Сега нейните подчинени казват, че документа, който е подписала е незаконосъобразен. Заглавиетое, че ПУП-а не отговаря на строежа. Стаматов по ПУП е 10 метра, и едно тяло 15м. Визуализацийте на сградата показани в тази сайт, не отговарят на ПУП-а, защо не го спрат преди да е започнал стройтелството.
 • 14
  Ст
  Строеж
  13 -2
  18:29, 7 мар 2019
  Кой е строителния надзор/ консултант или техническия ръководител та не е обърнал внимание какво се строи. Глоби ще има ли
 • 15
  12
  123
  19 -1
  19:29, 7 мар 2019
  Правилно,без значение откъде е вратата,ако наистина законите са в сила за всички,това недомислие няма място там.И разбира се,че разрешителното е от Общината,но сигурно някой е взел пари за да го издаде.Навремето, кмет и главен архитект, бяха престижни длъжности,сега ги превърнаха в далавераджийски.
  • Фи
   финансист
   2 -1
   09:05, 8 мар 2019
   Точно така!!! За забранени от закона неща РУШВЕТИТЕ са най-големи
 • 16
  Съ
  Съсед
  2 -1
  10:57, 8 мар 2019
  Пред общината Оставка!

Хороскоп за 18.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Целите ви изискват да сте наясно със себе си и в хармония с околния свят. Така ще ви бъде по-лесно да работите, влагайки освен всичко друго и творчески похвати, които са измежду най-ценните ви находки. На изненадите погледнете откъм хубавата им страна и ще откриете, че животът е добър, въпреки съмненията ви.
18 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е интересен, а събитията ще ви предложат повече разнообразие. Възползвайте се от предложенията на свои близки. В случай, че изникнат служебни ангажименти, спокойно можете да ги свършите. На някои от вас предстоят запознанства и романтични увлечения, водещи ви към живота, който ви привлича.
18 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За да избегнете напрежението, ограничете общуванията си с невъзприемчивите около вас хора и се посветете на собствените си задачи. Това е начин да си спестите излишни главоболия и време. Настъпващите промени изискват повишаване на професионалната ви подготовка и още ред други усилия, ако държите да сте в час с тях.
18 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Наясно сте, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Ако ще пътувате бъдете изключително внимателни при шофиране. Раздразнителността ви е повишена. Не се колебайте да поемате рискове. Добре преценявате ситуацията и ще имате точни попадения.
18 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се справите с трудностите и без да изпадате в крайности, ще приключите навреме започнатото. Можете да влияете на събитията и да ги променяте към добро, за това не се колебайте, когато това се очаква от вас. Времето работи за вас, възползвайте се, като поставите начало на значими дела.
18 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Диетите няма да са особено успешни, ако не ги съобразите с вътрешното си състояние. По-добре е да не измъчвате тялото си, а да лекувате душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Рефлексите ви ще ви изправят пред избор, който трябва да решите днес.
18 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще ви се отдаде дълго чаканата възможност да се включите в мероприятие, което досега сте наблюдавали отстрани. От резултатите, които постигате че се убедите че си е струвало да изчакате най-благоприятния момент за активните си действия. Постигате забележителни успехи в област, в която дори не сте подозирали че имате способности.
18 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
18 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден е подходящ за разрешаване на лични въпроси. Необходимо е повече доверие в човека до вас и ще видите, че понякога стават и чудеса. Физическите занимания ще ви се отразят положително и ще ви заредят с енергия. Вечерта се очертава да бъде много вълнуваща. Не прекалявайте с почерпването.
18 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Извисете се над маловажните неща и гледайте философски на живота. С подходящи аргументи можете да приобщите потенциалните си опоненти и ще спечелите. Доверете се на логиката, а не на чувствата си и ще имате още една причина да сте доволни от себе си. Радостни новини от чужбина.
18 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес обърнете сериозно внимание на семейните си отношения, възможни са конфликти, постарайте се да ги предотвратите. Бъдете по-толерантни и сдържани. Уважете желанията на вашите близки и не налагайте излишно мнението си.
18 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Чудесен ден за разходки на чист въздух и за изглаждане на недоразумения с близките. Ако отношенията ви с любимите хора са наред насочете творческата си активност в професионалните си ангажименти. Днес можете да постигнете повече от когато и да е било.
18 яну 2020
Последни новини