От х:

Днес в x:

14 °C

Строежът на ул. „Одрин“ спира заради несъответствия с ПУП

Строежът на улица „Одрин“, в Хасково, който върви непосредствено до детска градина, е спрян. За това съобщиха от общинската администрация на Хасково. За стопирането му издадената заповед на кмета Добри Беливанове от днес, а причината е, че експертите са засекли отклонение на строежа от Подробния устройствен план на града, действащ от 2015 година. Според това решение на Общинския съвет отпреди 4 години се допуска строежът на сграда на един етаж с височина до 4, 50м. В случая етажността на строящата се сграда надхвърля одобрения от Общински съвет ПУП.

Освен това строежът е в отклонение на одобрените инвестиционни проекти. Изградените конзолни стълби например са с армировка, които не е закотвена в пояс или греда. Това е нарушение пък по разпоредбите от Закона за устройство на територията. Външният размер по конструктивен проект е 5, 06 м, а изпълненото място е 5, 36 м, обясняват още от общината.

Проверката по строежа започна след статия в Haskovo.net и репортаж на eTV.

Собственикът на строежа е получил констативния акт от инспекцията на 27 февруари.

Той е входирал възражение, което обаче според специалистите на общинската дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“, е с неоснователни аргументи.

Строителството може да бъде продължено, когато бъде внесен нов проект, кореспондиращ с ПУП.

„По много бърз начин са реагириали от общината и архитектурата, което означава, че това е поръчка срещу мен и бившия главен архитект Деляна Панйотова. Тя е издала визата за измяна на височината на строежа, с която се  изменя ПУП-а абсолютно законно.   Освен това, разрешителното за строеж не съм го взел от книжарницата, то ми е издадено от общината. ", обясни собственикът на имота Светослав Чакъров.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (24)

 • 1
  Ст
  строител
  14 -39
  12:07, 7 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Зн
   знаещият
   3 -2
   11:37, 8 мар 2019
   А защо никога никой не казва, кой всъщност проектира този строеж и даде виза за поректирането му в разрез на решение на общински съвет за ПУП- бившият, за щастие, вече главен архитект Деляна Панайотова. Тя проектира заедно с приятеля си, тя дава визата за поректиране.
   изгоря човека инвеститор, дал е едни пари и ако тя беше още главен архитект щеше да се случи сградичката , обаче като се смени архитекта..не е сигурно. Човек искай си парите от татковото момиче! изпързаля те
  • Ар
   Архитекта
   0 0
   17:40, 8 мар 2019
   Като гражданин те интересува кой го проектира ли? То си пише по надолу в коментарите. Следейки проблема се вижда, че проблема е стройтелство на тротоар, който Георги Иванов е направил частен имот. Дали сградата е красива, грозна въпрос на вкус. Гражданите на град Хасково ги интересува, защо няма децата им от къде да минавата, интересува ги майките с колички, защо трябва да са на платното за движение на автомобили. Това е проблема там. Архитектката, която го е изпроектирала си проектира в частен имот. Тя вина няма, ако не е тя, щеше да е някой от друг град. Въпроса е защо там има частен имот.
 • 2
  12
  12345
  47 -2
  12:11, 7 мар 2019
  Те и втората плоча наляха - те спирали строежа!
 • 3
  Км
  Кмете
  15 -28
  12:16, 7 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Бо
  Бондьо
  41 -1
  12:28, 7 мар 2019
  всеки се крие зад закона и зад вишестоящия и никой от властоимащите не иска да си сложи ръка на сърцето и да каже, че това си е една изгъзица на средата на тротоара.
  Ама там ималко съборетина. Ми имало, то е имало много недомислици на тоя свят ама нали трябва да се развиваме и да го направим по-добър и по- разумен.
 • 5
  Ме
  Местен
  36 -2
  12:43, 7 мар 2019
  Браво .. трудно ше стане ама ще стане. Ще видите ,че с пари не може да се купи всичко. Кола и нещо лъскаво да ,но акъл и разрешително неееее.
  • Ха
   хасковлия
   18 -4
   14:54, 7 мар 2019
   Ще си преправят проекта и пак ще продължат. Не забелязвате ли, че няма отмяна или забрана, а препоръки да се вместят в плана.
 • 6
  Dk
  DKK
  41 -2
  12:51, 7 мар 2019
  Спирали го, защото не съответствал на издадените документи, а не защото е върху тротоара..... хахахах..... Това е възможно само в България......
 • 7
  Ге
  Гео
  39 -3
  13:50, 7 мар 2019
  Този строеж е пълно безумие, веднага трябва да се спре и премахне. И чиновниците разрешили тази вандалщина до детска градина и без тротоар наказани сурово.
 • 8
  Дж
  ДЖАЗО НА КОЙ ПЛАТИ !
  20 -1
  14:11, 7 мар 2019
  Джазо на кого палте е въпроса ? ! ?! !
 • 9
  Вс
  Всевишния Кенанец
  44 -2
  14:17, 7 мар 2019
  От каквато и гледна точна на този строеж мястото му не е там...от градоустройствена директно на тротоара в никакво съответствие с околни сгради, за други неща ще те накарат освен ПУП да правиш и РУП, да доказваш разстояния, отстояния и какво ли не, включително и място за паркиране за обекта. От морална гледна точка..да направиш тази грозотия до обновената детска градина и нейния двор...пълно безумие. Този обект няма нито някакъв естетичен архитектурен облик, нито някаква специална функция за да бъде на това място...поредното търговско обектче за кафе и пакетирани вафли и цигари. Казано направо ..един ЦИРЕЙ!!!!
 • 10
  Въ
  Възмутен
  40 -1
  15:21, 7 мар 2019
  Ееее тва е върха на безумието ! И клиента като отваря вратата на магазина трябва да стои на пътното платно, където минават коли, ами майки с колички ? Този обект трябва със заповед да се разруши и да се възстанови тротоара !
  • Ха
   хасковлия
   3 -20
   18:05, 7 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 11
  С
  С
  32 -4
  15:38, 7 мар 2019
  Ако не го премахнат, ги пращаме на БТВ и НОВА, пък дано това послужи за нещо. Страх лозе брани.
 • 12
  Ке
  Кенанския Маймун
  26 -5
  16:54, 7 мар 2019
  Архитекти + Собственици на Заложни къщи = Чалготека "Ой Тигре , Тигре"
 • 13
  Ар
  Архитектка
  20 -1
  17:18, 7 мар 2019
  Кой е този колега автор на тоя прекрсаен проект ?
  • Ар
   Архитекта
   14 -1
   17:45, 7 мар 2019
   Кремена Цонева
  • A
   a
   9 -4
   19:28, 7 мар 2019
   архитекта какво ти е виновен?идва клиент,вземаш му парите,проектираш според терена,разрешителното,какво иска клиента и толкова.на такъв терен едва ли нещо повече може да се измисли.въпроса е защо са разрешили строеж там
  • Ар
   Архитекта
   15 -1
   20:18, 7 мар 2019
   Никой не е казал, че е виновен. Тук виновниците са Георги Иванов, който е направил това възможно, като създава този имот. Добре Беливанов, за неадекватните му действия (Тоня маркова) за главен архитект. Тя е издала разрешителното за строеж. Сега нейните подчинени казват, че документа, който е подписала е незаконосъобразен. Заглавиетое, че ПУП-а не отговаря на строежа. Стаматов по ПУП е 10 метра, и едно тяло 15м. Визуализацийте на сградата показани в тази сайт, не отговарят на ПУП-а, защо не го спрат преди да е започнал стройтелството.
 • 14
  Ст
  Строеж
  13 -2
  18:29, 7 мар 2019
  Кой е строителния надзор/ консултант или техническия ръководител та не е обърнал внимание какво се строи. Глоби ще има ли
 • 15
  12
  123
  19 -1
  19:29, 7 мар 2019
  Правилно,без значение откъде е вратата,ако наистина законите са в сила за всички,това недомислие няма място там.И разбира се,че разрешителното е от Общината,но сигурно някой е взел пари за да го издаде.Навремето, кмет и главен архитект, бяха престижни длъжности,сега ги превърнаха в далавераджийски.
  • Фи
   финансист
   2 -1
   09:05, 8 мар 2019
   Точно така!!! За забранени от закона неща РУШВЕТИТЕ са най-големи
 • 16
  Съ
  Съсед
  2 -1
  10:57, 8 мар 2019
  Пред общината Оставка!

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини