От х:

Днес в x:

11 °C

Строежът на ул. „Одрин“ спира заради несъответствия с ПУП

Строежът на улица „Одрин“, в Хасково, който върви непосредствено до детска градина, е спрян. За това съобщиха от общинската администрация на Хасково. За стопирането му издадената заповед на кмета Добри Беливанове от днес, а причината е, че експертите са засекли отклонение на строежа от Подробния устройствен план на града, действащ от 2015 година. Според това решение на Общинския съвет отпреди 4 години се допуска строежът на сграда на един етаж с височина до 4, 50м. В случая етажността на строящата се сграда надхвърля одобрения от Общински съвет ПУП.

Освен това строежът е в отклонение на одобрените инвестиционни проекти. Изградените конзолни стълби например са с армировка, които не е закотвена в пояс или греда. Това е нарушение пък по разпоредбите от Закона за устройство на територията. Външният размер по конструктивен проект е 5, 06 м, а изпълненото място е 5, 36 м, обясняват още от общината.

Проверката по строежа започна след статия в Haskovo.net и репортаж на eTV.

Собственикът на строежа е получил констативния акт от инспекцията на 27 февруари.

Той е входирал възражение, което обаче според специалистите на общинската дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“, е с неоснователни аргументи.

Строителството може да бъде продължено, когато бъде внесен нов проект, кореспондиращ с ПУП.

„По много бърз начин са реагириали от общината и архитектурата, което означава, че това е поръчка срещу мен и бившия главен архитект Деляна Панйотова. Тя е издала визата за измяна на височината на строежа, с която се  изменя ПУП-а абсолютно законно.   Освен това, разрешителното за строеж не съм го взел от книжарницата, то ми е издадено от общината. ", обясни собственикът на имота Светослав Чакъров.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (24)

 • 1
  Ст
  строител
  14 -39
  12:07, 7 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Зн
   знаещият
   3 -2
   11:37, 8 мар 2019
   А защо никога никой не казва, кой всъщност проектира този строеж и даде виза за поректирането му в разрез на решение на общински съвет за ПУП- бившият, за щастие, вече главен архитект Деляна Панайотова. Тя проектира заедно с приятеля си, тя дава визата за поректиране.
   изгоря човека инвеститор, дал е едни пари и ако тя беше още главен архитект щеше да се случи сградичката , обаче като се смени архитекта..не е сигурно. Човек искай си парите от татковото момиче! изпързаля те
  • Ар
   Архитекта
   0 0
   17:40, 8 мар 2019
   Като гражданин те интересува кой го проектира ли? То си пише по надолу в коментарите. Следейки проблема се вижда, че проблема е стройтелство на тротоар, който Георги Иванов е направил частен имот. Дали сградата е красива, грозна въпрос на вкус. Гражданите на град Хасково ги интересува, защо няма децата им от къде да минавата, интересува ги майките с колички, защо трябва да са на платното за движение на автомобили. Това е проблема там. Архитектката, която го е изпроектирала си проектира в частен имот. Тя вина няма, ако не е тя, щеше да е някой от друг град. Въпроса е защо там има частен имот.
 • 2
  12
  12345
  47 -2
  12:11, 7 мар 2019
  Те и втората плоча наляха - те спирали строежа!
 • 3
  Км
  Кмете
  15 -28
  12:16, 7 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Бо
  Бондьо
  41 -1
  12:28, 7 мар 2019
  всеки се крие зад закона и зад вишестоящия и никой от властоимащите не иска да си сложи ръка на сърцето и да каже, че това си е една изгъзица на средата на тротоара.
  Ама там ималко съборетина. Ми имало, то е имало много недомислици на тоя свят ама нали трябва да се развиваме и да го направим по-добър и по- разумен.
 • 5
  Ме
  Местен
  36 -2
  12:43, 7 мар 2019
  Браво .. трудно ше стане ама ще стане. Ще видите ,че с пари не може да се купи всичко. Кола и нещо лъскаво да ,но акъл и разрешително неееее.
  • Ха
   хасковлия
   18 -4
   14:54, 7 мар 2019
   Ще си преправят проекта и пак ще продължат. Не забелязвате ли, че няма отмяна или забрана, а препоръки да се вместят в плана.
 • 6
  Dk
  DKK
  41 -2
  12:51, 7 мар 2019
  Спирали го, защото не съответствал на издадените документи, а не защото е върху тротоара..... хахахах..... Това е възможно само в България......
 • 7
  Ге
  Гео
  39 -3
  13:50, 7 мар 2019
  Този строеж е пълно безумие, веднага трябва да се спре и премахне. И чиновниците разрешили тази вандалщина до детска градина и без тротоар наказани сурово.
 • 8
  Дж
  ДЖАЗО НА КОЙ ПЛАТИ !
  20 -1
  14:11, 7 мар 2019
  Джазо на кого палте е въпроса ? ! ?! !
 • 9
  Вс
  Всевишния Кенанец
  44 -2
  14:17, 7 мар 2019
  От каквато и гледна точна на този строеж мястото му не е там...от градоустройствена директно на тротоара в никакво съответствие с околни сгради, за други неща ще те накарат освен ПУП да правиш и РУП, да доказваш разстояния, отстояния и какво ли не, включително и място за паркиране за обекта. От морална гледна точка..да направиш тази грозотия до обновената детска градина и нейния двор...пълно безумие. Този обект няма нито някакъв естетичен архитектурен облик, нито някаква специална функция за да бъде на това място...поредното търговско обектче за кафе и пакетирани вафли и цигари. Казано направо ..един ЦИРЕЙ!!!!
 • 10
  Въ
  Възмутен
  40 -1
  15:21, 7 мар 2019
  Ееее тва е върха на безумието ! И клиента като отваря вратата на магазина трябва да стои на пътното платно, където минават коли, ами майки с колички ? Този обект трябва със заповед да се разруши и да се възстанови тротоара !
  • Ха
   хасковлия
   3 -20
   18:05, 7 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 11
  С
  С
  32 -4
  15:38, 7 мар 2019
  Ако не го премахнат, ги пращаме на БТВ и НОВА, пък дано това послужи за нещо. Страх лозе брани.
 • 12
  Ке
  Кенанския Маймун
  26 -5
  16:54, 7 мар 2019
  Архитекти + Собственици на Заложни къщи = Чалготека "Ой Тигре , Тигре"
 • 13
  Ар
  Архитектка
  20 -1
  17:18, 7 мар 2019
  Кой е този колега автор на тоя прекрсаен проект ?
  • Ар
   Архитекта
   14 -1
   17:45, 7 мар 2019
   Кремена Цонева
  • A
   a
   9 -4
   19:28, 7 мар 2019
   архитекта какво ти е виновен?идва клиент,вземаш му парите,проектираш според терена,разрешителното,какво иска клиента и толкова.на такъв терен едва ли нещо повече може да се измисли.въпроса е защо са разрешили строеж там
  • Ар
   Архитекта
   15 -1
   20:18, 7 мар 2019
   Никой не е казал, че е виновен. Тук виновниците са Георги Иванов, който е направил това възможно, като създава този имот. Добре Беливанов, за неадекватните му действия (Тоня маркова) за главен архитект. Тя е издала разрешителното за строеж. Сега нейните подчинени казват, че документа, който е подписала е незаконосъобразен. Заглавиетое, че ПУП-а не отговаря на строежа. Стаматов по ПУП е 10 метра, и едно тяло 15м. Визуализацийте на сградата показани в тази сайт, не отговарят на ПУП-а, защо не го спрат преди да е започнал стройтелството.
 • 14
  Ст
  Строеж
  13 -2
  18:29, 7 мар 2019
  Кой е строителния надзор/ консултант или техническия ръководител та не е обърнал внимание какво се строи. Глоби ще има ли
 • 15
  12
  123
  19 -1
  19:29, 7 мар 2019
  Правилно,без значение откъде е вратата,ако наистина законите са в сила за всички,това недомислие няма място там.И разбира се,че разрешителното е от Общината,но сигурно някой е взел пари за да го издаде.Навремето, кмет и главен архитект, бяха престижни длъжности,сега ги превърнаха в далавераджийски.
  • Фи
   финансист
   2 -1
   09:05, 8 мар 2019
   Точно така!!! За забранени от закона неща РУШВЕТИТЕ са най-големи
 • 16
  Съ
  Съсед
  2 -1
  10:57, 8 мар 2019
  Пред общината Оставка!

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини