От х:

Днес в x:

Европейски флагчета за управата в знак на протест от жителите на ул. "Пещера"

Изображение 1 от 5

    Протестиращи от улица "Пещера" в хасковския квартал Хисаря влязоха днес на заседанието на Общинския съвет. Хората раздададоха на председателя на ОбС Таня Захариева, на заместника й Митко Полихронов и на кмета Добри Беливанов трибагреника на България и флага на Европейския съюз.

    За проблемите на улицата, за която хората искат водопровод, канализация и асфалтиране, бяха поставени в началото на общинската сесия.

    Като алтернатива за осигуряване на средства за изграждане на канализцията и асфалт на улицата от ДПС предложиха да бъдат обявени за продажба множеството терени по протежение на улицата, които са общинска собственост и с тези пари да се започне ремонта.

    "От 1985 година в квартал Хисаря нищо не се е променило, състоянието на квартала е най-окаяно в целия град. Това е живата рана на град Хасково", заяви от трибуната общинският съветник Йозджан Мехмед.

    А живещите на "Пещера" разказват, че заради прахоляците по нечакалирания път, децата им не могат да играят навън. Хората се зажлавт и че са принудени да жиевят в къщи със септични ями в 21 век. " Имаме къщи на по три етажа със септични ями, това знаете ли как се поддържа?", задавт риторичен въпрос протестиращите".

    На общинската сесия те бяха донесли една чанта с документация по проблема си от различни институции.

    " Ще отговоря писмено", посочи кметът Добри Беливанов, запитан от общинския съветник от ГЕРБ Румен Стоянов докога хората от улица "Пещера" ще чакат решение поне за чакалирането й.

    Възмутени от неглижирането на проблема им протестиращите напуснаха залата, но заявиха, че не се отказват да си търсят правата като данъкоплатци и граждани.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ча
      Чакъра
      20 -6
      11:56, 22 фев 2019
      Безсмислица! АЗ, ако бях на тяхно място, щях с тази група да ида директно при Ердоган - веднага щеше да отпусне пари, убеден съм! С червените флагчета, полумесец и звезда! Тия сините със звездичките празна работа!
    • 2
      Пр
      принцесата от Монако
      13 -3
      12:08, 22 фев 2019
      Доброто възпитание изисква медиите,които вчера пуснаха фалшивите новини за "орязани" и "омахани " средства в бюджета на общината от общинските съветници да се извинят! Вие ще го направите ли?!
    • 3
      Пр
      принцесата от Монако
      6 -5
      12:38, 22 фев 2019
      Значи ли,че тези,които слагат минуси са невъзпитани?
    • 4
      Г-
      Г-жа Иванова от кв Изгрев
      5 -3
      13:46, 22 фев 2019
      Не е само улица Пещера, елате и вижте и улица Петрич в кв. Изгрев. Тук положението е трагично, не се разминава линейка с кола, а може да се разшири улицата, както разшириха Панагюрище без да се съобразяват с желанието на хората. Сега им е добре, но тогава имаше и такива, които не искаха. Това е град, който иска повече домати да си ги сее на село. Тук хората от улица Петрич също са подавали многократно сигнали до общината, но какво от това. Не им пука за хората от крайните квартали - това е цялата истина. Пари има, но за кого и какво не се знае
    • 5
      Се
      селянин от кв.Изгрев
      3 -1
      14:55, 22 фев 2019
      Те от общината не знаят къде е село /кв./ Изгрев .
      • Ма
        Мария от Изгрев
        1 0
        19:33, 22 фев 2019
        Знаят много добре, ама не им изнася. Тук за тях живеят простички хора и не искат разширяване на улицата, защото в началото на въпросната улица има домати на родители на митничари.
    • 6
      Гр
      гражданин
      9 -1
      19:21, 22 фев 2019
      До " общинския съветник на ГЕРБ Румен Стоянов " да не забравяме, че точно техния вожд Дилян Добрев обеща на срещата преди изборите в кв. Болярово, че веднага след спечелването пускат багерите и почват с канализирането на квартала. Но за жалост от това събрание до сега Дилянчо повече не е стъпил в кв. Болярово защо ли може би защото се УСРА !!!

    Още новини

    Последни новини