От х:

Днес в x:

Испанските паралелки от Езиковата играят на сцената на НАТФИЗ

Изображение 1 от 3
    Испанските паралелки от 9-ти до 12 клас на Езиковата гимназия в Хасково ще се представят на сцената на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в края на тази седмица в общ спектакъл. Те са сред участниците в юбилейното 20-то издание на Националния конкурс за училищен театър на испански език.
    Организатори на надпреварата, която има за цел  разпространението на испанския език и култура у нас е отдел "Образование" на посолството на Испания в България.
     Церемонията по официалното откриване ще бъде от 12. на 22 февруари в НАТФИЗ. Групите, които ще се състезават тази година са общо седeмнадесет, разделени в две категории. Първата е за  испанските гимназии и секции, а във втората се включват други училища с преподаване на испански език.
    През двата дни на конкурса ще бъдат представени пиеси от класически и модерни автори, които са публикували творбите си на испански език.
    Конкурсът за училищен театър на испански език е една от Програмите за международно сътрудничество с най-дълга традиция както в България, така и в други държави от Източна и Централна Европа.
    Трагикомедия е жанрът, в който ще играят хасковските ученици, разказа Мишел Фиораванти. Тя е от смесен брак между италианец и българка. От малка говори и двата родни езика на родителите си перфектно, сега учи и испански в Езиковата гимназия в Хасково. 
    Заедно с останалите си съученици, които участват в пиесата, Мишел вече направи генерална репетиция пред съучениците си на сцената на Младежкия център. 
    Закриването на конкурса ще се проведе в събота, когато след кратък концерт на различни училищни групи и изпълнители, ще бъдат връчени и наградите.
     
     Haskovo.net
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини